dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit NederlandPvdA: zorgen over relatie Nederland Suriname

PvdA: zorgen over relatie Nederland Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De PvdA wil een evenwichtige en moderne relatie met Suriname. Een volwassen relatie, gebaseerd op een vriendschapsverbond, dat bepleit PvdA Tweede-Kamerlid Chantal Gillard. Tijdens een algemeen overleg in de Tweede Kamer oppert ze dat Suriname duidelijk moet aangeven wat ze nu precies van Nederland verwacht.

Het beeld ontstaat dat er onduidelijkheden over de toekomstige relatie zijn bij Surinaamse kant. De invulling van de ToescheidingsOvereenkomst is hier exemplarisch voor.

Op dit historische moment, nu de Verdragsmiddelen hun bestemming hebben gevonden, is het zaak dat de Surinaamse regering, het Assemblee en de samenleving aangeven welke relatie zij met Nederland voorstaan, aldus Gill’ard.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
 1. Een volwassen relatie met Suriname, mevrouw Gillard? Dat kan nog eeuwen duren, ben ik bang. Alle goede bedoelingen ten spijt: Surinamers waren eigenwijs, zijn eigenwijs en zullen eigenwijs blijen. Daar zullen jullie in P’tata mee moeten leren omgaan. Zo niet: Bemoei jullie met de SuriNeds en niet met de echte Surinamers.


  Maak melding
 2. Gill’ard PvdA; Van Bommel (SP) & Diks (GL) hebben gisteren in de Tweede Kamer flink opgenomen voor de Surinaamse Nederlanders.

  Jammer dat Kathleen Ferrier (CDA) net als vader in 1975 de Surinaamse Nederlanders flink aan het verraden is.


  Maak melding
 3. Waarom bespeur ik altijd een kleinerende toon wanneer men het in Nederland over Suriname heeft?
  Wat “volwassen” relatie? Suriname doet goed haar best om mee te gaan met landen in de regio. Suriname heeft alleen maar slechte ervaringen met de “volwassen relatie” met Nederland.

  Frank Martinus Arion, heeft gisteren historisch woorden uitgesproken: “Nederland kent geen enkele beleefdheid als het gaat om zwarte/bruine/donkere mensen.”

  Je kunt als Surinamer zo goed opgeleid zijn als je wil, maar je zult nooit als vol aangezien worden door Nederland. Daarom vind ik de Nederlandse mentaliteit vrij achterlijk vergeleken met een machtig land als Amerika. In Nederland denkt men nog steeds dat het verstand in de huidskleur zit in plaats van in het hoofd.
  Ongeschoolde Nederlanders gaan vaak ongegeneerd heftige discussies aan met gestudeerde Surinamers over zaken waarvan ze totaal geen verstand van hebben, vaak weten ze niet eens waar Suriname ligt. De discussies zijn vaak vol met clichés en vooroordelen.
  Ik noem ze polder papegaai stereotypen.


  Maak melding
 4. Liefde/haat relatie, waarbij de superieur- versus ondergeschiktheidspositie troef is. Dat is het hele eieren eten. Suruname gaat ten onder waar het stukken beter kan.


  Maak melding
 5. Zowel Nederland als suriname moeten de hand in eige boezem steken. In 1975 heeft Nederland Suriname gedumpd en enkele ondeskundige surinamers hebben toen de zaak overgenomen,terwijlzowel in Suriname en Nederland het overduidelijk was dat het overgrote deel van de bevolking het niet eens was met de onafhankelijkheid.Suriname was geen wingewest van Nederland meer, maar het ging geld kosten. Dus wegwezen.
  Nederland wil weer een vinger in de pap hebben om mee te kunnen roeren nu het steeds beter gaat in Suriname. Ook zonder Nederland komt Suriname der wel.Eerst moet er in Suriname schoonschip gemaakt worden met de neo-slaven die nu daar aan de macht zijn.
  De tijd is nu gekomen om die figuren in Suriname af te rekenen. Als Nederland niet wil inzien dat Suriname niet meer moraliserend benaderd wil worden moeten zij dat respecteren en met de klauwen van Suriname afblijven.


  Maak melding
 6. dit is en blijft een gevoelige onderwerp de surinaams nederlandse relatie ik zelf ben er niet zo gevoelig voor. wij als surinamers hebben ook een puinhoop van gemaakt en dat moeten wij ook eerlijk onder ogen zien en niet altijd de schuld maar afschuiven op anderen .


  Maak melding
 7. De dag dat turkoes em mokkro’s de 2e kamer zullen bevolken en hier en daar ministers afleveren, zal het suriname zijn dat zal smeken om een evenwichtige en moderne relatie met nederland. Als dan de rook is opgetrokken zullen we dan waarnemen wat de valse trots en eigenwijsheid van de sabiesoh surinaamse wanna-be nationalisten suriname uiteindelijk heeft opgeleverd. We zullen met ede ogen aanschouwen dat alle nederlandse financiële hulp naar turkije en marrokko stroomt.
  Na mie takkie


  Maak melding
 8. Het is ook moeilijk om een half miljoen Surineds te negeren. De eerste generatie wil graag terug met de sociale zekerheden die ze gewend zijn, maak hierover goede afspraken. Evt. ouderenoorden creeren met goede voorzieningen. Er zijn voor beide partijen meer voordelen als nadelen.

  Terwijl de Turken en Marokkannen bezig zijn hun land op te bouwen, en die kans ook van hun overheid krijgen, worden de Surineds van alle kanten tegengewerkt. Jaloezie en angst speelt ook een grote rol. Ik als ex-surinamer moest 3x formulieren invullen voordat ik zanderij uit kon lopen voor een gewone vakantie. Wat een bureaucratie voor niks.

  Als Suriname ooit in problemen komt, wie zal dan als eerste het helpende hand toereiken, zoals dat in het verleden is gebeurd??? Caricommers zullen straks meer rechten hebben als ex-surinamers, maar vergeet het dat caricom landen te hulp zal schieten als Suriname ooit in de problemen komt.

  Als Suriname niet uitkijk gaat hen ten onder door zijn eigen arrogante houding. Het binnenland is al vergiftigd. Als er 1 land is die iets met Suriname heeft dan is dat wel Nederland, de creator van Suriname. Zij kunnen Suriname van de ondergang redden en geen ander land heeft Sme meer te bieden dan NL. Hou de relatie goed i.v.m. het belang van het volk en het welzijn van Suriname. Verkwansel de samenwerking niet a.u.b. zoals ooit dat wel het geval was, dat gaat ook ten koste van uw kinderen.


  Maak melding
 9. Sranan moet gewoon zn eigen waarden en normen hanteren en duidelijk zn mening geven over voorstellingen die vanuit NL komen, als ze iets niet willen of denken dat Sranan er maar weinig baat bij heeft moeten ze gewoon “NEE” zeggen en niet net als nu op alles “JA”. Ze moeten onthouden dat het een eigen land is met zn eigen burgers en zn eigen leiders, of die mensen het nou goed doen of niet het maakt niet uit als ze het maar goed bedoelen met het land en zn mensen en hun best doen om het goed voor elkaar te krijgen. NL heeft zn tijd gehad in Sranan, hun tijd hebben ze verspeeld, en tja nu hebben ze het zelf ook zwaar, wie weet doen ze wel in de toekomst een beroep op Sranan als ze nog meer crisis krijgen.


  Maak melding
 10. Sommige mensen willen niet inzien dat de TO een onvervreemdbaar recht is van de Sur. Nederlanders. Hier valt er dan ook niets af te dingen. En terecht ook.

  De zgn.Surinaamse Suries en de regering Vene hebben het recht niet om vijandig te zijn jegens de Sur.Nederlanders. Gezien de algemene reacties mag met deze attitude slechts jaloersheid worden verondersteld
  Maar de vraag werpt zich dan ook gelijk op.
  Waarom dan, waarom!! Alsof wij Sur. Ned hebben afgedaan en dan gestraft moeten worden ??

  Zonder de Sur. Nederlanders zou men vandaag de dag in Suriname nog verder af zijn, ware het niet de financiele steun die duizenden gezinnen maandelijks bekomen om zo de nood lenigen. Postpaketten en thuisgangers (geen vak.gangers)die het hele jaar door met de duurste tickets de economie komen spekken.

  Was dit niet het geval, dan zou men anders piepen. Surinaamse Nederlanders verwachten geen dankbaarheid maar geenszins een klap in het gezicht.

  De TO heeft in mijn optiek willen voorzien in een terugkeer van velen die in het buitenland en metname Nederland wonen.
  Het voorkomen van een algehele Braindrain vormde hierbij een belangrijke uitgangspunt.
  Hoe ironisch is het niet, dat nu juist deze zelfde surinamer nu wordt tegen gehouden om zijn land verder te dienen met alle extra kennis, kunde en vaardigheid die hij in het buitenland heeft vergaard.

  Achterlijkheid ten top, zal ik maar zeggen.
  Surinamers een raar volk die zichzelf in de weg zit. Hoezo dan ontwikkeling ????????


  Maak melding
 11. volwassen relatie? wacht maar…. in 2010 is onze zeer gerespecteerde heer D.D.Bouterse onze nieuwe president en die zal bepalen hoe de relatie met Nederland er uit zal zien. Hij heeft dan in ieder geval de Caricom en de UNASUR achter zich staan en de failliette OESO landen zullen dan niet instaat zijn om een vuist tegen hem te maken. Kunnen ze nu al zelf niet tegen een Mugabe…. er is sprake van veranderende rollen in de wereld, waarbij Nederland vele toontjes lager zal moeten gaan zingen…. Zolang Nederland racisten in haar parlement toe staat, heeft ze echter geen recht van spreken.


  Maak melding
 12. HAHAHAHAHAHHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!

  PVDA betrouwbaar????begaan met Suriname??
  HAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!

  Er is geen grotere grap mogelijk!


  Maak melding
 13. hahahaaha zuidoost je hoef niet te wachten tot 2010 hij heeft toch laten zien wat er dan gebeurt na de decembermoorden dus je heb al voorproefje gehad in de rij staan voor alles ben je zeker vergeten en mugabe is ook zo mooi vorbeeld dus eigelijk geeft jij antwoord op die onzinnige reaktie van jou als jij respect hebt voor bouterse dan zeg dat heel veel over jou .


  Maak melding
 14. Tja hun Linkse broeder de SP scoort enorm onder Surinamers en timmert aardig aan de weg.komt nog bij dat de PVDA niet meer zo goed ligt bij de SURI’S door hen te verwaarlozen en vaak zelfs te negeren waardoor de SP met hun kiezers aan de haal is gegaan.Dus Probeert de PVDA de Suri’s wederom te paaien om hun zodoende terug te winnen voor de PVDA.


  Maak melding
 15. het is eenmaal zo dat de rijkere en machte landen meer te brokkelen hebben in de melk daar kan jij niets tegen doen het enige wat suriname kan doen is hun huid zo duur mogelijk verkopen en moderne wetten maken die nageleeft moeten worden en belangrijk diskundigheid in huis halen ,en over normen en waarden gesproken ik hoop niet dat wij die van bouterse hanteren want dat komt niet voor in zijn woorden boek .


  Maak melding
 16. “Frank Martinus Arion, heeft gisteren historisch woorden uitgesproken: “Nederland kent geen enkele beleefdheid als het gaat om zwarte/bruine/donkere mensen.”

  yvox”

  Pas wanneer alle Surinamers respect voor elkaar opbrengen en elkaar accepteren, zullen ze in staat zijn respect en acceptatie door anderen af te dwingen.

  Zolang ze op elkaar blijven schelden en tieren, elkaar blijven afwijzen, zullen de Surinamers op dezelfde manier door anderen worden benaderd en behandeld.

  Surinamers blank, bruin of zwart zijn niet lief voor elkaar maar willen ten alle tijden door niet Surinamers in de watten worden gelegd.

  Marokkanen en Turken gaan altijd voor elkaar door het vuur.
  Binnenshuis mogen ze elkaars bloed wel kunnen drinken, buiten de deur zijn ze eensgezind.

  Surinamers kunnen daar een puntje aan zuigen.


  Maak melding
 17. surinamers zijn geen kudde denkers we lopen niet blind achter elkaar aan en dat vind ik goede eigenschap het zou wat mooist zijn als een surinamer iets flikt in de criminele sfeer en hij komt daar door te overlijden dat ik ook auto in de brand moet gaan steken iedereen maak hij of zijn overweging het zou wat mooist zijn of bouterse in het buiteland word opgepakt en in de cel in nederland word gegooit dat ik ga lopen demonstreren omdat het om een surinamer gaat mooi verhaal


  Maak melding
 18. Deze geforceerde onafhankelijkheid begint suriname parten te spelen.

  Het land kan of zal nooit op eigen kracht vooruitgang boeken. Een gemene best relatie is de beste oplossing voor suriname alhoewel de nationalisten weer grote mond zullen hebben. Die kijken naar eigen belang in plaats van landsbelang.
  Altijd dat gezeik we werden uitgebuit wie buit suriname nu uit¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿


  Maak melding
 19. @20: Ben het eens met jou. Wie wringt Suriname nu leeg van al haar kostbare NH? Ik dacht dat we met de onafhankelijkheid daaraan een halt hadden geroepen? Wat dat was toch 1 van de grote kreten? Vandaag de dag is het nooit zo erg geweest als voorheen.. dat leeghalen van ons land.
  Tja, ik zeg het je nogmaals, als die oliedomme neger Arron een beetje meer verstand had gehad..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES