Minister Justitie Suriname wil hard terug slaan

48

PARAMARIBO, 25 dec – Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie wil hard terug slaan. De beschuldigingen van corruptie bij het verstrekken van verblijfvergunningen, zullen niet zonder gevolgen blijven. Er komen sancties tegen de betrokken ambtenaar.

Diante de l’Isle-de Jong, hoofd van de dienst Vreemdelingenzaken, is alvast zonder toestemming naar Nederland vertrokken. Het dossier waarin de beschuldigingen worden uitgewerkt, komt neer op snijden in eigen vingers. “Nu we het document in handen hebben, kunnen we goed reageren. Ik zal dat in het parlement doen”, zegt Santokhi. In het parlement zijn enkele stekende vragen gesteld.

Parlementariërs wilden onder meer weten of Santokhi zelf ook betrokken was. Volgens advocaat Frank King, is dat wel het geval. “Het gaat om ernstige aantijgingen. De naam van de republiek wordt te grabbel gegooid omwille van persoonlijk gewin”, aldus Santokhi. De l’Isle-de Jong zou zich niet willen neerleggen bij het nieuwe, efficiënter bedoelde vreemdelingenbeleid.

48 REACTIES

 1. Santokhi is gewoon een crimineel. Volgens hem is iedereen slecht hij alleen is goed. Hij kende eerst Segebai niet, kende de mannen niet die hij heeft laten ontvluchten etc.
  Er zijn teveel feien, en dan nog blijven doen alsof hij integer is. In elk zichzelf respecterend land was deze man al ontslagen en zelf opgesloten.
  Vind je het vreemd dat de 100% controlle gehandhaafd blijft?.


  Maak melding

 2. We zullen meemaken dat ook van deze integere dja-dja crosfaja-uma gehakt zal worden gemaakt zonder dat bevoegdelijk wordt ingegrepen.

  Don’t push a peacefull people to far!


  Maak melding

 3. Het zal achteraf blijken dat deze crimineel misschien wel de corrupste minister allertijden is geweest, time will tell. Als hij integer was had hij een onafhankelijk onderzoek gelast, maar nee hij gaat hard terugslaan, wel wie slaat moet ook klappen verwachten en de rechtgeaarde Surinamers zijn nog lang niet klaar met jou, al is de leugen toch zo snel de waarheid achterhaald hem wel.

  Feit is en blijft dat er heel veel Chinezen het land zijn binnengekomen de laatste jaren en dat ze zaken doen, dus moeten ze wel verblijfsvergunningen hebben gehad. De minister is als eindverantwoordelijke belast met het verstrekken van deze vergunningen. Ga die domme fronters maar wijs maken dat je niets mee te maken hebt zoals je die Segebai ook niet kende.

  Ontloop maar lekker je verantwoordelijkheid alleen in bacovenland is dat zonder gevolgen.


  Maak melding

 4. nou als santokhi om boven genoemde redenen een crimineel word genoemd. vraag ik mijn af welke benaming jij iemand geeft die zeg op de vlucht doodgeschoten terwijl het niet waar is. want later komt hij met andere verklaring het was zij of wij. en die zelfde man die daal zou betalen en hij mocht het kleine geld houden , die zelfde schurk word voor drugs smokkel in het buitenland veroordeeld hoe noemen jullie zo iemand de enige benaming die ik kan bedenken is een laffe hond.over respect gesproken hoe kan jij over respect praten terwijl een misdadiger mee doet aan de president verkiezing en die zelfde misdadiger heeft geen respect voor het hoogste gezag in suriname het recht de rechtsgang hoe kan je dan over respect praten dus het moet anders zijn in iedere respecterend land was bouterse allang achter slot en grendel iemand die overduidelijk mensenrechten heeft vertrapt en geschonden .


  Maak melding

 5. En zoals altijd spreken alleen crosfaya’s de waarheid, dus gaat men er al vanuit dat die krAsfaya uma de waarheid heeft gesproken.

  Ze doet krasse uitspraken maar wel in het buitenland, dat noem ik pas laf zijn.
  Wie weet heeft ze zich daar zelf ook schuldig aangemaakt.

  Er zijn zaken die crosfaya’s graag in de doofpot stoppen, het liefst verzwijgen, vandaar dat ze hun criminelen die verkrachten, vermoorden en roven beschermen.

  Eet smakelijk van dat gehakt.


  Maak melding

 6. Verschil tussen Santo en een aantal andere bekende politicie is:
  -1- Santo heeft daadkracht getoont en een aantal goede zaken gerealiseert.
  -2- Santo heeft in een aantal zaken wel de gang naar de rechter gemaakt en deze gewonnen (DDB) en soms veloren (onterechte uitspraak mbt Nickerie).
  -3- Santo maakt het een aantal criminelen moeilijk.
  -4- De misdaden/misstappen waarvan Santo verdacht wordt en die even min nog bewezen zijn zijn peanuts in vergelijking tot waarvan die andere (ex-)DNA en (ex-)regeingsleden verdacht worden.
  -5- Santo dringt aan op een rechtzaak en verschuilt zich niet achter truukjes als wraking, incomplete dossiers, verdwenen en mogelijk omgekochte getuigen.

  Kortom wie zegt dat Santo naar huis moet moet consequent zijn en gelijk 50% van de huidige politicie – zonder behoud van rechten – naar huissturen en alle betalingen en rechten van 75% van de ex-politicie stopzetten.


  Maak melding

 7. Het is zowiezo vreemd dat Diante de l’Isle-de Jong maar even naar nederland vertrekt en vandaar uit begint met modder gooien!!!! Iemand die wegvlucht naar het buitenland heeft iets te verbergen!!! Mischien is zij wel degene die corrupt is geweest door geld te vragen voor verblijfsvergunningen en nu men daarachter is gekomen is ze met de noorderzon naar Nederland vertrokken!!!


  Maak melding

 8. je bent als bevoegd gezag ongeloofwaardig, met quotes als’wij zullen hard terug slaan”
  Het gezag binnen Justitie , is in handen van Santhokie.Ik wellicht dat er nog meer binnen frontcombinatie, hiervan op de hoogte waren.
  Als wij transparantie na streven moet er schoonschip gemaakt worden.
  Als je mij vraag kies ik voor een hele andere opzet eentje zonder front en ndp


  Maak melding

 9. hr santokhie maak je werk af.ruim de zakkenvullers en de boeven op voor je aftreedt.de domme oelewappers kunnen het niet hebben dat jij het land schoon wil vegen.laat zien dat je het onkruid zoveel mogelijk hebt uitgeroeid.laat de zakkenvullers en de boevenbende eerst aftreden voor je aftreedt.ik wens heel veel sterkte vooral in het nieuwe jaar.


  Maak melding

 10. Afrekenen met de oude garde en dhr. Santokhi benoemen tot nieuw President van de republiek Suriname indien er nieuwe verkiezingen zijn.
  Het is voor het land en haar burgers goed dat iemand met politiek verstand aan de macht komt.
  Slappe onzin uitkramen en totale nonsens daar heeft de Surinaamse maatschappij niets aan.
  Het werkt verlammend ipv dat welvaart oplevert voor alle en ik herhaal voor al haar inwoners. zij verdienen.
  En voor degene die alleen ongenuaarceerde onzin brallen daar is geen tijd en plaats meer voor.


  Maak melding

 11. Ik zou willen dat alle andere leiders ministers ook zo zouden optreden en hun fuctie uit-oefende..

  Dan had je een ander soortig land beleidt in surbo..

  Maar jammer de rest van de mini-ters zijn gewoon billen likkers uit hoofde van het geld eigen gezicht blijven ze zitten op die plush..

  Van meneer vene kun je niks zeggen die is zo trots als een afrikaanse lijder dat hij de schepter mag zwaaien als opperhoofd..

  Het is toch zijn laatste kans in dit leven,wat doe je als je al de zeventig bent gepasseert in bersaba…


  Maak melding

 12. Snijden in eigen vingers. Die man heeft altijd van die opmerkelijke reacties, vooral nu hij kan weten, dat de stukken waarover mevrouw de Jong het heeft gehad niet de stukken zullen zijn die hij tevoorschijn zal toveren. Naar goed gebruk zou een onafhankelijke commissie onderzoek moeten doen naar dit soort zaken, maar wie is nu eigenlijk onafhankelijk of durft dat te zijn. In elk geval zulle diegenen die dat wel zouden durven nimmer benaderd worden.

  Minister, U bent nu genoeg beschadigd door allerlei gedoe, hou de eer an uzelf. U zult heus wel ergens anders goed terecht komen, maar U heeft te vaak de schijn tegen dat er ook wat aan uw broek kleeft. Mocht U inderdaad niks te verliezen hebben, bedank dan,want krediet heeft U niet meer en uw nam wordt gekscherend gescandeerd. U en enkele corrupte vertrouwelingen zijn wellicht nog de enigen die het nog niet doorhebben dat de zon elke dag ondergaat om de volgende ochtend weer op te komen en dat het nieuws van gisteren ook het nieuws van vandaag is en zal blijven.

  In elk geval een Prettige Kerst en een rustige jaarwisseling. Hopelijk heeft U goede voornemens en een ervan zou moeten zijn, dat U zich op uw positie beraadt.


  Maak melding

 13. Diante de l’Isle-de Jong, hoofd van de dienst Vreemdelingenzaken, is alvast zonder toestemming naar Nederland vertrokken. Het dossier waarin de beschuldigingen worden uitgewerkt, komt neer op snijden in eigen vingers.tja zonder toestemming naar ned. vertrokkken…ze kan alvast asiel aanvragen hier in ned.


  Maak melding

 14. het word tijd dat wij als surinamers achter elkaar blijven staan en elkaar niet afmaken
  vinden wij het raar dat andere volkeren ons kapot proberen te maken kijk hoe wij onderling vechten


  Maak melding

 15. Neus je hebt hebt groot gelijk. Zelfs denk ik dat sommige Surinamers zo dom denken, dat ze nooit in hun leven vooruit zullen komen.
  In plaatst van dat men aan de toekomst van het land en de jongeren denkt, is het alleen maar gezeur en haat.
  Vanaf Santo.. Minister is probeert men hem kapot te krijgen.

  Zie hier in Nederland hoeveel Surinamers vooruit zijn gekomen. Ondanks de zovele jaren dat zij hier wonen.
  MENTALITEIT.

  Janny


  Maak melding

 16. Santokhi heeft mijn zegen.
  Het is nu tijd om het kwaad uit te roeien.
  Overigens bestaat er geen andere surinamer die ooit zoveel daadkracht heeft getoond dan deze man. Een man met kennis en vaardigheid, die wet en recht weet te herstellen voor wat het behoort te zijn. Een belangrijke peiler die trouwens de integriteit van een natie medebepaald maar die de afgelopen 25 jaar verloren is gegaan.

  Het maatschappelijk bestel heeft te lang aan prestatie ingeboet a.g.v een tijdperk dat is stil blijven staan, een tijdperk waar in mensen dom zijn gehouden door een stelletje leeghoofden en corruptelingen die slechts hun eigen persoonlijk belang dienden. Het is dan ook de durf die je moet opbrengen om dit tuig dan ook aan te pakken en karakter te tonen wil je veranderingen te weeg brengen en het geloof van een oprechte surinamer herwinnen.

  Een niet al te makkelijke klus, vooral wanneer je telkens weer onterechte kritiek en persoonlijke aantijgingen moet doorstaan of zelfs veel erger, door met de dood worden bedreigd. Gelukkig mag het feit ook worden genoemd dat wij in deze Santokhi een sterke persoonlijkheid hebben die op de smerigheid van zijn tegenstanders is bedacht en deze op gepaste wijze ook zal beantwooorden.

  De tijd schrijdt voort en het wachten is op een nieuwe era waarbij de corruptelingen stuk voor stuk zullen zijn veroordeeld.

  Er valt niet veel tijd meer te verliezen want destabilisatie van de samenleving is schier slechts een halte verwijderd. Het nieuwe jaar zal dan ook in het teken moeten komen te staan van stappen naar concrete berechting van alle corruptelingen.Ik ben er van overtuigd dat het recht uiteindelijk met de moed van Santokhi zal zegevieren.


  Maak melding

 17. Prema,
  We wonen allemaal in Suriname en niet op de maan! Noem jij namen, dan fluit ik wel. Anderom kan ook. Alleen hoop ik dan dat je wel wilt fluiten. What you like. Stay as cool. Er zijn voorbeelden te over.


  Maak melding

 18. laten wij een paar dingens afspreken met elkaar als het over geloofwaardigheid gaat en het recht en moraal , normen en waarden dat de aanhang van bouterse daarover zwijgt jullie hebben geen enkele recht van spreken jullie zijn ongeloofwaardig.bouterse is al jaren beschadigd en ook de mensen die met hem samen werken toch durven jullie het voor deze moordenaar op te nemen , voorbeeld filomena bijlhout.G.B sankatsing.


  Maak melding

 19. Het Ministerie waarvan Dhr. Santokhie minister van is, is (nog) niet waterdicht, maar hy is ermee bezig en zyn intentie in deze is goed. Hy moet de procedure van vergunningen en het verstrekken hiervan met name voor de Chinezen goed onder controle houden, want deze vuile Chinezen pikken alles van het land in. Ze zijn net als de Kut-Marokkanen in NL, die voor vele overlast en criminaliteit zorgen en nog eens grote bek hebben. Santokhie laat dat niet met Suriname gebeuren en grijp tydig in. Pak de personen hard aan, die illegaal vergunning hebben vertsrekt aan de chinezen. Ook moet jij als Minister goed zicht houden wie Suriname in- en uitgaat al is met of zonder toestemming. Ter land Ter zee en Ter lucht goed de veiligheid waarborgen.

  Ook graag de veiligheid in het verkeer terugbrengen door harde maatregelen en verbeteren van het infrastructuur in Suri en alle verkeersgebruikers voor deze meelaten betalen door wegenbelasing in te voeren.

  Ik ben helemaal eens met de comments van: nr. 7 Neus nr. 10 Sisa en nr. 11 Kantomiente

  De rest geeft hier slappe lul-verhalen.

  Fijne feestdagen ene een gelukkig 2009


  Maak melding

 20. Wat een laf wijf is Diante de l’Isle-de Jong, naar Nederland vluchten en zg de heilige Maria spelen!!! Ze heeft flink gestolen van de staat waarschijnlijk en dan snel naar Nederland gevlucht!!!Volgensmij heeft ze een dubbelpaspoort ook nog!!! anders doe je dit soort uitlatingen niet, wetende dat je terug moet naar Su!!!


  Maak melding

 21. als je een kat laat wacht houden bij melk of vis dan weet je wat er gebeurd santoki is een vuile crimineel ja. hij moet oprotten!op deze wijze is geen enkele surinamer bevoegd en goed bevonden om recht te spreken over een ander.bv over brunsie en zoals bouterse .die hypocriete klootzakken!


  Maak melding

 22. De vraag is wat gaat er nu gebeuren? waarom reageerde de Surinaamse bevolking niet, toen ze zagen dat het aantal Chinezen flink toe nam,door vragen te stellen aan hun politici. De Surinaamse gemeenschap is niet zo groot dat je de mensen niet zag. Hoe kan je corruptie aan gaan? is het niet door observant te zijn? Er zitten niet alleen in de Justitie en Politie mensen die corrupt zijn, je vindt ze overal en als de minister Santhoki van transparant spreekt, dan zou ik willen dat het gehele land het moet. Als je na gaat hebben de meeste Surinamers die een goede opleiding hebben gehad dat in Nederland gedaan en ook vele jaren daar woonden, ze kenden de Nederlandse gemeenschap soms beter dan de ras echt Hollander, zijn gewoon aan de manier van doen in Nederland,maar als ze terug zijn in Suriname en top positie`s bekleden sommige van hun corrupt worden? Ik wil ook de heilige en slaperige president van Suriname de schuld van deze ontwikkeling geven. Ik zou tot slot willen zeggen wanneer de verblijf vergunning van deze illegale Chinezen om is, niet te verlengen maar hun het land uit te zetten.


  Maak melding

 23. Het is niet zo vreemd dat men Santo zwart wil maken.
  Dit is weer een van de tactieken van criminele tegenstanders om de hele rechtsgang te ontwrichten en rechtsvervolging van bepaalde personen te stagneren.
  Het is goed dat alles uitgezocht gaat worden.
  Maar laat men eerst de echte misdadigers aanpakken waarvan duidelijk is dat er bloed aan hun vingers kleeft.
  Als die zaken afgerond zijn, ga dan pas naar de kleinere zaken toe.
  Ik zie al deze beschuldigingen als een poging om het hele rechtssysteem van rechtspraak en veroordeling te laten verzuipen in de vele zaken die aangedragen worden.
  Met de bedoeling dat aan de werkelijk grote zaken geen aandacht meer zal worden geschonken.
  Het zou goed zijn om een speciale rechtbank met O.v.J. in het leven te roepen die zich alleen met de belangrijke zaken zal bezighouden.
  Maar nog beter zal het zijn om deze zaak (15 dec. moorden) voor te leggen aan het internationaal gerechtshof in Den Haag.
  Dan kan geen rechter of aanklager ervan beticht worden partijdig te zijn.
  Maar wie durft dat voor te leggen en het recht uit handen te geven?

  groeten Jan


  Maak melding

 24. nou ik heb wel een kamer voor vrij voor maar 350 euro permaand eten drinken p+p erbij want als je terug ga ben je de lul.ik kook wel hoor wat je wil eten zeg het maar.o ja ik zou graag die stukken willen klezen wie beschikt over het in houd


  Maak melding

 25. Feits is en blijft dat deze man moreel gezien geen minister hoort te zijn in een rechtsstaat. Na zoveel beschuldigingen die nooit onderzocht mogen worden,is de enige conclusie dat hij gewoon een ordinaire draaideur crimineel is. Alleen mensen met een gebrek aan normen en waarden en wiens morele inborst te vergelijken is met een schoenzool durven het voor hem op te nemen?

  Trouwens het blijft lachen met die zgn rechtssstaat en koehandel in Suriname. DSB is vrijgesproken door een rechter die over een paar weken met pensioen gaat, stukken zijn verdwenen. “Venne tegen Sardjoe, als jullie DSB willen aanpakken, gaan we al die corruptelingen van VHP voor het gerecht brengen”.

  Dino is inmiddels uit de gevangenis, ik zie die Shantie Sardjoe al richting Ocer huppelen om een deal met Bouterse te sluiten. “Sardjoe tegen Bouta, Desi aub onthul niets meer van Tokkie, we weten allemaal dat die man door en door slecht is, maar hij is de beste die we hebben, weet je wat, we gaan Dino vrijlaten en 8 december zaak gaan we zolang mogelijk rekken, Puni-wasie en Tollie ik bedoel tokkie gaan mee akkoord”

  Nu rest dus Gilds, die dacht, ok maar mij gaan jullie niet straffen, dus die Diante komt met haar vuile was naar buiten die SPA natuurlijk al langer aan het verzamelen is.
  Mnister wil reoganiseren en gaat natuurlijk de SPA mensen eruit gooien geen pottenkijkers meer dacht ie, dat helpt natuurlijk ook niet.

  Brunsie, die is afu sensi no wang mang ne broko mi, en als jullie toch proberen komt niemand meer naar Moengo en Albina. Intussen gaat brunsie voor het presidentschap bij de volgende verkiezing.

  Vene die heeft natuurlijk z’n pyama nog lekker aan, die denkt na mij de zondvloed, jullie bekijken het ik ben en blijf president van dit zooitje ongeregeld, als jullie me maar niet wakker maken, vind ik alles best.

  Wat een mensen wat een land.


  Maak melding

 26. Santhokie is de enige die durft de anderen waren meelopers. Santhoki heeft de rechtsgang verbeterd. Bouterse heeft deze simpele dame isle omgekocht.
  Want waarom doet ze zulke uitspraken in het buitenland. Dit is een vies smerig spelletje van de nps abop ndp om de volgende aziatische president onderuit te halen en weer een congoleze president naar voren te schuiven.


  Maak melding

 27. Hard terugslaan is 1, hard de bal terug-krijgen is weer een ander verhaal, vooral hoe de J&P chef tot nu toe van niets., en dan ook niets, “njet-njet” afweet. Ook a bigie borie sang a x bing borie gie segebai a “meneer” des huizes no bing sabie. Tjoekoe tekie., ook toe a ontken direkt.In welke torie weet hij dan wel?.


  Maak melding

 28. Het is toch oh zo makkelijk om bij ebrek aan argumentatie de raciale kaart te spelen. Tokkie wordt president, van welk partij? nog even en de bom barst in VHP en als ze twee zetels halen bij de volgende verkiezing koop ik een echte olifant voor ze. Tokkie, Brunsie en Somo voor mij mogen ze allemaal presidentje worden, maar niet in Suriname. Stelletje grapjassen.


  Maak melding

 29. @neusje,

  “Zijn er dan geen veel ergere draaideur criminelen? Proberen die het niet steeds op nieuw met de steun van oerdomme kiezers?”

  Ja tuurlijk, die hele Front teringzooi bijv. en daar ben jij aanhanger van. Oerdomme kiezer dat je bent.


  Maak melding

 30. draaideur criminelen zijn arron bruma abaisa wijdenbosch venetiaan bouterse brunswijk gilds boerenveen. Deze hardwerkende pfffff hebben het land naar grote economische hoogtes gebracht. Op elke hoek van de straten moet men een standbeeld van hun onderlichaam plaatsen om deze idioten te eren.


  Maak melding

 31. misschien was mevrouw de jong leven wel in gevaar
  the waarhied is altijd hard om te horen
  surinamers spelen altijd de 3 apen niet zien niet horen niet praten.

  Terwijl buiten op straat altijd iemand kan vinden die je wat informatie kan geven hier over en als je het ook natrek blijkt het ook te kloppen.

  wanneer gaan jullie uiteindelijk praten voor dingens die jullie gezien hebben of gehoord hebben.

  Wij klagen altijd dat wij niet voor uitkomen. vraag je zelf hoe dat komt.

  we love surinam


  Maak melding

 32. na mi,

  wat hebben de president die op jou lijken gepresteerd¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿.

  Zelfs criminelen als brunswijk en bouterse jou soortgenoten door diklip met de mantel van zijn lippen bedekt.

  tering zooitje hebben jullie van het land gemaakt ga lekker feesten en beesten daar zijn goed in.


  Maak melding

 33. Pinto,

  Doe nou niet alsof je neus heftig aan het bloeden is.
  Raadpleeg de site van de politie, kun je de namen lezen, van degenen die gezocht worden.
  Een Creoolse buurtmanager vertelde mij, dat die verkrachters, moordenaars, rovers overwegend Boslandcreolen zijn, die daarna door hun eigen mensen in bescherming worden genomen.
  Jij die zoveel weet, weet dit niet. Ga je zelf maar voor de gek houden.

  Gisteren las ik dat je ergens hebt getypt dat Suriname nooit Surinamistan zal worden.
  Suriname zal inderdaad nooit op STAN eindigen, het is een Afrikaans land. Dat zie je al aan de vlag. Met de Surinaamse vlag wil ik niet eens mijn voeten afdrogen.

  Maar Bouterse en zijn NDP, waar jij voor meer dan 100% achterstaat, worden wel finacieel ondersteund door STANI’S.

  Nu begin ik me toch af te vragen of de Hindostanen die deel uitmaken van de NDP alleen worden getolereerd om hun geld.

  Gaat Bouterse deze Hindostanen, na de verkiezingen in 2010 te hebben gewonnen, op een wrede manier verraden?
  Het zal me niet verbazen, als dat mocht gebeuren.

  Inmiddels is het mij nu echt duidelijk geworden dat ook jij een racist bent.


  Maak melding

 34. Ook benadrukt dat jij notoir tot die verzameling eenkennigen behoort. Ik dacht dat de NDP ook een website heeft. Misschien kan je daar jou ei(eren) kwijt. Ik ben niet voornemens om met jou in polemiek te treden. Wat zeur jij overigens hier als jij onze vlag niet ziet zitten? De tijd zal het leren wie allemaal oprecht Surinamers zijn.


  Maak melding

 35. @Na Mi
  Iedereen ligt in een deuk als jij op de normatieve toer gaat.
  Een leugenaar en devoot aanhanger van de grootste crimineel die over normen en waarden gaat praten. Die meent uit te kunnen maken wie wel of niet interger genoeg is om deel te nemen aan de politiek. 😆

  De meeste kiezers weten al lang wie de wolf is die plechtig belooft om goed op de schapen te passen. 😆
  Alleen zo dom dat jij zijn berm verhalen blijft herhalen. Je maakt mij niet wijs dat je zelfs zo dom bent om de verhalen te geloven. 😆
  Dat zou pas echt erg zijn:lol:


  Maak melding

 36. nee prema hij is net als jij en ik ook een product van de verdeel en heers politiek die ons samen voegde tot surinamers,vraag is hoe intelligent gaan wij ermee om ik weet wel dat drs lachman wijlen ons de oplossing bood en dat is verbroedering en hij bedoelde het echt in de breedste zin van het woord.welke of wat voor probleem er ook mag zijn in suriname het is ons probleem we mogen elkaar voor van alles en nog wat uitmaken vechten of zelfs nog erger, belangerijk is dat we er samen uit moeten komen en niet verder uitdiepen van het verdeel en heersen, mits we verder de put in willen, dan moeten we nu echt dringend hiermee stoppen.we moeten ons realiseren dat we 1 volk zijn.wanneer wij in een land leven met een volk dat zich niet 1 volk voelt simpel weg omdat we anders geaard zijn of er anders uitzien zullen we elkaar niet waarderen we versterken ook elkaar niet we zwakken mekaar af en dat is no good ,dat moet gestuit worden .1 van onze leiders lachmon wilde verbroedering dus eenheid.en het was een gelovig mens en net als ieder mens zijn onvolmaaktheden maar het was geen egoist.zijn naam is wat mij betreft vereeuwigd met de stelling die hij heeft genomen dus dat hij voor ieder surinamer rijk of arm jong of oud ongeacht ras,hiermee pleitte lachmon voor iedere surinamer.prema je zou drs lachmon als jou grote voorbeeld moeten stellen toch? typisch wat het geloof zeg de armen zal hij met rijkdom overvloeden de rijken krijgen niets.


  Maak melding

 37. “Misschien kan je daar jou ei(eren) kwijt.”

  Pinto

  Het is jouw en niet jou eieren, net zoals jij iemand verbeterde op het verkeerde gebruik van een lidwoord. DE presidentschap i.p.v. HET, weet je het nog?
  Wat een muggenzifterij was dat van jou, helaas doe ik daar nu ook aan mee.

  De Surinaamse vlag heeft voor mij totaal geen betekenis, het vertegenwoordigt alleen de Afro’s, het vertegenwoordigt de kleuren van de NPS. Met weemoed denk ik terug aan de oude Surinaamse vlag, die alle Surinamers vertegenwoordige, middels de gekleurde
  sterren, die weer aan elkaar waren verbonden door de cirkel.

  Maar aan je reactie merk ik dat ik ook jou op je gevoelige snaar heb getrapt en ik de waarheid hebt getypt.

  In elk geval is deze vrouw niet haatdragend en wenst ze jou een fijne jaarwisseling en vooral een goed begin van 2009.

  passaat,

  Nu noem je iemand, wijlen de heer Lachmon, die verbroederingspolitiek verkondigde.
  Was wijlen de heer Lachmon ook zo broedelijk naar wijlen de heer George Hindorie?

  Lees onderstaande link maar eens:

  http://www.rtsuriname.org/huldiging-gdhindori.pdf

  Voor mij is niet wijlen Lachmon maar wijlen de heer George Hindorie een held.

  Alleen heel jammer dat hetgeen wijlen Hindorie had gehoopt, dat Suriname na de onafhankelijk, zich zou ontwikkelen als een volwaardig land, helaas niet is uitgekomen.
  Dit omdat een bepaald deel van de Surinaamse bevolking alle macht in eigen handen wil hebben en houden.

  Dat blijkt uit vele reacties zoals die van Pinto. Mensen zoals hij zijn vergeten dat het aan wijlen George Hindorie heeft gelegen, dat Suriname onafhankelijk is geworden, ze zullen echter nooit deze man eren. Zelfs de VHP doet dat niet.

  Ook ik zou graag zien dat alle Surinamers, waaronder ikzelf, zich als 1 natie aan de wereld zou tonen, maar vrees ik dat het een utopie is en zal blijven.

  Hierbij wens ik een ieder een fijne oud op nieuw.


  Maak melding

 38. ik vind het goeie, de wolf die op de schapen gaat passen.wat velen mensen zich in vergissen is dat vrijheid een zeer belangrijk onderdeel in het leven is. ik ken mensen die zijn gevlucht voor een brute dictator uit afrika of suriname en als je hier woond zie je wat democratische vrijheden zijn en iedere leider of regime die de vrijheid van een volk beperkt om aan de macht te blijven daar moeten wij als vrij denken mensen tegen zijn en dan maak het niets uit of het bouterse of mugabe is. een democratische rechtsstaat en vrijheden dat moet voorop staan en als santokhi een anti democraat is of vene dan hebben ze mij ook tegen hun, en dat moeten we met ze alle begrijpen dat wij ons niet door welke zogenaamde leider ook ons moeten verdelen voor eigen belang .


  Maak melding

 39. kan iemand mij uitleggen wat er met nummer 44 aan de hand is , wacht even sorry nu lees ik het goed hij komt over maar dat wil niet zeggen dat hij dat is bedoel je dat meneer na mi . ik ben even in de van dale gedoken en het woord integriteit of integer opgezocht. integriteit staat volgens van dalen rechtschapendheid,onomkoopbaar,en ongeschondenheid. het begrip integriteit is afgeleid van het woord in-tangere


  Maak melding

 40. Prema mi skat,
  Je hebt echt een verkeerd beeld van Pinto. Deze persoon heeft het allerbeste voor met alle mensen in dit mooi land, in de reinste zin van het woord. Voorkomen moet echter worden dat niemand zich de baas moet willen wanen over de ander. Wat wij nu zien gebeuren is dat er letterlijk etnische ministeries uit de grond zijn gestampt. De mensen weten haast niet beter of dat het allemaal zo hoort. Als niet Javaan, Marron of Hindoestaan durf ik mijn nek niet uit te steken op hun respectieve ministeries. Je krijgt er geen poot aan de grond. Ze walsen over je heen. In een uitermate plurale samenleving hoort dat niet zo.

  Wij zullen elkaars lasten moeten leren verdragen of weer de boot of het vliegtuig pakken.

  Eén Suriname voor alle Surinamers. Anders is het niet!

  Ik wens je veel vuurwerk toe als jou omgeving het tenminste toelaat om 2008 af te sluiten en heel oprecht één in alle opzichten succesvol 2009 toe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.