zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse ex-legerleider mag niet meer wraken

Surinaamse ex-legerleider mag niet meer wraken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 dec – Oud-legerleider Desi Bouterse mag geen wraking meer plegen in de strafzaak rond de Decembermoorden. De wraking van Krijgsraadvoorzitter Cynthia Valstein–Montnor is dan ook ongegrond verklaard. Dit heeft het Hof van Justitie beslist.

Bouterse heeft het recht tot wraken van rechters verspeeld door niet te verschijnen in de rechtszaal. Sinds de aanvang van de zaak in november 2007 is de oud-legerleider geen enkele keer verschenen. Advocaat Irwin Kanhai wraakte verscheidene rechters namens zijn cliënt. Het hof heeft er nu een streep onder getrokken. Het proces kan worden voortgezet.

De laatste zitting was vier maanden terug. De eerstvolgende is niet verwachtbaar voor begin 2009. Ruim twintig personen worden verdacht van deelname aan de moorden. De verdediging heeft zich tot nog toe beperkt tot het toepassen van juridische kunstgrepen. Volgens nabestaanden wordt het proces onnodig opgehouden. Hofpresident John von Niesewand verwacht niet dat wordt afgerond voor de verkiezingen van 2010.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

32 REACTIES
 1. Gelukkig. Het zal een keer tijd worden. Deze advocaat van de duivel (Kanhai) heeft nu eindelijk ingezien dat er eindelijk structuur komt in de rechtsstaat Suriname. Geen gedonder meer met wrakingen. Nu op naar de rechtzaak. Laat het recht nu eindelijk een keer zijn beloop hebben. En die bermtoerist moet een keer met geweld de rechtszaak ingestuurd worden. Onzinnig dat deze man zowel in de DNA als in de rechtzaal zijn gezicht nooit heeft laten zien. Wat een farce. Het loopt tegen Kerst, maar Jezus is in Bethlehem geboren, en niet in Suriname!!!!


  Maak melding
 2. goedzo afgelopen nu inhoudelijk de zaak behandelen kunnen de nabestaanden en suriname mss te weten komen wie verantwoordelijk is van de moord op hun geliefden en wie schuldig zijn want we wachten te lang om deze beesten die voor verantwoordelijk zijn te veroordelen .


  Maak melding
 3. Ai,
  Dus ik dacht:

  Nu kan die poppenkost weer doorgaan, blijkt dat het nog niet mogelijk is begin 2009 van start te gaan.

  Ik weet dat zulke dingen lang duren, maar kom op grote en wredere moordenaars zijn sneller berecht!!


  Maak melding
 4. Dit proces en de hele krijgsraad hoort eigenlijk niet eens erkend te worden.
  Geen enkele Surinamer heeft het recht om Bouterse te veroordelen.

  Hoe willen ze hem wel veroordelen voor de decembermoorden maar niet voor de moorden in Moiwana? Daar kun je al zien dat dit politiek is en dat men zich niet echt bekommert.

  Plus bij geen enkele moordrechtzaak is de hoofdverdachte nooit verschenen.

  Een internationaalstrafhof zou kunnen maar geen proces in Suriname.


  Maak melding
 5. Dit vind ik nu niet meer eerlijk dat Bouta niet meer mag wraken. Waar blijft openheid over de wandelgangen van een rechter in deze zaak. Wat voor politiek wordt hier gevoerd? NPS pf wat?


  Maak melding
 6. Geduld is een schone zaak.Wat voor fratsen men ook uithaalt om zaken in het duister te houden,gerechtigheid zal altijd zegevieren,hoe langzaam die ook is.Ik zei het reeds in eerdere posting.PAIMANG IE SA PAI!!!!,hoe je je hoe dan ook in bochten wringt.Is de gerechtigheid des mensen niet in staat dan is er altijd nog de wet van karma.DE GERECHTIGHEID VAN DE HOGERE VOORZIENIGHEID!!!!!!,en daar geloof ik heilig in.


  Maak melding
 7. EERLIJK PROCES

  Het Hof van Justitie heeft 4 maanden de tijd genomen om zich zorgvuldig te buigen over de wrakingsvoorstellen en de consluie is duidelijk. De hoofdverdachte kan niet laten wraken als hij zelf niet verschijnt. Hij hij heeft niet te klagen, hij geniet nu het recht op een eerlijk proces. Hij geniet het vooruit van een zorgvuldige beoordeing van zijn zaak en het recht op verdediging. Zijn slachtoffers zijn zonder vorm van proces vermoord. Sterker, de advokaten die hun werk deden en Rambocus etc. verdedigden werden vermoord. Zie het grote verschil tussen rechtsstaat en militaire dictatuur. Bouterse je zal eraan moeten geloven, het volkslied wordt door de Surinamers serieus genomen: ‘Recht en waarheid maken vrij’.

  Harold Reewijk


  Maak melding
 8. “Surinaamse ex-legerleider mag niet meer wraken”
  Zo dat is mooi over rechtsstaat gesproken!!! Waarom niet direct een vonnis uitspreken klaar is kees want die hele poppenkast kan mij en de belastingbetaler gestolen worden.


  Maak melding
 9. Je zult heel hard je best moeten doen meneer von Niesewand. Dit proces is te zeer verbonden met de toekomst van Suriname om daar niet de hoogste prioriteit aan te geven.
  Het is heel belangrijk om aan de Surinaamse kiezer onomstotelijk duidelijk te maken of wij te doen hebben met een massamoordenaar of niet.


  Maak melding
 10. Let op, hij gaat het persoonlijk doen en dan komen er meer zaken op tafel want Bouterse, het voorwerk is al gedaan
  Een intervieuw met die RMD dat lijkt mij wel iets voor de pers om precies te weten over wie ik het heb.
  Zelfs de moderator stopt met postings wanneer RMD aan het woord is, ze halen dan hun vrienden om te reageren.
  Wojo jagi.


  Maak melding
 11. Met kleingeld gaat hij komen wraken en met pen en papier gaat Bouterse al hun zonden laten opschrijven.
  Ik ben geen Bouterse fan maar ik hoor en zie veel, 4 weken in Suriname en ik werd gewaarschuwd.
  Mij voorlopig niet meer gezien in Suriname, teveel slapende militiairen en ook in Nederland.


  Maak melding
 12. @reaktie nummer 7 u slaat de spijker precies op zijn kop hiermee zeg je alles .
  desi angstrategie in de kleine openluchtcel van het fort zeelandia heerste de doodangst. sommige mannen huilden, een andere bonkte met zijn hoofd tegen de muur, weer een andere bad tot god. na verloop van tijd werden ze een voor een naar boven gebracht,naar de kamer die ze vanuit hun cel konden zien en waar de bevelhebber met zijn rug naar het raam zat eenmaal boven,bleek de man die 22 jaar later zou zeggen dat hij tijdens het moorden niet in de fortzeelandia aanwezig was, een soort opperrechter. even later waren ze dood, wild neergemaaid door dronken militairen en lijfwachten in de gang leide naar de bastion veere, een van de hoger gelegen plekken van het fort zeelandia. zij die waren achtergebleven in de kleine cel hoorden wat hun voorhand was. de schoten echoden over de donkere wateren van de surinamerivier het was 8 december 1982. derby was zo lam van angst dat de militairen hem de trap naar boven moesten helpen. ,,uitspraak van bouterse twee jaar na dato ,,het was zij of wij, in tijd van nood handel je onmiddelijk, en over die zelfde moorden, 18 jaren later, als vervolging dreigt. ,, ik heb niemand vermoord. niet alleen god is mijn getuige,maar ook een groot deel van het leger kan daarvoor getuigen .dit geeft een beeld over bouterse zijn leugens het zit in zijn genen , bouterse en zijn aanhang vergeten een ding tv en radio beelden en geluiden liegen niet die staan allemaal opgeslagen hij kan die domme massa voorliegen die zijn toch dom maar mensen met gezond verstand niet de wetenschap is nu zover dat de bewering dat mensen op de vlucht zijn dood geschoten zo kan worden onderzocht.


  Maak melding
 13. Geachte redactie,

  Duidelijker zou je het niet kunnen stellen en hoe erger kan het nog worden, wanneer je niet anders tot de conclusie kan komen dan dat door de jaren heen, de Surinaamse Rechterlijke Macht, welke binnen een Westers democratisch bestel gescheiden behoort te zijn van de Uitvoerende Macht, in de Republiek Suriname nu vervallen is tot een ‘verkapt politiek uitvoerend orgaan’, welke nauw verweven is geworden met de huidige Uitvoerende Macht o.l.v. de zittende Frontregering.

  En geen enkele buitenlandse waarnemer, ambassade, noch zogenaamde toezicht-houdende ‘internationale organisatie’, durft haar stem hieromtrent te laten horen, laat staan om van dit democratisch onpraktisch gegeven gewag van te maken (In Belgie moest jongslede de regering hieromtrent afgetreden).

  En uiteraard zullen Westerse landen dat voornamelijk in de zogenaamde derdewereld niet doen, een opportunistisch gegeven die ook merkbaar was tijdens De Tweede Wereldoorlog (1940-1945), toen Westerse landen o.l.v. de Verenigde Staten van Amerika pas ingrepen, NADAT Adof Hitler de economische macht van de Joden toentertijd tot een minimum beperkt had. Het gevolg was onnodig miljoenen burgerslachtoffers, waaronder meer dan 600 miljoen joden, zigeuners en militairen wereldwijd. Een prijs die heden ten dage nog steeds betaald wordt, gezien de toestand in het Midden-Oosten, waarbij het Palestijnse volk de zwaarste tol aan het betalen is. Tevens een kruitvat van politiek geweld vanwege internationale politieke manipulatie, bedrog en eigen belang, welke zijn voornaamste oorzaak vindt in het oogluikend toestaan door Westerse landen, waaronder de Verenigde staten van Amerika, dat zogenaamde “bevriende landen” (vb. Israel) op ongepaste en mensonterende wijze, hun gang mogen blijven gaan, zolang dat de goedkeuring heeft van die Westerse landen en zolang hun belangen NIET geschaad worden.

  Maar pas als de vlam in de pan slaat, zijn het deze zelfde Westerse landen die om de schijn hoog te houden, er alles via hun media macht aan proberen te doen, om een vinger naar anderen te wijzen behalve naar zichzelf, en intensief het voortouw proberen te nemen, om mensenrechten schendingen aan de kaak te stellen d.m.v. hun internationale organisaties zoals het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Mosterd na de maaltijd, terwijl zij al die jaren zelf debet aan zijn geweest met als voorbeeld; Zuid-Afrika 1931, Cuba 1959, Suriname 1980 en 1982, Sierra Leon 1991 en 2002, Rwanda 1994, Gongo 1998 en ga zo maar door.

  En de Surinaamse Rechterlijke Macht welke momenteel verweven is met de Uitvoerende Macht o.l.v. de zittende Frontregering Venetiaan, mag van het Westen ongestoord haar gang gaan, totdat het zooitje wederom weggeschoten wordt en deze zogenaamde Derde-Wereldnatie, opnieuw van vooraf aan mag gaan beginnen.

  Een klassiek politiekspel gedirigeerd door de rijke Westerse landen en hun multinationals, zolang het Westers belang zoals het exporteren van goedkope derdewereld producten als Aluinaarde, Bauxiet, zogenaamde ‘Bloed-diamanten’ , buitenlands kapitaal overmakingen en goedkope goudstaven (Surinaams belang 5%) in tact blijft.

  Srananman un wiki now!


  Maak melding
 14. @nummer 13
  onderwerp ex-legerleider mag niet meer wraken. en kom jij met de hele wereld geschiedenis voorbij er vallen mij een aantal dingens op bij jou iedereen heeft het gedaan maar zelf in die spiegel kijken komt niet voor, recht word in een rechtzaal uitgesproken eens of niet dat is een feit , jij heb veel te klagen over de rechtsgang in suriname maar ik hoor jou nergens wat zeggen over opperrechter bouterse die zelf op de stoel van de rechter is gaan zitten en de dood straf heeft opgelecht en uitgevoerd dit soort reaktie van jou zijn voor mensen die gevoelig voor zijn voor onzin en niet echt op de hoogte zijn van wat er in de wereld gebeurd het is makkelijk om alles wat slecht gaat in deze wereld in de schoenen van het westerse wereld toe te schuiven en zelf naar onze eigen valen te kijken dat doe jij niet . ik heb een vraag aan jou welke belangen diende bouterse ???


  Maak melding
 15. Geachte heer, mevrouw Du (reactie no. 13),

  En dat is nou precies de reden waarom sommigen van jullie soort, moeite hebben met onze stellingname t.a.v. dit valselijk en bedrieglijk zogenaamd ‘mensenrechten proces’.

  Velen van jullie soort zoals een Romeo Hoost, hebben hun mond vol over ‘recht en rechtvaardigheid’, over interpretaties omtrent ‘mensenrechten’ en een ‘eerlijke rechtsgang’, om vervolgens niet te schromen dit vanuit de bovenste plank over de hoofden van gezond denkende en intelligente burgers rond te bazuinen.

  En als het om dit proces gaat, waar zogenaamd ‘waarachtig’ mensenrechten aan de kaak gesteld zouden kunnen worden, dan maakt het voor jullie in feite weinig uit hoe ‘recht’ gesproken wordt, zolang de uitspraak maar voldoet aan jullie gewraakte verwachtingen. Vinden jullie je houding niet bedrieglijk van aard, trouwens, wat zegt jullie houding over jullie interpretatie omtrent ‘recht’ en vooral jullie intenties t.a.v. dit zogenaamd proces?

  Verbeter de wereld en begin bij jezelf.

  Dit zogenaamd proces is een grove leugen, bedrieglijk en voorgekauwd door Westerse grootmachten o.l.v. het Koninkrijk der Nederlanden. De Militaire Staatsgreep in Suriname van 1980 was gepleegd onder supervisie van Nederlandse militairen en dus met toestemming van het Koninkrijk der Nederlanden en haar Militaire Inlichten Diensten.

  De December Gebeurtenissen, welke uitmondden in de dood van vijftien prominente Surinamers in 1982 veroorzaakten een knelpunt, waarbij op een gegeven moment een patstelling ontstond tussen Nederlandse (BVD), Amerikaanse (CIA) en de Surinaamse Inlichtingendiensten, waarbij ‘Wij of Zij’ de ernst van de situatie illustreerde.

  En nu verwacht jij of jullie van de gemeenschap dat die aan jou en je kornuiten een vrijbrief geven of eisen jullie medewerking van die gemeenschap jullie volmacht te verlenen , om ondersteuning te bieden aan een ‘Uitvoerende’ Surinaamse Rechterlijke Macht, die tot de bot verweven is met een corrupte zittende regering, en die d.m.v. een vals politiekproces, een trauma voor jou komt oplossen, waar jullie zelf debet aan zijn? Dit terwijl de Surinaamse geschiedenis op dit stuk ettelijke malen heeft aangetoond, dat jullie allemaal inclusief meneer Romeo Hoost en kornuiten, debet aan waren. Maar helaas ditmaal zoals bijvoorbeeld met Boni, Kodyo, Mentor en Percent, Jowini Abaysa, Louis Doedel, Otto Huiswoud en Anton de Kom gebeurd is, bekaaid van zijn afkomen zijn.

  Dit zogenaamd proces is net zo vals als de totstandkoming van het illegaal naakt beeld van Anton de Kom in Amsterdam Zuidoost. In feite net zo vals als jullie jarenlange retoriek omtrent mensenrechten (NB. zie recente ‘Anton de Kom Jurisprudentie’ inzake het illegaal naakt beeld van Anton de Kom in Amsterdam Zuidoost, inzake ‘Mensenrechten en Vrije Meningsuiting, uitgesproken in 2006 door een Meervoudige Kamer van de Amsterdamse Rechtbank. Dus wie houdt wie voor de gek.

  Waarom zouden wij ons dan moeten aansluiten bij een ‘leugen’ slechts vanwege revanchisme van enkelen, als gevolg van het feit dat alweer een vrijheidsstrijder gekozen had, om met man en macht de natuurlijke rijkdommen van zijn geliefd land en zijn gemeenschap te verdedigen en/of te beschermen. Dit ten koste van wat dan ook te beschermen tegen hebberige buitenlandse indringers, die geen ander belang voor ogen hadden dan slechts het eigen belang. En om hardnekkig hun zin te krijgen, hun valse politieke intriges los lieten op een bevolking van nog geen half miljoen inwoners, van een land dat behoort tot het 17de rijkste land van de wereld d.m.v. een zogenaamd mensenrechtenproces, welke net zo valselijk is als hoe zij zich eerder meer dan 300 jaren gedragen hebben jegens de mensheid en in feite nu nog doen, slechts uit eigenbelang.

  Begrijp ons niet verkeerd, maar wij van de bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya keuren de dood van 15 prominente Surinamers in 1982 beslist niet goed. Maar ook de dood van meer dan 15 militairen en burgers heeft onze afkeuring, als ook onze vrijheidsstrijders in ons historisch verleden. Dit als gevolg van agressieve binnenlandse inmenging van rijke ontwikkelde landen in binnenlandse politieke aangelegenheden van relatief arme ontwikkelingslanden. En daar waar het noodzakelijk wordt om je als land te verdedigen tegen welke agressor dan ook, is het de plicht alle middelen te gebruiken die dat doel van ‘vrijheid, veiligheid en rechtvaardigheid’ rechtvaardigen.

  En dit proces, indien die niet meer door het buitenland geregisseerd zou worden, zou hiervoor het bewijs van ons gelijk kunnen opleveren. Maar helaas, jullie bedoelingen liggen op een totaal ander vlak en aan zulks een grove misleiding van de rechtsgang en wereldwijde gemeenschappen, vooral die van zogenaamde derde wereldlanden, zullen wij nimmer onze medewerking aan verlenen.

  Dit opdat de geschiedenis ons NIMMER hoeft te veroordelen opgrond van ons toenmalige ‘nalatigheid, kortzichtigheid en incompetentie.

  Sabi Yu Rutu!


  Maak melding
 16. @DU

  Stoor je niet aan “Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya”die gestoorde probeert iedereen met onnavolgbare kronkels en onzin bewusteloos te slaan. Blijkbaar vond het RIAG dat hij geen gevaar voor de samenleving is of het was vanwege de bezuinigingen. Maar hoe het zij. Hij spoort niet.


  Maak melding
 17. nr 12 en 13 , als jij zoveel weet wat er zich die bewuste dag heeft afgespeeld , waarom geef jij je niet op als kroongetuige , dan is het proces ook sneller achter de rug , en dan help je de nabestaande . en een ieder die de waarheid wil weten , als je dat doet dan vind ik jouw een eerlijke en oprechte suriname.


  Maak melding
 18. Beste mensen,
  Wie schuilt achter Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya? Dat zouden wij graag willen weten.
  Want zij pretendeert bewustzijn onder de Surinamers te propageren achter een dekmantel.
  Bovendien proberen zij een heleboel zaken in de schoenen te schuiven van het buitenland. Maar vergeten gemakshalve de eigen verantwoording van de betrokken lieden, die bloed (op welke wijze dan ook) aan hun handen hebben.
  Als die Beweging een rechtstaat erkent; dan moet ook zij toegeven, dat een onafhankelijke rechter een oordeel moet vellen over de wreedheden, die zijn begaan op 8 December 1982.
  En indien zij de geschiedenis kent; dan zal ook zij moeten toegeven, dat er indertijd een Inspecteur van Politie het met zijn leven heeft moeten bekopen, toen hij de moorden van Moiwana wilde onderzoeken.
  Nogmaals, maak je bekend Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya.
  Anders zal ik blijven denken, dat jullie(?) propaganda aan het maken zijn voor een bepaalde politieke partij en dat is dat misleiding, zoals er zelf wordt aangegeven in jullie mail.
  Time will tell; wij benne en blijve benieuwd, kondremangs!!!


  Maak melding
 19. @13 en soortgenoten

  Degene die de staatsgreep en / of moorden heeft/hebben uitgevoerd zijn (mede)plichtig en dus ook (hoofd)verantwoordelijk.

  Als hij niet alleen slaag wil vangen, dan moet hij zijn opdrachtgevers maar voor het (inter)nationaal gerecht slepen.

  Zo werkt ons internationaal rechtssysteem!

  Dus niet alleen voor Taylor en Milosevic en laatst nog de Rwanda oud voorman, maar ook onze eigen mensenrechtenschenders…..

  @13 en denkgenoten,
  tragisch en laakbaar jullie denktrant in een globaliserende wereld, maar gelukkig niet houdbaar, dus zul je steeds meer in de wereld het tegendeel en tegenbeeld tegenkomen van jullie achterlijke kijk op wat recht is en wat krom is.

  Dat is zo passe.
  Succes met de voortzetting van de evangelie!

  Ik en gelukkig nog meer van mijn soortgenoten en die zijn gelukkig in de kapitalistische meerderheid, hangen meer het beeld van Brazilie, China, India, Indonesie en Zuid Afrika en Botswana aan.

  Dus wel bondgenootschappen aangaan met westerse oud kolonisatoren, onderwijl de positie versterkend en lering terkkend uit de geschiedenis.

  Maar ja, daarvoor heb je wel minimaal een wo achtergrond nodig en alszodanig je verantwoordelijkheid nemen. Anders jo rest nul, en dan moet je je heil gaan halen bij je eigen akademiya.


  Maak melding
 20. Geachte hr/mevrouw Leuvie (reactie no. 19 )

  Als bewustzijnsbeweging zien wij de noodzaak er beslist niet van in om ons, zoals u dat stelt in uw verzoek, aan u bekend te maken. De inhoud van ons schrijven lijkt ons hierbij voldoende te zijn.

  Het is niet het etiket of de vorm van de fles, dat bij een dronkaard een rol speelt, maar slechts de inhoud daarvan. En kennelijk omdat de inhoud u niet bevalt en u daar waarschijnlijk geen zinnig antwoord op terug heeft, gaat u opzoek naar drogredenen, slechts om een antwoord te kunnen verzinnen om de waarheid toch nog proberen onderuit te halen. Dat is kort door de bocht, en dat genoegen d.m.v. uw kortzichtige psychologische aanpak, zullen wij als bewustzijnsbeweging ook bij u zeker niet stimuleren.

  “Wie schuilt achter Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya? Dat zouden wij graag willen weten. Want zij pretendeert bewustzijn onder de Surinamers te propageren achter een dekmantel”.

  Is dat zo? Kennelijk heeft de waarheid u psychisch dermate in beroering gebracht, dat u zich genoodzaakt voelt opzoek te gaan naar de ‘bezorger van de boodschap’. Maar wat u wilt denken over propaganda, misleiding of eventuele politieke kleur – trouwens een hoofdvol gedachten die door u geen gaan – en wat dan nog meer, is beslist niet onze zorg.

  U stelt dat “als die Beweging een rechtstaat erkent; dan moet ook zij toegeven, dat een ‘onafhankelijke rechter’ een oordeel moet vellen over de wreedheden, die zijn begaan op 8 December 1982”. Bedoelt u ALLEEN op 8 december 1982?

  Stel als voorbeeld dat volgens het politie onderzoeksrapport vaststaat, dat op klaarlichte dag en minderjarig kind welke in het verleden in de ouderlijke woning regelmatig verkracht is geweest door haar biologische vader, en op een gegeven moment kiest om zich te verdedigen en deze smeerlap dood te schieten. Dan redeneert u van: Hoe heet dat kind, was het niet haar eigen schuld, wat is haar familie naam, is deze kleine moordenares misschien niet zelf schuldig aan, is het slachtoffer (de vermoorde vader) misschien geen familie van mij, waar heeft ze leren schieten, hoe oud was dat kleine opdondertje enz. enz.

  En zolang u geen antwoord op al uw vragen kunt krijgen, weigert u om publiekelijk een reactie af te geven t.a.v. de inhoudelijkheid van zaken, omdat achteraf gebleken is dat de vermoorde vader uw geliefd vriendje was, waar u intussen ook kinderen mee verwekt heeft. Dus weigert u opgrond daarvan naar de inhoud te kijken.

  Trouwens, hoe zo ‘Onafhankelijke Rechtsspraak: De Surinaamse Rechterlijke Macht heeft zich in de afgelopen jaren slechts ontwikkeld tot een ‘Uitvoerend Orgaan’ van de regering, een verlengstuk van de zittende regering Venetiaan. In België moest de huidige regering opgrond daarvan aftreden, omdat deze organen binnen de democratie gescheiden behoren te zijn en ook zo behouden dienen te worden ter bescherming van die democratie.

  Dus als garantie voor de kwaliteit van een product, zou bij de aankoop daarvan niet het etiket voor u bepalend moeten zijn, maar de kwaliteit van het product zelf, de inhoud.

  So, no hori yu srefi na spotu, no bruya.

  Tan bun, waka bun.


  Maak melding
 21. Beste mensen,
  Ik vind het heel erg jammer, dat de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya zich niet bekendmaakt aan de Surinamers. Dan zouden we kunnen zien hoe oprecht en integer ze zijn.
  Want hun denkwijze is hun volste recht. Mijn denkwijze is mijn volste recht. Zo werkt het in een democratisch systeem. Onderdeel ervan is de Trias Politica.
  Het proces, waarbij de hoofdverdachte niet meer mag wraken, is volgens de richtlijnen van onze rechtstaat.
  Dit itt de slachtoffers van 8 Decembermoorden en de vele slachtoffers in de periode 1980 t/m 1987 tijdens het militair regiem.
  U stelt dat ik psychisch in de war bent geraakt door jullie stellingen en dat ik naar drogredenen zoek. Hou u zelf de spiegel voor: u brengt allerlei hypothetische voorbeelden naar voren om uw beweringen te staven. Maar dit bovenstaand proces en nog vele ,die zullen komen, is de harde realiteit. En daar gaat de Surinaamse samenleving naar uit.
  Ik blijf zeggen: wie zich schuldig heeft gemaakt aan gruwelheden, moet gestraft worden. Punt!!!!
  Dat jullie een lans willen breken voor de hoofdverdacht; that’s your business!
  En als jullie vinden, dat jullie les over het dekolonisatieproces onderdeel moet zijn van het 8 decemberproces; geef het dan door aan de advocaat van de hoofdverdachte, zodat die het in zijn pleidooi kan meenemen.
  En als laatste :ga inhoudelijk in op het artikel, zoals het boven vermeld staat en praat niet alleen over het etiket!
  Time will tell; wij benne en blijve benieuwd, kondremangs!!!


  Maak melding
 22. Beste mensen,
  Als u bij google: EBU- Akademiya intoest; dan ziet u een aantal reacties op een aantal zaken(hier op Waterkant en elders)en dan kunt voor u zelf nagaan, wat voor politieke voorkeur cq partij zij aanhangen, terwijl zij dat allemaal verkondigen vanuit Nederland.
  EBU, als jullie zo begaan zijn met Suriname en het Surinaams volk; blijf niet in het land van de voormalige kolonisator. Maar kom helpen Suriname op te bouwen!!!
  Time will tell; wij benne en blijve benieuwd, kondremangs!!!


  Maak melding
 23. Geachte heer/mevrouw Leuvie,

  We hebben het zo duidelijk mogelijk aan u proberen uit te leggen.

  En mogen we stellen dat wij het ten minste geprobeerd hebben. Maar u schijnt het nog niet te willen begrijpen. Integendeel lijkt het alsof u juist agressief van de inhoud van onze artikelen neigt te gaan worden. En dat kunnen wij beslist niet tot de bedoeling van de discussie gaan maken.
  Dus hebben wij besloten om het voorlopig hierbij te laten.

  Maar wij van de beweging blijven er bij, dat je geen ‘waarachtige democratie’ kan beleven in een staat dat zich een Rechtstaat durft te noemen, maar waarvan tegelijkertijd haar Rechterlijke Macht door het buitenland ‘gedirigeerd’ wordt hoe te handelen.

  Een zogenaamde Rechtstaat, waarbij een zogenaamd strafproces, gedirigeerd door de oude politieke orde als verlengstuk van het neokolonialisme, al jaren het land politiek kunstmatig in haar greep houdt en de oorzaak van is dat deze zogenaamde Rechtstaat, intussen tot een karikatuur vervallen is.

  Een zogenaamde Rechtstaat, onder de hoede van een corrupt regime als Uitvoerende Macht, waarbij haar Rechterlijke Macht zich innig met haar verweven heeft. En met toestemming en ondersteuning van haar voormalige koloniale meesters de schijn van democratie naar de eigen gemeenschap toe probeert hoog te houden.

  Nimmer zullen wij als bewustzijnsbeweging daar ondersteuning aan geven, wat de prijs ook moge zijn. En overtuigd zijn wij dat de geschiedenis ons vroeg of laat daarin gelijk zal gegeven.

  Ten slotte kunnen wij het niet nalaten om u iets persoonlijks mee te geven, waar u uw gehele leven profijt van zou kunnen hebben, zoals velen met ons.

  http://www.bol.com/nl/c/boeken/wayne-w-dyer/19098/index.html?Referrer=ADVNLGOO0020083476bna

  Alvast heel veel succes en leesplezier toegewenst.

  Namens de bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya.


  Maak melding
 24. wat mij opvalt is dat deze man akademiya in zijn eigen warrige verhaal verstrikt raakt, en dat er en typische volk het opneemd voor bouterse het lijken wel mensen die mislukt zijn in het leven. wat dat betref is de advies van neus een goede zal ik met genoegen op volgen.


  Maak melding
 25. EBU- Akademiya gaat niet terug want die moet heel NL nog bekeren ( en vooral meer subsidie ongecontroleerde aan de SuriNeds zoals zijn beweging) en het standbeeld van Anton de Kom laten vervangen.
  Ook heeft majesteit EBU- Akademiya – als éénling persisteert hij in het gebruik van “wij van de beweging”alsof hij een hele achterban heeft dan wel majestieus behandeld dient te worden – het nog veel te druk met zijn vele ingezonden stukken.


  Maak melding
 26. Kom op nou jongens!

  Is dit nou alles wat jullie kunnen. Is dit het wat jullie onze lezers te bieden hebben.

  Is dit alles wat jullie al die jaren hier in Nederland als kennisland geleerd hebben? Schande toch.

  Heer/mevrouw Du,

  Waar bent u mee bezig. Noemt u dit een reactie? Of realiseert u zich nog niet, dat u t.a.v. uw persoonlijke ontwikkeling, ergens bent blijven steken.

  Wij volgen uw reacties al geruime tijd, en het schijnt dat u weigert te willen groeien, hoe hard wij ook ons best voor u proberen te doen.

  En telkens weer kraait u maar wat uit, alsof een kind dat haar ouders ergens op de markt is kwijtgeraakt, en geen raad met zichzelf weet.

  Wanneer wilt u gaan groeien als u nu deze gelegenheid niet met beide handen wenst aan te grijpen, om er een begin mee te maken.

  Hoe lang wilt u op dit niveau doorgaan, hoe lang nog, te schande van onze jongeren.

  Ke poti toch, hoe sommigen onder ons een levenshouding van ‘kortzichtigheid’ en ‘verspeelde kansen’ op na houden, in een land dat ons zovele kansen en mogelijkheden te bieden heeft. En toch.

  Maar natuurlijk,

  …je zal die kansen en mogelijkheden eerst moeten kunnen zien.

  Dat is waar.


  Maak melding
 27. Beste akademya oftwel eduard buitenman,

  Kijk op werken bijdeoverheid.nl of gaan naar randstad uitzendbureau ik denk dat je gauw een baan zult vinden.

  Heel veel succes en fijne feestdagen en ik hoop dat u gauw een baan vindt in 2009.


  Maak melding
 28. Akademiya Nauk Range is een bergrug in de USSR met de hoogste top in de USSR. De berg rug is vernoemd naar de sovjet “Academie van wetenschappen”
  Misschien dat de adoratie voor de voormalig een aantal zaken kan verklaren, zoals overdreven wollig taalgebruik, herhalingen, gebruik van wij ipv ik, etc.


  Maak melding
 29. – We gaan een mooie kerst tegemoet.

  – De klei zegt tegen de pottenbakker.
  – Waarom streel je me zo?, om mij in een mooie vorm te krijgen?? om mij een aangezicht te geven?? of mij tot iets te maken??.

  Omdat je me zo streelt, zal ik de dag die voor jou gaat aanbreken in mijn zachte armen nemen en omhelsen.

  Een heel fijne Kerst iedereen en een gelukkig Nieuwjaar.

  Een ding is zeker.
  God oordeeld ook en geeft de juiste straf die aan iemand toekomt.
  men leeft toch nooit eeuwig.

  En,
  Er bestaat geen hel en hemel.
  Die is gewoon hier op aarde.

  men gaat altijd met een reine geest verder.
  en altijd naar de hemel.

  want de straf krijgt men hier en moet men ook hier uitzitten.

  in welke vorm dan ook.

  Gods molen draait langzaam maar zeker.

  Papo


  Maak melding
 30. jij ben blijven steken in jou ontwikkeling omdat jij het altijd over 300 jaren geleden hebt de geschiedenis ik vraag mij af wat jij hebt geleerd iemand die de misdaden van moordenaar verheerlijk en hem ziet als zijn vrijheidssrijder is toch dom suriname was al onafhankelijk toen moordenaar bouterse zich heeft laten misbruiken of gebruiken om de macht in suriname over te nemen met wapens dus over welke vrijheid heb jij het bouterse heeft juist de vrijheden van de surinamer beperkt en hun rechten geschonden voor 1980 had jij meer vrijheden in de republiek suriname dan na die sportleraar de macht over nam maar dat kan jij niet bevatten met jou bekrompen verstand ik vind jou heel zielige man EBU ONBEWUSTZIJNBEWEGING.wat kan je van dictator moordenaar leren vertel mij wat jij hebt geleerd van bouterse en de revolutie het enige wat over duidelijk naar voren komt is dat bouterse zich heeft verrijkt ten koste van de arme bevolking en ons land heeft opgezadeld met buitenlandse schulden en bankroet achter gelaten dat zijn feiten en niet die onzin wat jij iedere keer hier zeg .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES