donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenEconomieStaatsolie Suriname slaat zich door crisis heen

Staatsolie Suriname slaat zich door crisis heen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 17 dec – Staatsolie boekt nogal wat succes bij het beheersen van de gevolgen van de internationale crisis. Dit zegt Staatsolie-directeur Marc Waaldijk. Door aanhoudend de kosten te drukken, wordt de winst vrij ruim gehouden. Voor 2007 staat een wist geboekt van bijna vierhonderd miljoen dollar.

Ten opzichte van 2006 is dat behoorlijk royaal. Toen werd ruim honderd en vijftig miljoen dollar minder binnengehaald. “In de loop der jaren zijn we in staat geweest de olieprijs ondanks prijsstijgingen van grondstoffen en diensten, redelijk onder controle te houden. Dit door enerzijds de productiviteit te verhogen en anderzijds door efficiëntieverhoging en kostenbesparing”, zegt Waaldijk tegenover de Ware Tijd.

De resultaten zijn niet uitgebleven. De voorgenomen investeringen gaan gewoon door, ondanks de crisis. “Dit betekent dat we zelfs bij deze lage prijs in staat zullen zijn om onze investeringen in 2009 conform het Strategisch Plan 2008-2012 uit te voeren bij ongewijzigd dividendbeleid”, aldus Waaldijk. Onder meer zal een grotere raffinaderij worden opgezet om de lokale brandstofbehoefte te dekken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

11 REACTIES
 1. Dan ben ik verschrikkelijk benieuwd naar de jaarcijfers van 2008. Want 2007 was nog vóór de kredietcrisis. Mocht het zo zijn dat dan het strategisch plan 2008-2012 recht overeind blijft, zeg ik: Petje af, meneer Waaldijk.


  Maak melding

 2. Ondanks de winsten die geboekt worden in bepaalde sectoren zijn de meeste mensen in deze tijd van welvaart arm. Waar blijft de winsten van deze bedrijven ( bij de corrupte mensen aan de top zoals altijd.) Ondanks dit alles word er altijd gebedeld richting Nederland. Waarom eigenlijk. Probeer de rijkdom te verdelen, laat iedereen genieten van ons welvaart.

  RamsesV


  Maak melding

 3. Meneer Waaldijk dat is gezegd goed nieuws, dat het bedrijf goed gaat en dat de winsten goed zijn. Maar men zegt heb je tien goede jaren gehad dan kan je zeker van zijn dat er een slechte op komst is.De olie is nu veel goed koper geworden dan voor een paar maanden geleden,en zal na 2010 duurder worden volgens de OPEC.Ze willen hun productie met 2tot3 barrels per dag verminderen om op een bepaalde prijs niveau te blijven.


  Maak melding

 4. het mag duizend goed gaan met staatsolie.
  honderden miljoenen dollars mogen ze in staatskas storten, maar toch zal het nooit goed gaan met dit land zolang deze……nog aan de macht zullen blijven


  Maak melding

 5. Ja mang, hou je hoofd koel en doe je ding!
  Sranan moet zich niet gek laten maken, je kan je wel voorbereiden mocht die crisis een poging maken om over te waaien maar je kan je ook voorbereiden om een crisis te voorkomen.


  Maak melding

 6. Staatsolie een bedrijf met visie en oerdegelijke Management.Het doet een mens goed dat naast al die miskleunen en misbaksels die het land naar de klote helpen er toch nog Mensen zijn die een Bedrijf als Staatsolie staande kunnen houden in turbulente tijden en toch nog winsten weten te boeken en vooral op middenlange en lange termijn kunnen plannen.Chapeau!!!! voormalig en huidig Management en vanzelf ook de medewerkers.


  Maak melding

 7. hahahah grappen maker een product van wie van de revo of boutere het is makkelijk om te pronken met ander mans veren was het niet bosje die staatsolie wou verkopen om aan buitenlands geld te komen jarap is de koning van staatsolie niemand anders en voor de mensen die meer willen weten over die bewering dat dank zij de revo we nu staatsolie hebben wil zeggen lees die man zijn boek of zoek informatie op het internet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES