zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse president: rust binnen leger behouden

Surinaamse president: rust binnen leger behouden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 dec – Het is van het grootste belang dat de rust binnen het leger behouden blijft. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Recente uitlatingen over infiltratie door Nederlandse militairen moeten daarom met de nodige zorg worden gewogen. Er is geen ruimte voor paniek.

Ook binnen de samenleving moet het rustig blijven. De bewering van oud-president Jules Wijdenbosch dat Defensie Nederlandse instructeurs wil binnenhalen, zijn anderszins bedoeld. “Die zijn juist bedoeld om onrust te kweken. Je moet er rekening mee houden dat je dat kan krijgen”, zegt Venetiaan. Daarom ook wordt onderzocht wat er waar is van de bewering.

Volgens Wijdenbosch komt Suriname’s soevereiniteit in het gedrang. De kans is groot dat staatsgeheimen in vreemde handen terecht komen. “Ik heb geen informatie over infiltratie in het leger. Als er informatie naar je toekomt kan die waar zijn of niet. We moeten het ook niet opblazen. We besteden er aandacht aan, maar blazen het ook niet buiten proporties op”, aldus Venetiaan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. ik snap bosje niet welke staatsgeheimen zitten in het leger waarvoor heeft suriname de mid waarvoor heeft suriname een veiligheids dienst deze mensen van de ndp zijn bezig om paniek te zaien binnen onze gemeenschap daarin moet je de beschuldiging van panka zien en ook van zogenaamde jurist . waar was bosje en de rest toen er mensen die vreemde talen spraken binnen de memre boekoe kazerne buitenlandse instrukteur uit cuba en andere landen dat mocht zeker zo zie je hoe duivels achtig deze mensen zijn als aan de macht willen komen hebben ze er alls voor over ik geef jullie nu al op briefje de ramp zal niet te over zien zijn de tijd zal het leren .


  Maak melding
 2. Ach ja,…daar is wijdenbosch goed in verdeeldheid en onrust zaaien.
  Ik hoor dat ie besmet is met HIV,..als hij het kan, kan ik het ook.
  Tak tak sanie e tja broeja


  Maak melding
 3. Infiltratie door Nederlandse militairen in het Surinaamse leger, belachelijk, paranoia, stemmingmakerij.
  SURINAAMSE STAATSGEHEIMEN, watte??? zijn die er dan??? Wat voor politiek spelletje is dit nu weer? De Surinaamse politiek lijkt wel een kleuterklasje?? Moet je dat nog Serieus nemen?? En allerlei stommerikken geloven dat!!


  Maak melding
 4. Ik ben het vaak,te vaak zelfs niet eens met de President,maar in dit geval moet ik de man gelijk geven.Zelf ben ik van mening dat het paniekvoetbal is van de oppositie met in de spits DDB en Bosje.Tergend langzaam komt het uur van de waarheid dichterbij,ondanks zijn wrakingen die niet meer mogen voor DDB,dus eventjes onrust stoken in ons legertje om dan op zijn oude vertrouwde manier toe te slaan(coup)en Bosje hoopt dan een slaatje te slaan indien het zover komt.


  Maak melding
 5. Alweer het leger?
  Snappen we nog niet dat dit leger ons meer lasten biedt dan lusten? Een goed leger is geruisloos aanwezig en komt naar buiten in oorlogstijd. Dan gaan zij ons volk beschermen met gevaar voor eigen leven, toch? Althans, zo gaat het toe in Hollywood.
  Maar ons SNL houdt ons volk en de regering het hele jaar bezig met allerlei wissewasjes alsof militair zijn het belangrijkste is in dit leven.
  Het wordt tijd dat men het anders gaat zien en het SNL tijdig gaat ontmantelen. Dan is al die ellende over infiltratie overbodig.

  Das


  Maak melding
 6. Infiltratie???
  Kom op Veni. Dit woordgebruikt is volkomen verkeerd. Bosje blaast de zaak onnodig op om politieke redenen. Maar Jij, Veni, doet er nog een schepje boven op door verkeerd woord gebruik.

  Ik ben bang dat Veni aan het einde van zijn politiek carriere staat. Hij lijkt niet meer instaat de zaken helder op zijn merites te bekijken en loopt het gevaar in de vankuil van Mugabe te stappen.

  Veni wees verstandig. Doe een stap terug, bowu af en ga met pensioen. Als je nu gaat zul je nog positief in de anale komen. Je bent niet onmisbaar en de jaren gaan tellen.


  Maak melding
 7. Ga maar na Wijdenbosch heeft zich verenigd met Bouterse en daarom krijg je zulke anti Nederlandse aangrijpingspunten hij moet of een of ander manier laten zien dat hij anti Nederland is. Waarom komt hij nu met zulke uitlatingen dat het leger ge infiltreert wordt.Het samen werken met het Nederlandse leger betekent in geen geval een infiltratie,dat weet Wijdenbosch zeker het gaat alleen om dat hij zeker zijn achtergrond wil versterken deze man kennen wij alleen nu.


  Maak melding
 8. Onrust in de zin van paniek heerst er niet. Daar zijn de militairen in sociaal maatschappelijke zin veels te zwak voor. In moreel opzicht heerst er in zoverre ontevredenheid over die koprokanu positie welke zij in relatie tot hun gewapende makkers bij de politie innemen. Die mannen en vrouwen hebben de grootste moeite om de eindjes bijelkaar te knopen. A sari fu sjie.


  Maak melding
 9. BOSJE = HIS MASTER’S VOICE!

  Toen Nederland Bouterse voor drugshandel wilde veroordelen, maakte Bosje hem Adviseur van Staat om hem diplomatieke bescherming te geven. Nu loopt het 8 decemberstrafproces, wrakingen afgewezen, en proberen die lieden alleen om de rechtsgang te soboteren. Nooit vergeten: Bouterse is een putschist, een geweldenaar die als hij het spel niet kan winnen via legale middelen illegale middelen gebruikt. Een levensgevaarlijke man die zelfs zijn kameraden (Horb, Leefland , Mahadew, Tolud, Chriftoffer…)via ‘zelfmoord’, ‘verdwijning’, ‘verdrinking’etc (Horb, Leefland onschadelijk doet maken. Bosje wees gewaarschuwd, straks spring je nog van je ‘eigen’brug, als Baas het niet zint dat je iets van jezelf zegt. Bosje heeft getoond onbetrouwbaar te zijn. Won hij eerst wat kiezers door afstand te nemen van zijn Baas, nu kruipt hij weer op zijn schoot. Een man zonder karakter.
  Arnold van Sander
  PS. wat is er mis met samenwerking met het Nederlandse leger? Misschien wil Bosje samenwerking met leger Mugabe, om te leren hoe het volk te onderdrukken (zoals 8 december en Moiwana)


  Maak melding
 10. Dus als ik het goed begrijp; BOSJE = HMV (HIS MASTER’S VOICE). Wie wil nu HMV for president? Voor de positie HMV moet je vooral gebrek aan karakter hebben, en dat heeft Bosje genoeg, als hij geen problemen heeft te dienen onder een massamoordenaar!

  AVS


  Maak melding
 11. Nr. 10 je ben het volkomen met je eens. Je hebt al alles gezegd.

  Ik hoop dat de Surinamers goed erover zullen na denken voor wie ze willen en zullen gaan stemmen.
  Bowterse nog Wijdenbosch zijn een goed voorbeeld voor land en volk. ZIE GEDRAG

  Janny


  Maak melding
 12. Stemmingmakerij…………………

  Van beide partijen…………….

  Vrolijke Kerst en Vriendelijke Kennissen laten genieten van het Goede Leven…….,

  Vrolijke vr. groet,……….


  Maak melding
 13. het doet mij goed om te zien dat meer mensen gaan begrijpen hoe deze lieden in elkaar steken en dat zijn niet het lands belang voorop zetten maar hun eigen belang. nummer 10 heeft verstand van de feiten klopt allemaal wat jij zeg geen speld tussen te krijgen wie jou tegen spreekt pleegd zelfmoord met open ogen


  Maak melding
 14. NDP IS FOUT BEZIG.Zij zijn bezig paniek te zaaien in suriname.Bouterse je weet het nog toen je door die Amerikanen werd gebeld dat al die Libiers Suriname moesten verlaten binnen 48 uur.
  Hij had zijn buitenlandse troepen binnen het leger om onze eigen volk af te maken dus doe niet alsof NDPers.
  ze waren binnen 5 uur het land al uit want we komen de amerikanen daar moeten jullie over lullen.Bosje vuile Aids gat likker Simone Banel heeft jou bemset he daar praat je niet over bigi bigi mang met kleine meisjes.


  Maak melding
 15. nr. 10,
  ik voeg nog een paar toe,

  Herman Gooding,,,,, hoe ging het hem af.
  de 9 militairen die zogenaamd met hun pantservoertuig in het water waren beland.

  de 2 lijfwachten van Brunswijk??????

  Die arme indiaanse jongens die levend in powaka werden begraven???

  het is allemaal in eigen belang gepleegd.

  macht en geld praat alleen bij deze heren.
  Ze willen het land niet vooruit brengen maar zichzelf en hun kornuiten.

  het Surinaamse volk is slim genoeg om dat te weten.

  dus alles ten spijt van Bosje.

  Papo


  Maak melding
 16. In landen met een bevolking van een bepaald niveau is het militair zijn het op een na hoogst haalbare. Het enige wat daar nog boven staat is het presidentschap, of het totale dictatoriale gezag. BAAS dus!
  De arme bevolking is zo bang voor de loop van een geweer die gericht, de loop van de geschiedenis in vele arme landen heeft bepaald of gewijzigd.
  Dat zal in Suriname nooit meer gebeuren, mits de bevolking dit zelf toelaat.
  Over een jaar en vier maanden zal er gestemd worden in SME. Hopelijk hebben we als volk het niveau om uniform en kennis van elkaar gescheiden te houden. Een uniform geeft macht, maar dat is uiterlijke kracht.
  Voor land en volk is het beter dat dit uniform voorlopig uit het dagelijks leven verdwijnt. Dan keert de rust vanzelf terug.

  Das


  Maak melding
 17. Op gevaar af dat mij ontheffing boven het hoofd hangt zal ik verder maar zwijgen over deze materie.

  In elk geval hebben de politie en cipiers kerstcadeaubonnen gehad ter waarde van $RD.150,00 en de militairen geen sikkepit! Soldaten kregen een kerstbrood, die ze zelf in een oude krant moesten frommelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES