maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname betaalt Brazilië met bouwopdrachten

Suriname betaalt Brazilië met bouwopdrachten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 dec – Suriname gaat een groot deel van zijn schild aan Brazilië terugbetalen met opdrachten voor civiele werken. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Met name bij de modernisering van de Johan Adolf Pengel luchthaven zullen Braziliaanse bedrijven worden aangetrokken.

De betaling geschiedt via de pariteitmiddelen uit het ontwikkelingsverdrag met Nederland. “Het gaat om een speciale constructie, waarbij heel nauw samengewerkt zal worden met het ministerie van Financiën, omdat deze middelen beschikbaar worden gesteld en ons in staat stellen af te lossen”, zegt Van Ravenswaay tegenover de Ware Tijd. Wat aan de Braziliaanse aannemers betaald wordt, zal dan worden afgetrokken van de schuld.

Die bedraagt ruim honderd en dertig miljoen dollar. De afgelopen jaren kon slacht voldaan, wat ook geleid heeft tot boeterentes. Brazilië is geneigd de boeterentes op te geven. Van Ravenswaay spreekt van een superdeal. Als het doorgaat wordt zowel de nationale luchthaven verbeterd als een van de grootste schuldenlasten afgehandeld. “Een keer betalen, twee keer halen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Als die schuld maar wordt afegelost.Het lijkt wel ingewikkeld,deze constructie,maar als het resultaat gunstig is voor ons,why not.En misschien komt het einde dan eindelijk in zicht van de afbouw van het JAP Luchthaven.heeft veels te lang geduurd.


  Maak melding
 2. Wat zeggen de Surinamers? eerst waren het de Chinezen met het asfalteren van de straten dat maakte een paar Surinaamse bedrijven werkloos. Nu zijn het de Brazilianen, die komen bouwen en weer enige Surinaamse bedrijven werkloos. Suriname gaat zijn schuld af betalen door eigen bedrijven brodeloos te maken.Is dat niet fantastisch? wat zegt men er van? Hoe vaak heb ik het niet gehoord, kom terug het land heeft je nodig, maar als er geen werk is voor de gewone man? wat doet hij dan? hij zoekt zich wat anders. Op die manier verlaten vele Surinamers het land. De Chinezen namen geen Surinamers in dienst ze werken alleen met Chinezen en dat komen ook de Brazilianen doen alleen met Brazilianen te werken.Eerlijk gezegd vind ik dat deze mensen die de mensen van het land brodeloos maken grote klootzakken zijn.


  Maak melding
 3. Waarom wel voedselpakketten geven maar geen baan aan Surinamers? Zag pas nog een foto op deze site, hoe een paar stevige Surinamers kerstpakketten/voedselpaketten in ontvangst namen.
  Wat scheelt eraan? Wat, hebben Surinaamse bestuurders tegen eigen bevolking?
  Als ik die mensen was, ging ik gewoon solliciteren waar de Brazilianen en Chinezen voor de overheid werken.
  Is het soms de bedoeling om eigen volk afhankelijk te houden? Wat een rare toestand, het is niet te bevatten. Surinamers zijn hardwerkende mensen, maar worden in EIGEN land uitgesloten, in EIGEN land nota bene! Balen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES