Justitie Suriname ontkent deelname mensenhandel

24

PARAMARIBO, 19 dec – Wat de aanpak van mensenhandel en mensensmokkel betreft, heeft Justitie juist een uitvoerig beleid in deze ontwikkeld. Dit stelt het ministerie van Justitie & Politie in een verklaring. Aanleiding vormen berichten over vermeende betrokkenheid van justitiële ambtenaren bij mensenhandel. Toch zal een intern onderzoek worden ingesteld.

De beweringen van de Nederlandse advocaat Frank King worden weliswaar bij voorbaat van de hand gewezen. “Het ministerie van Justitie en Politie verwerpt dergelijke aantijgingen. Integendeel heeft dit ministerie een transparant beleid ontwikkeld, waarvan de eerste stappen reeds zijn ingezet“, wordt gesteld. Onder meer zijn haarden aangepakt en arrestaties gepleegd.

Inmiddels roert ook het parlement zich en wordt er opheldering verwacht. “Mensenhandel is een ernstig zaak, we hebben de minister complimenten gemaakt over de aanpak, maar als er nu berichten verschijnen als zou mensenhandel worden gepleegd door ambtenaren van justitie, verwacht ik dat de minister ingaat op de zaak”, zegt coalitieparlementariër Ruth Wijdenbosch.

24 REACTIES

 1. heer minister uw beleid kan zo transparant zijn als helder water maar de uitvoering door uw medewerkers die het beleid gestalte moeten geven DAT moet transparant zijn,maar zo als zaken zich laten aanzien zijn hun praktijken zo troebel als de Surinamerivier.Het zijn de medewerkers die beleid doen slagen of falen.


  Maak melding

 2. Bewering wordt bijvoorbaat afgewezen maar er komt toch een intern onderzoek, hmmmmm dus de smokkelaar die het al heeft afgewezen gaat zichzelf onderzoeken.

  Kwam er ook geen intern onderzoek naar aanleiding van de moord op de politieagent in Nickerie, nadat hij al schuldig was bevonden.

  Hahahaha dit zegt het ministerie ” Onder meer zijn haarden aangepakt en arrestaties gepleegd.”

  Waarschijnlijk betaalden deze gasten niet zoveel als die Chinezen en wie niet betaald wordt gearresteerd.


  Maak melding

 3. Dat er zoveel chinezen heel gemakkelijk het land binnenkomen terwijl er zoveel surinamers zijn die werkloos zijn, en vervolgens gaan criminaliseren. Er klopt gewoon iets niet. Er is ontzettend veel zwart geld ermee gemoeid. Of men voert gewoon een zeer slechte beleid. Wordt wakker mensen, voordat het te laat is.

  Maar te laat hoort gewoon bij Suriname.
  Te laat is synoniem aan, en loopt evenredig met Surinamers.


  Maak melding

 4. Ja maar natuurlijk zal ze het ontkennen, maar omdat delen van deze regering met name is genoemd MOET deze regering deze zaak grondig laten onderzoeken, om zich geloofwaardog te noemen.


  Maak melding

 5. Zie wat de Nederlandse advocaat Frank King allemaal heeft verricht bij de Surinaamse samenleving.
  Het is een zooitje hier met mensen handel die in de prostituee gaan. Dit kan tot heden niet opgelost worden.

  Sorry King, blijf maar hier in Nederland.

  Janny


  Maak melding

 6. Nu hebben we het weer met de politie,Worden ze zo slecht betaalt dat ze andere taken moeten uit voeren die helemaal niet tot de politie behoort? Wat doet de minister van Justitie en Politie? heeft hij het niet in de gaten wat zijn jongens doen? De vraag is moet men niet alle rotte appels die in de politie zitten er uit gooien? De politie moet schoon zijn zonder vuile vlekken, indien de gemeenschap het gaat vertrouwen.Je kunt naar Mexico kijken hoe corrupt de politie niet geweest is dat men het leger moest halen om tegen de Mafia aan te gaan.


  Maak melding

 7. Grappig. Alle roddels over DDB mogen we niet voor waar aannemen voor dat het proces afgerond is maar de roddels ove anderen zijn beslist waar. Ook al zij ze volstrekt onwaarschijnlijk.

  ff voor de goede orde.
  – een chinees met een rijbewijst uit china mag gewoon in SME rijden. Hoeveel SME rijden er niet in een land waarvan ze de taal niet spreken? (ondergetekende ook, en soms zijn de verkeersborden echt niet te ontcijferen. Bv omdat de tekst niet in Latijnsschrift is)
  – werknemers die in groepen het land binnen komen ivm een contract worden door de douane gewoonlijk apart behandeld omdat zo voorkomen wordt dat iemand anders zich in de groep mengt en om het werk efficient te doen ( niet 20 keer zoeken in de lijst maar gewoon de lijst aflopen)

  En iedereen die daar problemen mee heeft is kleinzielig en pathetisch.

  Wordt verstandig, grow up. Richt je op zaken die echt belangrijk zijn.


  Maak melding

 8. Ach die neusje toch, we moeten ons met belangrijke zaken bezighouden noh, wel ik heb nieuws voor je, voor vele rechtgeaarde Surinamers is corruptie in landsbestuur een echt belangrijke zaak om ons druk over te maken, dat jij dat niet vind zegt meer over jezelf dan over de rest, je hele posting riekt naar de welbekende front doofpot. Blijf jij je maar lekker druk maken over de DDB roddels die onwaarschijnlijk zijn, wij houden ons intussen bezig met echt belangrijke zaken, zoals een witwasser en corrupte minister anno 2008.


  Maak melding

 9. @Na Mi

  Typerend gedrag van een verstokte NDP-er. Als het over DDB gaat moeten we aangeven dat hij voor 8 dec nog niet veroordeeld is en dat er slechts vermoedens ge-uitworden en nu speel je de vermoorde onschuld want er zou bewijs liggen. Bij mijn weten ligt er geen enkel bewijs maar slechts een aanklacht en verzoek tot een onderzoek van een dame die graag in NL wil blijven en daarvoor een juridisch adviseur in de arm heeft genomen die graag voor een dikkesom geld allerlei truken uithaalt om je aan een zgn vluchtelingen status te helpen.

  Wie ff nadenkt komt op de volgende reken som 500 beschikkingen * ( 150 a 500 SRD minus de legeskosten ed.) = circa 150.000 SRD te verdelen over meerdere mensen.
  Dan zou Santo zijn carriere voor een lousie 40.000 SRD op het spel gezet hebben? Als die man werkelijk corrupt is dan heeft hij genoeg andere mogelijkheden om minder opvallend en met inder risico veel meer geld binnen te halen.

  Het verhaal is dan ook volstrekt ongeloofwaardig. Maar goed. Elke beschuldiging moet onderzocht worden, alleen heb dan wel het fatsoen om – als we jouw idool DDB niet mogen beschuldigen voor hij veroordeel is – ook andere mensen niet bij het geringste vermoeden te veroordelen.


  Maak melding

 10. @Neus,

  Jij was degene die vroeg om ons bezig te houden met echt belangrijke zaken, de zaken omtrent deze minister wil jij niet ter discussie stellen omdat het volgens jou onwaarschijnlijk is. Over het vermeende bedrag die je noemde, wat nu als deze minister een geboren corrupteling is die alles pakt wat die kan pakken, GREED noemt men dat in het engels. Niets verbaasd mij meer wat betreft front en zijn ministers.


  Maak melding

 11. We kunnen KING zien als een soort Peter de Vries.

  De waarheid is hard om te horen voor sommige surinamers en de surinamse regering.

  Mijn Opa en OMa zijn pas terug gekeert(remigreren) naar surimaribo maar ze moeten zoveel papieren en kantoren en afspraken bezoeken en nakomen alleen om een verblijft te krijgen.

  Deze mensen zijn in suriname geboren kom op man het is echt een KUT regering in su we moeten ze gewoon naar huis sturen.

  Santohki is een van die klotezakken die ons land ook achteruit houd van voor uit.
  maar ja zo gaan veel dingens in suriname maar er moet wel een grens zijn.

  want dat een vreemdeling zo je land binnen komt en straks een een stuk grond hebt of krijgt terwijl andere jaren lang op de wacht lijst staan niet geloven.

  vraag je maar eens af hoe al die chinezen aan huizen en grond komen in SU in china hebben of hadden ze zulke dingens niet ik ben zelf daar geweest en ik weet het.

  Peace out


  Maak melding

 12. Het vertrouwen dat ik had in Santokhi is gaan wankelen toen hij vertelde dat hij één van de grootste drugscriminelen van Suriname, met wie zijn inmiddels ex-vrouw zaken heeft gedaan, niet kent.

  Sindsdien wordt de ene beschuldiging na de andere aan zijn adres geuit.
  Zolang niet bewezen wordt, dat die beschuldigingen op waarheid berusten, is hij onschuldig, net zoals Bouterse onschuldig is totdat zijn schuld aan de decembermoorden daadwerkelijk wordt bewezen.

  Toch heeft Bouterse het vertrouwen dat ik ook in heb had verspeeld, vanwege het moddergooien naar Santokhi.

  Zoals ik al eerder heb aangegeven zou er een onderzoek moeten komen naar Santokhi’s handel en wandel. Naar het schijnt zal dat niet komen.

  In een bakbakondre als Suriname wordt er veel door de vingers gezien.

  Men vindt dat Santokhi zijn ministerschap moet opgeven.
  Maar diezelfde mensen vinden het wel kunnen dat Bouterse van wie wordt gezegd, dat hij de decembermoorden heeft begaan, zich op het politieke vlak mag blijven begeven.
  Dat hij zelfs de volgende president van Suriname moet worden.

  Wat een kromme gedachten van deze personen.
  De één moet hangen, de ander mag zich vrij bewegen.

  Is er in Suriname 1 politica/politicus te vinden met brandschone vingers?
  Zelf denk ik van niet.


  Maak melding

 13. Ik kan mij niet een reactie herinneren waarin iemand heeft gezegd dat Bouterse President moet worden, naar mijn weten wil Bouterse zelf ook geen president worden.

  Leider van een politieke partij en minister zijn toch nogsteeds twee verschillende functies. Bouterse heeft als leider van zijn partij 15 zetels gehaald, Tokkie is nooit gekozen en heeft nooit een zetel gehaald, hij is gewoon aangewezen voor die functie. Tokkie stond tijdens de laatste verkiezing op geen enkele verkiesbare lijst.

  Het Surinaamse volk kan dus met Bouterse/NDP afrekenen maar het Surinaamse volk heeft niets in te brengen met zo’n corrupte minister, zelfs in de assemblee kan men hem niet tot orde roepen als de meerderheid lees Front geen medewerking verleent.

  Laten wij dus geen appels met peren vergelijken.


  Maak melding

 14. @Neus,

  Het zal wel, en toch zijn wij degene die moord, corruptie, witwasserij, durgshandel en diefstal van deze front regering en hun cronies aan de kaak stellen, terwijl jij en je clubje de doofpot verkiezen.

  In het engels noemt men ons Patriotic terwijl jullie de disloyals zijn.


  Maak melding

 15. Voordat ik mijn mening geef, wens ik alle Christenen prettige feestdagen.

  Iemand heeft dus blijkbaar nooit gelezen dat er personen zijn die hebben getypt:
  Bouta for president.

  En die persoon heeft dus ook niet gelezen dat Bouterse zelf ambitie heeft om de volgende president te worden van Suriname.
  Hij zal ook niet hebben gelezen dat Wijdenbosch die ambitie ook koestert.

  Of Santokhi nou verkiesbaar was of niet, gekozen was of niet, hij is minister van J&P.

  Naar het schijnt heb ik met nr.17 bij iemand de gevoelige snaar geraakt, vandaar zijn opmerking: appels met peren vergelijken.

  Bij beschulidigingen aan het adres van Bouterse beginnen bij de aanhangers de emoties flink te stijgen, maar de beschuldigingen aan het adres van Santokhi zijn bij diezelfde aanhangers gelijk waarheden.

  Leer nou eerst de mening van anderen goed te lezen en vooral die ook te respecteren.

  Als je goed had gelezen dan had je ook op gemerkt dat ik niet (meer) aan de kant sta van Bouterse, maar evemnin aan de kant van Santokhi. Mijn mening is een neutrale.

  Maar je bent zo ontzettend verliefd op Bouterse, dat je vreemdgaan negeert.

  Deze laatste alinea zal je waarschijnlijk letterlijk opvatten.


  Maak melding

 16. @Na Mi
  Als je zo voor een rechtvaardige samenleving bent hoe verklaar je dan dat je in andere reacties DDB ophemeld en als leider wilt.

  Je bent het niveau van dom al lang gepasseert. Iemand die reacties als hier boven plaatst en elders de wandaden, moorden en dergelijke van DDB onder de mat veegt heeft in mijn ogen elke menselijke waardigheid verloren.

  Ik hoop in elk geval dat er (OOK) in deze zaak een goede rechtsgang plaats vindt, in afwachting daarvan wens ik geen standpunt in te nemen anders dan dat “wat tot op heden in de media heeft gestaan is erg ongeloofwaardig en dus geen reden voor drastische maatregelen of actie” en na het proces beraden wij ons wel.

  Onbezonne acties worden in de regel alleen maar ondersteund door figuren die denken er persoonlijk gewin bij te hebben. In dit geval is het evident dat dat DDB is. Zo werkt de politiek, sommige politicie zijn nu eenmaal jakhalzen of aasgieren.


  Maak melding

 17. @neusje,

  Jij kleine leugenaar nu neem je ineens geen standpunt in, volgens jouw zouden we ons met echt belangrijke zaken bezig moeten houden, terwijl een onderzoek meer op zijn plaats zou zijn. Maar goed reacties als de jouwe zijn de laatste stuiptrekkingen van mensen die moreel corrupt zijn en hun gevoel voor normen en waarden in de wc hebben doorgetrokken. Low lifes noemen de engelsen jullie soort.


  Maak melding

 18. Bouta for Pres. is de slogan die NDP bij de vorige verkiezingen heeft gebruikt desondanks heeft de NDP iemand anders naar voren geschoven als president kandidaat.

  Zo heeft het militair gezag en de NDP altijd iemand anders naar voren geschoven om President te worden, ik heb niets gemerkt van de ambitie van Bouta voor het president schap.

  Politieke invloed is belangrijker dan politieke macht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.