Kredietcrisis mag Suriname geen parten spelen

9

PARAMARIBO, 22 dec – De kredietcrisis mag Suriname geen al te grote parten spelen. Dit stelt parlementariër Jenny Simons. Hoe de schokken zullen worden opgevangen, zal in grote mate afhangen van de eigen strategie. Die zal er zonder meer moeten komen. Er zijn sectoren die beter bejegend moeten worden.

De agrarische sector bijvoorbeeld zal uit het verdomhoekje moeten komen. “We moeten ophouden achter de VS en Europa aan te lopen, die ons verbieden onze boeren te subsidiëren”, zegt Simons. Dat het allemaal te maken heeft met de afspraken binnen de Wereldhandelsorganisatie, WTO, doet er weinig toe. Allereerst moet gelet worden op het belang van de eigen samenleving.

Die is gebaat bij een gezonde landbouw- en veeteeltstand. Voedsel en werkgelegenheid zijn gegarandeerd bij een gezonde ontwikkeling. Simons verkiest de agrarische sector boven het milieugeweld van goud- en houtwinning. Die brengen nu wel veel geld binnen, maar de vraag is of de milieuschade wel te betalen zal zijn. Dus moet naar wegen worden gezocht om de boerenstand te schragen.


9 REACTIES

 1. @ jenny simons
  jou voor zitter heeft ons land in crisis gestort terwijl er nog geen kredietcrisis bestond jou onder voorzitter ook dus jij ben een awarie domrie .


  Maak melding

 2. Eindelijk iemand die het nut inziet van landbouw en veeteelt. Het liefst op grote schaal, voor de export ook dus. Ik ben het absoluut ermee eens.

  Het is milieuvriendelijker dan de vergiftiging en vernietiging in het binnenland, tevens ook duurzaam en verantwoord.


  Maak melding

 3. Het blijft maar bij die mooie praatjes,er wordt toch geen actie ondernomen.De boeren hadden al eerder bij de overheid voor subsidie aangeklopt ,maar ze krijgen nul op- z’n rekest.Er is geen geld daarvoor,dus Simons moet niet zo interessant gaan lopen doen ,want dat zet geen zoden aan de dijk.
  Er wordt over milieuschade gesproken,maar dat is toen al bekend bij die lummels,maar tot nu toe is er weinig veranderd .


  Maak melding

 4. Nu het water tot aan de lippen begint te stijgen, komt Jenny Simons met haar verhaal dat ze de agrarische sector verkiest
  boven het milieugeweld van goud- en houtwinning.

  Als er geen kredietcrisis zou zijn, dan zou ze er niet mee komen om de agrarische sector uit het verdomd hoekje te halen.

  Jenny Simons moet maar ophouden met schijnheilig te doen, want heeft ze zich ooit
  eerder druk gemaakt over de landbouw en veeteelt?


  Maak melding

 5. En als er wegen aangelegd worden om de agrarische gebieden te ontsluiten dan is dat weer niet goed??? !!!
  Jenny je hebt geen niveau. Daarom zit je bij bij die partij op de goede plek. 😆


  Maak melding

 6. Sinds de crefidinsi ultimo 25-11-1975 is surbo in een crisis..

  Je hoort niets anders dan crisis op crisis.

  gado dé wie vesi-mang oe no sa vredé..

  We zijn opgegroeit met crisis..en weten in de diepste toekomst niet beter..


  Maak melding

 7. Mevrouw Simons praat over veeeeel geld in de mijnbouw….95% vs 5% in de goud winning…Alcoa draagt al jaren Alu weg zonder een producten bedrijf in het land te vestigen ter werk gelegenheid…Zelfs daar praten we dus over nickels & dimes! Er zullen wereldwijd altijd voedings tekorten zijn de landbouw is dus van belang…maar niet in termen waarover mevrouw Simons het heeft…deze mensen moeten een beetje wereld visie adopteren in plaats van plantage attitude te onderhouden…The country needs a CEO to run it not a politician or another bully with a gun!


  Maak melding

 8. @, marceI30
  je slaat de spijker op de kop.
  het leed van de surinamer zal nooit en nimmer veranderen..
  achteruitgang en aarmoede. lijden kripperen hoord bij de surinamer.
  ook is het zo dat de gewone surinaamse burger die een bedrijf heeft die zuig ook het bloed van zijn medeburgers.. dat deden zij in India, Afrika en dat is nog niet veranderd en dat veranderd ook niet en nooit, hoe goed het met hun zaak gaat de salaris van de personeel blijft drie euro perdag. sommige blanke nederlanders zeggen die donkere mensen zijn dom zij mishandelen hun eigen volk en eigen land genoot. en spelen rijk met bloed geld.


  Maak melding

 9. @nummer7
  als jij vind dat je dat janny gelijk heeft dan is mijn vraag aan jou waarom heeft bouterse toen hij de absolute macht had in suriname geen einde aan gemaakt en die bedrijven tot surinaams eigendom gemaakt waarom heeft bosje dat geld wat suralco in de staatskast stort als onderpand gebruikt om die bruggen te bouwen, als je over wereld visie hebt moet je niet bij janny zijn en ook niet bij de ndp want deze wereld moet niets hebben van leiders die bloed aan hun handen hebben die op groffe wijse de democtatische rechten en de mensenrechten hebben geschonden dus waar heb jij het over .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.