Controle reizigers uit Suriname belastend

10

Het Parool meldt dat de Tweede Kamer ontevreden is over de behandeling van reizigers uit Suriname tijdens de honderdprocentcontrole op Schiphol. Het optreden van de marechaussee blijft onnodig belastend voor passagiers, vindt een meerderheid, ondanks toezeggingen van het kabinet om daar verbetering in te brengen.

”De behandeling is onaangenaam en riekt naar discriminatie,” verwoordde Kamerlid Isabelle Diks van GroenLinks de kritiek gisteren tijdens een overleg over de relatie tussen Nederland en Suriname.

Kathleen Ferrier van het CDA zei volgens de krant de ervaring te hebben dat de drugscontrole zich toespitst op gekleurde mensen. ”De ene groep mag zo doorlopen, de andere is de klos.”

10 REACTIES

 1. Mijne mensen,
  heel veel reacties zijn er dus niet, kijkt u maar zelf.
  het is alsof wij suri’s bang zijn gemaakt of gewoon een beetje nonchalant zijn tov onze eigen zaak. valt veel over te zeggen !.
  ondertussen is een overheid illegaal en onwaardig bezig omdat men de reputatie van een drugsland te zijn een verklaring moet geven(kijk het zijn buitenlanders die het spul binnenbrengen). mensen als u eens wist wat er hoe t is gelopen in de IRT zaak bijvoorbeeld(zelfs onderzoeker is raadselachtig overleden, wist ineens te veel) dus die hele torie is goed tingi, geld gaat er teveel in om en de belangen te groot om grappen mee te maken.
  Ondertussen komen containers ergens i h land binnen. weet u dat er plm 44.000 pleziervaartuigen zijn die wel of niet zeewaardig genoeg om een reisje rond de wereld te maken, ik heb ze zelf in Su gezien, zgn zeilboten. Wie checkt dat.dan heb je nog hier de open grenzen richting het Oosten(oosteuropa) dan schiet ik zo in de lach en nog meer dat je weet dat onze koloniale broeders van veel houden(alles zoals veel gratis eten, geld, sex, de beste banen en huizen ih land, enz dan ga ik nog harder lachen).
  Drugsbestaan hier wordt gelegaliseerd en uiteraard nog meer wat nergens ter wereld kan. Dus Suri’s die slikken, slik maar want er is een afzet, de rest die t vervelend vind in zn hol betast te kunnen worden, doe iets zinnigs en effectiefs vb rechtzaak tegen de staat want dat visiteren op of in het lijf is illegaal, douane mag allen naar belastingonderhavige goederen zoeken en marechaussee naar event. justitiele goederen, en er bestaat een soort akkoordje zeg maar een soort gentlemen’s agreement tussen die 2, i kan briebie mi, mi wroko dape. So lange dede no fadon a no e keba. je kan ook verhuizen, weg van hier. niemand houd je hier tegen je wil in ptata en zo’n paradijs is het heel lang nog niet, zo dadelijk komt t onder water te liggen, nog effe wachte, …effe wachte nog…(pizza!)zeewater!.
  Dus…..
  Neem een besluit en doe toch iets, eindelijk.
  Groet Mattties….


  Maak melding

 2. Ze huilen met de wolven in het bos, en ondertussen verandert er geen ene malle moer!!
  Vandaag staat in de krant dat er iemand uit Florence ( Italie ) is overleden met drugs in zijn maag!
  Dus via andere wegen wordt het toch binnen gesmokkeld!
  De enige verklaring die ik kan verzinnen is dat ze kikken op het treiteren van surinamers, want hash smokkelende marokkanen en heroine smokkelende turken durven die lafaards niet aanteraken!!


  Maak melding

 3. Waar blijven onze vooraanstaande Surinamers??? waarom hoor ik hun niet klagen over deze mens onterende 100% controle??? waarom staan ze toe dat hun moeders, zusters, vrouwen en dochters worden verkracht en aangerand op Schiphol???


  Maak melding

 4. Is het niet mogelijk om via Belgie of Duitsland naar Suriname te vliegen? Retourvlucht ook zo, dus eerst naar Belgie/Duitsland en vandaar met de auto of trein naar Nederland.

  Op de terugreis met de KLM vanuit Suriname kan men makkelijk op 4 stoelen languit liggen, de vliegtuigen vertrekken praktisch leeg terug naar Nederland. Ik denk dat men al een andere terugreis-route gevonden heeft.


  Maak melding

 5. Wij suri’s ,antillianen ,kortom alle donkere mensen en de niet bakra’s,Laten wij een keer staken,dus niet reizen,dan zijn de marechaus
  see’s werkeloos,en zullen ze richting sociale
  dienst moeten gaan.
  Dit kan toch niet jaar in jaar uit zo blijven
  gaan? Wat denken jullie?


  Maak melding

 6. 100% controle is belastend, helemaal mee eens! De behandeling in Suriname is echter ook niet altijd menserend.
  Afgelopen juni zijn we vanuit Suriname teruggereisd naar Nederland. De bagagescan op de JAP airport bleek stuk te zijn. De mensonterende behandeling die ons, net als alle andere passagiers waaronder mensen met kleine kinderen, ouderen etc, ten deel viel, viel in het niet bij de controle in Nederland, die beschaafd was tov de behandeling in Suriname. De bagagescan op de JAP bleek overigens al twee weken stuk te zijn en het herstel stond pas twee weken na ons vertrek op de agenda. Dus veel meer mensen hebben hier last van gehad.


  Maak melding

 7. lood om oud ijzer.die landgenoten van ons die misbruik maken van onze landgenoten in suriname die moeten harder aangepakt worden begin bij hun bezittingen een soort plukze wet pluk ze kaal dan zal je zien dat het gaat verminderen zolang mensen zien dat het andere (goed gaat)als ze drug naar nederland hebben gesmokkelt zullen er mensen die het gaan proberen en zolang zal ook de controlle doorgaan voor mij mag het .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.