zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname wil sterkere positie in bauxietsector

Suriname wil sterkere positie in bauxietsector

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 dec – Suriname streeft naar een zo sterk mogelijke positie in bauxietsector. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Met het vertrek van Billiton is het meer dan ooit zaak scherp te blijven. De pijlen worden nu al gericht.

De zinnen zijn vooral gezet op de aandelen van Billiton in de raffinaderij te Paranam. “We moeten ons zien te positioneren, ervoor zorgen de sector te behouden en voort te zetten. Ook willen we een goede positie verwerven voor als de zaak weer gaat aantrekken”, zegt Rusland. Dat valt niet al te makkelijk nu de markt aan het krimpen is. De perspectieven zijn niet bepaald helder te noemen.

Toch wordt de ontwikkeling op termijn niet uit het oog verloren. “In ieder geval moeten we deze dip overleven en er als staat bij zijn straks. Ik weet dat we de tijd niet mee hebben, de situatie verslechtert steeds meer”, aldus Rusland. Suriname gaat sowieso voor een meer actieve rol. Het eigen Alumsur moet een betere greep garanderen, evenals een grotere meerwaarde.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. rusland hou je bezig met andere issues.
  Ga dansen of ga op dansles.

  Jullie hebben het land in den beginne verkocht en nu zijn jullie ineens 379 graden gedraaid. Marienburg faillie, surland failliet, sml failliet, bruynzeel op sterven na dood.
  Klote zooi hebben jullie van het land gemaakt.


  Maak melding
 2. Graag reageer ik hierbij op de opmerking van Randwijk. Allereerst vind ik persoonlijk dat de heer Rusland een van de beste of beter nog de beste minister is van dit kabinet. Jouw opmerking en beschuldiging slaat kant noch wal. Je kletst gewoon uit je nek. Het moet een keer ophouden met al die negativiteit van ons. Het is makkelijk om vanuit de kantlijn dingens te gaan roepen. Daar zijn wij Surinamers heel goed in. Wij laten het graag aan anderen over en durven niet zelf een besluit te nemen.
  Dus Randwijk giem wang bigi break.


  Maak melding
 3. Het heeft geen zin om op deze Minister te schelden.Het is één van de betere in dit kabinet.Een zwaar gehandicapte kabinet met mensen op plekken die er niet thuis horen.Deze Minister probeert het steeds weer en op allerlei manieren om Suriname in betere posities te brengen,maar de goeie man is ook maar afhankelijk van de zwakke broeders in dit kabinet en vooral het parlement dat in Coma verkeert en dat kan zeer frustrerend.


  Maak melding
 4. Als we met z’n alle Staatsolie kunnen maken tot een top bedrijf, waarom Alumsur Niet.

  Kennis, kunde, ervaring en skills zijn aanwezig.

  Geloof werkelijk in eigen kunnen.

  Respect.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES