maandag, maart 4, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Santokhi houdt adviseur hand boven hoofd'

‘Santokhi houdt adviseur hand boven hoofd’

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 22 dec – De Surinaamse topambtenaar mr. Diante van de L’Isle-de Jong, onderdirecteur Vreemdelingenzaken van het Surinaamse ministerie van Justitie en Politie, treedt vandaag voor het eerst naar buiten met haar verhaal. In een exclusief interview met de Wereldomroep verteld zij dat er illegalen zijn die justitie 500 Amerikaanse dollar hebben betaald voor een verblijfsvergunning.

Minister Santokhi en zijn directeur Lakisaran zijn op de hoogte gesteld van handel in verblijfsvergunningen voor zo’n 500 illegale Chinezen. Volgens de topambtenaar is beleidsadviseur Adjodhiamisser betrokken bij het verstrekken van die verblijfsvergunningen en houdt Santokhi hem de hand boven het hoofd.

Luister hier naar de de topambtenaar Van de l’Isle in gesprek met Sam Jones van de Wereldomroep

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

40 REACTIES
 1. wat ik wil zeggen is dat deze zogenaamde Surinaamse klokkenluiders hun huiswerk niet goed doen.
  Voordat je naar de media stap, moet je gewoon goede tastbare bewijzen hebben, zoals video beelden opgenomen gesprekken enz enz .
  want je weet dat deze gasten gewoon gaan ontkennen, dus ik vraag aub an de volgenden klokkenluider, maak eerst je huiswerk af, kom met goede sluitende bewijzen, zodat we deze boeven voor eens en altijd uit het Surinaamse systeem kunnen filteren…


  Maak melding
 2. Ik heb al eerder op deze topic melding gemaakt van onoirbare handelingen op Vreemdelingenzaken. Die misselijk makende ambtenaren daar, een zooitje ongeregeld is het. Nu komt eindelijk eens iemand de waarheid vertellen, noem haar een klokkenluider, ik vind het prima. Het is alleen jammer voor de mensen die geregistreerd zijn en sommigen al langer dan een half jaar wachten op hun legale status. 500 illegale Chinezen, die zonder blozen binnen drie weken een verbijfsvergunning krijgen: Daar stinkt toch iets? Zoals alles in Suriname is men weer eens te laat met het aan de kaak stellen van dit soort zaken.


  Maak melding
 3. nr2 dus als ik met een bericht kom van een minister in su. dan ben ik een DB man, shame man, je moest eens weten wat santhokie op zijn kop heeft zou je anders denken, maar ik laat hem voor DB over,die kuiken nu is hij een haan geworden maaaaarrrrrrr er is een snelkook pan die alles gaar maak en snel ook,……….. word vervolgd……

  Stay Tune:


  Maak melding
 4. Beste mensen,

  Ik wil een ding zeggen; voordat Santhoki Minister werd, werd voor deze regering al fraude gepleegd met geld van de Chinezen.
  Hoeveel Chinezen hebben onder Wijdenbosch en Bouterse een verblijfsvergunning gekocht/ gekregen?

  Waarom is de persoon die dit bekend heeft gevlucht? Als Bouterse aan de macht komt, duikt hij of zij weer op.

  Voor de goede orde: Een ieder die op een verkeerde “negatieve” manier zaakjes afrond, moet zijn werk neerleggen.

  Janny


  Maak melding
 5. Nou intussen staat meneer Santhokie keurig teletext : namelijk surinaamse minister in opsraak. ik ben benieuwd hoe deze torie zich verder zal ontwikkelen…


  Maak melding
 6. ik heb naar die mevrouw geluisterd en ook naar haar zogenaamde advocaat het is heel dubbel zinnig ze zeg dat zijn voor ministerie naar het buiteland is gestuurd maar die ontkent dat maar wat klopt er nou van het verhaal dat ze is ondergedoken omdat zijn twee a viertjes bij haar heeft waarop te bewijzen is dat er mistanden op haar ministerie plaats vinden mevrouw moet je helemaal in nederland komen om dit aan de kaak te stellen ik vind dit een hele vreemde zaak , we moeten met zijn allen uitkijken dat drugs criminelen met geld onze hele rechtssysteem gaan ondermijnen en om deze redenen ben ik voorstander van het subsidie geven aan politieke partijen in suriname dan kan je controlle op ze houden als je geld in suriname hebt kan je zo een radio station beginnen zonder naar iemand zijn achtergrond te kijken en deze zelfde mensen zijn nu bezig hun belangen veilig te stellen door onze samenleving te vergiftigen met leugens en ze te misleiden voor hun criminele belangen en het mooie van dit alles de man die bekend staat om het kapot schieten van media gebouwen en kranten als jij niet deed wat hij wil voor deze zelfde man kiezen deze criminele journalisten ik noem deze (mensen) gevaarlijk criminelen misdadigers en landverraders.


  Maak melding
 7. Mensenhandel

  Mensenhandel is het door dwang of geweld vervoeren of huisvesten van mensen met als doel uitbuiting.

  Mensenhandel moet worden onderscheiden van mensensmokkel, dat betrekking heeft op het smokkelen van mensen tussen landen, meestal op verzoek van de gesmokkelde zelf.

  Mensenhandel kan ook binnen één land plaatsvinden. Slachtoffers van mensenhandel zijn vaak werkzaam in de prostitutie, als goedkope hulp in het huishouden of laaggeschoolde arbeid. De Verenigde Naties schatten dat bijna 800.000 mensen momenteel in de handen van mensenhandelaren zijn.

  Strafbaarheid
  Mensenhandel is een ernstige mensenrechtenschending. Zowel vrouwen, als mannen en kinderen kunnen er het slachtoffer van worden. In Nederland valt onder de strafbepaling in art. 273a van het Wetboek van Strafrecht mensenhandel ten behoeve van prostitutie, maar ook uitbuiting in andere sectoren, zoals de land- en tuinbouw, als au pair of in de horeca.

  Ook vrouwen die in hun land van herkomst werkzaam waren in de prostitutie kunnen volgens deze bepaling slachtoffer van mensenhandel zijn. Belangrijk is dat er allerlei manieren zijn waarop mensenhandelaren hun werk doen: het Nederlandse wetsartikel 273a geeft aan dat er sprake is van mensenhandel als iemand door dwang, afpersing, fraude, (dreiging met) geweld of een andere feitelijkheid wordt uitgebuit.

  Slavenhandel
  Slavenhandel is de handel in slaven. Slavenhandelaars kochten slaven bij lokale heersers, die vaak krijgsgevangenen, maar niet zelden ook hun eigen burgers aan de handelaars verkochten, of ze gingen op jacht en vingen zelf mensen die vervolgens als slaaf werden beschouwd.

  Ten tijde van het Romeinse Rijk was er een levendige handel van slaven uit alle delen van het rijk en de omringende gebieden. Het woord ‘slaven’ is dan ook afgeleid van de Slavische volkeren, de -vanuit de Romeinse optiek,- ‘barbaarse’ volkeren waarvan de Romeinen slaven kochten. Na de invoering van het Christendom verdween de slavernij en de slavenhandel uit West-Europa. Met het ontstaan van de wereldhandel en de behoefte aan goedkope arbeidskrachten in de Koloniën gingen West-Europeanen zich echter wel met slavernij en slavenhandel inlaten door slaven te kopen.

  Tijdelijke verblijfsvergunning voor vermoedelijke slachtoffers.

  In het Nederlandse vreemdelingenrecht krijgen vermoedelijke slachtoffers van mensenhandel sinds 1988 op grond van de zogeheten B9-regeling uit de Vreemdelingencirculaire een bedenktijd van maximaal drie maanden, waarbinnen zij moeten beslissen of zij al dan niet aangifte willen doen. Gedurende die periode zal de betreffende vreemdeling niet worden uitgezet en houdt hij of zij rechtmatig verblijf. De term B9 regeling is ontleend aan Hoofdstuk B9 uit de Vreemdelingencirculaire, waarin die procedure wordt beschreven, bedoeld voor slachtoffers en getuige-aangevers van mensenhandel. Het doel ervan is de slachtoffers in staat te stellen aangifte te doen en de dreiging van uitzetting naar het land van herkomst weg te nemen. De regeling maakt deel uit van een integrale aanpak om mensenhandel te bestrijden, een prioriteit voor politie en justitie, ook in Nederland.

  Zie ook:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Mensenhandel


  Maak melding
 8. Santokhi en Brunswijk zijn twee lieden die de status van een halfgod hebben in de Surinaamse samenleving.Ook deze lieden hebben goede contacten met de de rechterlijke macht. Van een onafhankelijke rechtspraak is ook geen sprake in Suriname. Het is een bolwerk van de regeringspartijen.Santokhi zal ook als overwinning uit dit corruptieschandaal voor de dag komen.Het is een grote crimineel met ‘schone ‘ handen.


  Maak melding
 9. Bij dit verhaal van deze dame komen bij mij een paar vragen in gedachten?!
  Ik vraag mij nl. af waarom ze dit niet in Suriname naar buiten heeft gebracht door gebruik te maken van bv. de media, een brief naar de PG, of een brief naar EL Vene.
  De meeste ongure zaken worden in Suriname zelf naar buiten gebracht en maken geen omweg om via Nederland in Suriname te belanden. Dit is naar mijn weten de eerste keer dat ik zoiets meemaak.
  Een goede reden waarom Santhoki niet optreedt geeft ze ook niet, want ik kan mij amper voorstellen dat Santhoki voor een beleids-advisuer zij politieke carriere op het spel zet!! Ook als je ziet dat het om bedragen gaat van 150 tot 500 dollar per kop!
  Hoe krijgen deze mensen sowieso een visum voor Suriname van een ambassade in Peking die beheerst wordt door de NPS?! Als ik zie wat hij aan de ene kant voor het politiekorps bereikt heeft; en voor de brandweer, alsook dat er eindelijk meer rechters komen dan gaat het erbij niet in dat hij corrupt is!
  Wat heeft Gilds nou ooit voorelkaar gekregen toen hij op Justitie de septer zwaaide??!!
  Als hij corrupt zou zijn heeft hij er eerder baat bij dat Justitie op zijn gat ligt!!
  Voor mijn gevoel zijn hier een paar rioolratten bezig, daar ik hem eerder een verlengstuk van Nederland vind!!


  Maak melding
 10. De vraag is wat doet het parlement komt er geen motie van wantrouwen tegen de minister van Justitie en Politie de heer Santhoki?In ieder andere democratie zou de heer Santhoki reeds lang zijn baan verloren hebben.Ik vind dat de minister ondeugdelijk geworden is.Er is een tijd van komen en tijd van gaan.


  Maak melding
 11. radio omroep zou een grote fout begaan wanneer zij zonder vooraf te onderzoeken of dit bericht van de mevrouw niet op waarheid zou berusten.Als dit bericht ook Ned. haalt dan mag je aannemen dat dit nieuwswaardig is.
  Ik ben geen fen van het MaMoetblok.
  Maar ik denk dat er wel een kern van waarheid in kan zitten.Het verleden van Santhoki, wel of niet betrokken in criminele activiteiten.Harde bewijzen zijn er niet.
  Maar in nederland was hij eruit geschopt.
  Wil Suriname 2010 goed van start gaan doet zij er goed aan om mensen als Brunswijk Bouterse, Somo, maar jammer genoeg ook Santhok te weren.
  Hier hangt er een vies luchje.


  Maak melding
 12. Du: Dit is weer het bekende ja-nee-spelletje. Ik zag vanmiddag (22 dec. 17.00 u.) op Apintie-tv een reactie van minister Santokhi op dit hele gebeuren. Hij zei dat hij transparantie wilde, en bij zijn aantreden als minister heeft hij een reorganisatie ingevoerd, waartegen mevr. Van de l’Isle zich met hand en tand heeft verzet. Waarom? Omdat er voordien van hoog tot laag steekpenningen zijn aangenomen. Dat wist mevr. Van de l’Isle, en misschien heeft zij er zelf ook aan meegewerkt. Waarom anders heeft zij zich verzet tegen de plannen van de minister? Heeft deze mevrouw boter op haar hoofd? Uit jaloezie en geldzucht doen mensen vaak de gekste dingen. Ik denk dat mevr. Van de l’Isle de bui heeft zien hangen en nu probeert terug te slaan. Wordt derhalve vervolgd…


  Maak melding
 13. voor degenen die het nog niet wisten…suriname is 1 grote corrupte boevenbende.

  zo gaan de zaken nou eenmaal in suriname dat weet een ieder, waarom dit nou in het nieuws moet???

  in welk ander land kan een moordenaar(mr bouterse) die mensen heeft vermoord die het beste voor hadden met het land nog vrij rond lopen.

  Hij heeft zelf toegegeven dat hij verantwoordelijk is en de trekker als eerste heeft overgehaald.
  Zie intervieuw at5 Ton van rooijen.

  SURINAAAME BANAANENREPUBLIEK!!!!!


  Maak melding
 14. En hoeveel doekoe heeft zij gevangen van Bouta vertelt ze er niet bij…

  DDB is een slimme vent, dat wisten we al, maar iedere keer blijft het verbazen. Hij is bezig met een verhulde maar zeer effectieve campagne om het land, de regering en met name deze minister in diskrediet te brengen.

  Dat hij zelf een moordenaar is en een internationaal gezochte drugshandelaar mag echter de pret niet drukken voor onze NDP broeders en zusters.


  Maak melding
 15. Wat heeft Bouterse met deze zaak te maken? dus zodra er een bericht naar buiten komt , met bewijzen dat iemand van de huidige regering corrupt is, dan gaan we weer richting Bouterse kijken.
  Ik als gewone burger weet dat Santhoki en Punwasi corrupt zijn. dat hoeft Bouterse me niet te komen vertellen.
  laten jullie Bouterse aub met rust hier heeft hij niks mee te maken..


  Maak melding
 16. Alweer zo een aanval v/d NDP…

  Wanneer gaan ze die eerlijke, hardwerkende mini-ster met rust laten???

  Maaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrr, wacht ff, deze dame is toch v/d SPA???

  Me no know jerre san e passa in Sur!!!


  Maak melding
 17. suriname is een bananenrepubliek,
  kijk maar naar de corupte mensen, somo, minister gils, bouta brunswijk,nu santokie,
  het wordt vervolgd. het is gewoon schandelig, voor zo een mooi vakantieland, met allen coruptie mensen, wanneer wordt het volk wakker.

  droevig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 18. Ja ja het is weer Bouterse zijn schuld, het kan blijkbaar bij sommige niet in dat er nog rechtgeaarde Surinamers bestaan die niets willen hebben van corruptie. In plaats dat men een onderzoek eist na zo’n aantijging zoekt men naar een zondebok en die kan volgens deze fronters nooit de minister zijn, met zulke fronters heeft Suriname geen vijanden nodig.


  Maak melding
 19. santokie is de eninge minister die wat voor sur doet, en hij word altijd tegen gewerk, men is bang voor vernieuwing.
  de politie apparaat was bijna 30 jaren achter, en hij probeerd deze op wereld niveau te brengen, wat een verandering heeft hij toch gebracht, je kan dat niet van een andere minister zeggen.


  Maak melding
 20. Men is gewoon bezig om Santhoki onderuit te halen daar deze minister daadkrachtig is.
  Wat hebben de voorgaande ministers van justitie gedaan aziaten worden vermoord, beroofd en verkracht????

  Men is bezig om weer een negroide minister president ronny brunswijk als kandidaat naar voren te schuiven.

  Lang leve congo


  Maak melding
 21. op de vraag waarom ze het nieuws niet in suriname naar buiten heeft gebracht…

  omdat daar iedereen weet dat de zaken daar zo gaan…als het de mensen niet interesseerd dat bouterse de moordenaar vrij rondloopt, die het leven voor hun ondraaglijk heeft gemaakt in suriname voor velen…

  denk je dat het ze interreseerd dat santoki vergunningen heeft verkocht????

  daarom komt het land geen stap verder…


  Maak melding
 22. Rechtstaat maar Balesar, gilds en DSB directeurs dan, vergeet je iets niet zoals ik niet alles wil benoemen.
  Mi jere tori, daar op buro Nieuw.Haven is het een grote maffia bende.


  Maak melding
 23. Niets aan de hand !
  Zulke dingens vinden dagelijks plaats hier in
  Europa/nederland.
  Ze worden zelfs bekrachtigd door een gouden handdruk. Je weet wel,enige miljoenen eurtjes
  op de rekening ergens,en een overplaatsing.
  Maar;juf.Diante,misschien ben je boos omdat je buiten de boot gehouden/gevallen bent.
  en kon je niets anders dan;Alle vuile was bui
  ten hangen. who knows !


  Maak melding
 24. wel raar dat ze het helemaal hier komt vertellen,waarom niet gelijk in de media in sur.of probeert ze gewoon mensen zwart te maken…we zullen wel zien wie de waarheid spreekt..de tijd zal het leren..


  Maak melding
 25. re, zwerver,
  haha eerlijke hard werken minster, santoka,hahahahahahahahaa .als jii nooit in su ben geweest hou je mond , als jij noooit in su heeft gewerk hou je mond, santokie en punwasie twee grote drugs bs, zat nog in dienst toen we mr punwasie met kilooooooos drug in het verkeerd aantroff dus me begi yu


  Maak melding
 26. @johan numer 13
  geld dat ook voor bouterse ??
  want over democratie gesproken als die zelfde democratie deze massa moordenaar wil berechten dan is het in jullie ogen geen democratie.de wereld kijkt wat er gaande is in suriname of mensen die hun militaire pak hebben ingeruild voor nette pak om weer het volk te komen onderdruken en de democratie komen verkrachten recht voor een recht voor allen johan .


  Maak melding
 27. Ik begrijp dat men normaal 150 $ moet betalen voor de procedure ter verkrijging van een verblijfsvergunning. Nu is volgens mw. Diante 350 $ meer gevraagd hiervoor. Zij geeft aan dat het om 50 gevallen gaat. Als ik dit uitreken kom ik op 50 X 350 = 10500 $ Dat is circa 7000 euro. Ik betwijfel of deze minister zijn positie op het spel gaat zetten voor een bedrag van 7000 euro. Het is bekend dat er veel weerstand is tegen deze minister. De NPS, SPA en de partij van Ronny Brunswijk zijn tegen de wet op zelfbescherming. In het parlement heeft men het bovenstaande in een raciale kader willen plaatsen. Nog steeds wordt een vertragingstaktiek toegepast door de NPS rondom deze zaak. De samenwerking met de Franse politie om criminaliteit te bestrijden in het Marowijne gebied heeft ook heel wat voeten in de aarde gehad. Ook hier was verzet vanuit de kant van Brunswijk groot. Last but not least: veel mensen waren niet happy met het akkoord tussen Hirsch Balin en Santokhi inzake het uitwisselen van nationaliteitsgegevens tussen Nederland en Suriname. Ik vermoed daarom dat hier meer aan de hand is.


  Maak melding
 28. vele varkens maken de spoeling dun. Blijkbaar kan deze mevrouw onder de ministerschap van santatokie niks meer verdienen aan tjoekoe. Dus dat betekent weer een financiele terugval, want met de salaris komt ze niet uit.


  Maak melding
 29. Ik denk niet dat deze mevrouw zomaar een verhaal verteld heeft. Gezien har funktie kan zij het weten. In Suriname is het meedoen of opgediend worden. Ik heb deze Topambtenaar meerdere malen gesproken en ook ander toppersoneel van dit Ministerie en wat zij nu de wereld inbrengt moet bij Santhokie bekend zijn. Het is de normaalste zaak van de wereld dat een chinees daar binnenstapt en gewoon, waar iedereen bijzit in de wachtkamer, geld betaald en dat dit geld door ambtenaren worden aangenomen. Het moreel verval van de ambtenarij en het bedrijfsleven in Suriname is niet te beschrijven. Ik denk dat ook Santhokie van zijn politieke superieuren te horen heeft gekregen zich nergens mee te bemoeien, want zo gaat dat. Het zou mij niet verbazen als de corrupte topambtenaar van hindostaanse afkomst pas na het aantreden van Santhokie is benoemd. Ik ga regelmatig met vakantie naar Suriname en wat ik daar zie tart alles. Bij geen enkele ambtenaar, politie of justitie rinkelt soms een belletje. Ik heb zowel bij de Vreemdelingenpolitie aldaar als het Ministerie van Justitie even in de keuken gekeken en gedacht van “een beetje gericht vragen stellen zou al gauw een tekort aan celcapaciteit opleveren”. Ik vind het moedid van mevrouw De Jong, maar het is te hopen dat haar politieke bazen genoeg gewicht in de schaal kunnen leggen haar te behouden voor het Ministerie, want zelfs een roepende in de owestyn wordt weleens opgemerkt.
  Ik had graag mijn krachten willen geven aan de modernisering van het Vreemdelingengebeuren in Suriname en wil dat nog steeds, maar het probleem is dat ik geen enkel arbeidsverleden heb in Suriname en dat mijn arbeidsethiek in Nederland vorm heeft gekregen. Gelooft U mij, dat zou in Suriname een levensgroot probleem betekenen. Er zijn genoeg diensten of instanties in Suriname waar tenminste 75 tot 80% fraudeert en er gewoon mee wegkomt. Gewoon omdat er weinigen zijn met schone vingers die voor hun broodwinning de andere kant opkijken en geen klokkenluider willen of kunnen zijn.


  Maak melding
 30. Jullie denken toch niet dat China steeds weer die miljoenen creditlines aan Su geeft zonder dat er iets tegenover staat!!!! Dams zijn Suris dan zo naief!!!!!!!!!


  Maak melding
 31. Beste Sranangmangs,

  Hmmmmmm. Wat moet ik hiervan zeggen en/of vinden. Er is wederom een beschuldiging aan het adres van de minister geuit. Mijn vraag is: op welke wijze zijn deze beschuldigingen hard te maken? Het feit dat er beschuldigingen geuit worden betetekend nog niet dat de minister schuldig kan of moet zijn. Ik verwacht wel dat de leider van het kabinet van Suriname spoedig een verklaring aflegd ten aanzien van enkele ernstige beschuldigingen van enkele leden van zijn kabinet. Een verklaring welke een mogelijke onderzoek van de rechtelijke macht zou of moet inhouden.

  Sranangmangs laten we de komende periode de regering/kabinet de kans geven om het tegendeel te bewijzen. Ik hoop dat iedere echte Sranangmang ongeacht welke partij/belangen groep of ras het welzijn van zijn land boven alles laat prevaleren.

  Sranangmangs we wachten op de president van de republiek Suriname.

  Sranangmangs
  Tang Boeng


  Maak melding
 32. Helaas maar deze regering zal niets onderzoeken, ze hebben allemaal boter op hun kop. Deze beschuldiging is natuurlijk heel erg, maar de beschuldiging van de koop van onroerendgoed bij een crimineel, en de minister zijn verklaring achteraf vind ik vele malen zorgwekender, ook dat werd niet onderzocht.


  Maak melding
 33. @neusje,

  Sinds je zgn. tokkie rechtsstaat wordt ontmaskerd als een wassenneus, zijn je reacties tot niets zeggende oneliners gereduceerd. What’s up………


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES