zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSchoolbroodje voor ruim 3000 Surinaamse kinderen

Schoolbroodje voor ruim 3000 Surinaamse kinderen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 dec – Ruim drieduizend kinderen in Paramaribo en Nickerie krijgen vanaf begin 2009 een broodje op school. Ruim twintig scholen zijn opgenomen in het voedingsprogramma van het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov. Het programma had eerder gestart moeten worden.

Minister Edwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling had het programma al voor aanvang van het nieuwe schooljaar aangekondigd. Volgens de commissie die coördineert moesten wat financiële ‘hobbels’ genomen worden. De bedoeling is de meest behoeftige kinderen tegemoet te komen. Volgens particuliere organisaties bezoeken duizenden kinderen de school met een hongerige maag.

Slechte leerprestaties worden geweten aan dit euvel. De particuliere organisatie Surflandria van romanschrijfster Cynthia McLeod-Ferrier heeft de laatste jaren honderden kinderen dagelijkse voorzien van een broodje. Tot begin jaren tachtig verschafte de overheid dagelijks een warme maaltijd op bepaalde scholen. Door gebrek aan middelen is dat programma stopgezet.

opening
Fernandes Express
BODO Party

11 REACTIES
 1. klote zooi zie hoe het land afgegleden is naar een afrikaans land net als congo.

  Wanneer wordt het land daadwerkelijk onafhankelijk??

  Het leven bestaat niet uit feesten en beesten.
  Er moet gewerkt en gezwoegd worden in de felle zon om brood op tafel te krijgen.
  Maar als je de hele dag in je hangmat ligt en als je honger krijgt ga je bij mensen aankloppen!!!!

  In het binnenland krijgen ze gratis kerstpakketten elke dag.


  Maak melding
 2. Geloven wij volwassenen nou met onze volle verststand dat dat ene broodje voldoende zal zijn om dat kind op de been te houden? Wij moeten struktureel voorwaarden scheppen opdat iedereen voldoende te eten heeft. Er zijn zat huishoudens waar dagelijks heel soms warm kan worden gegeten.


  Maak melding
 3. Vroeger werden aan leerlingen uit arme gezinnen warme maaltijden verstrekt.
  Bestaat dat niet meer?

  Die maaltijden werden o.a. door de St. Anna basisschool aan de Mgr. Wulfingstraat verzorgd.


  Maak melding
 4. Beste mensen,

  Ik wil jullie allen vragen om oudere mensen te interviewen naar het probleem van nu.
  tijdens de koloniale tijd van Suriname kregen de kinderen WARM ETEN van de BOG op school. Hier in Nederland heet het de GGD.

  Dus mensen niet zo negatief zijn. Wees blij want als het goed is kent Suriname geen voedsel banken.

  Janny


  Maak melding
 5. Ik zou alle kinderen in plaats van een broodje een warme maaltijd geven.Je kunt in Paramaribo een paar centrale keukens opslaan die het eten verzorgen voor de meeste kinderen op school.De vraag is zeker wie gaat het betalen? Dat kun je op dit manier oplossen,laat de ouders een kleine bijdrage doen naar gelang van inkomen, zouden er ouders zijn die het niet kunnen betalen dan mogen deze kinderen wel gratis eten. Een bordje eten is toch beter dan een broodje.Je kunt bejaarde te huizen met eten voor zien van deze keukens.Kinderen van vandaag zijn wel het volk van morgen,klopt het niet?


  Maak melding
 6. @ 1: Coca Cola zorgt voor een zuuraanval op het gebit, dus kunnen we weer een beroep doen op de Cubanen. Water is ook drinken. Een broodje op school: het moet normaal zijn. Wat nou “financiële hobbels”? Moet er weer iets verdeeld worden ten koste van die arme kindertjes? Schande!!


  Maak melding
 7. klopt we moeten structurele voorwaarden scheppen, met nadruk op structureel maar het gekken van sommige reaktie hier is dat men vergeet dat die voorwaarden er wel waren iemand hier heeft het over BOG je had ook vakantie school waar de kinderen warme maaltijd kregen en bezig konden zijn in hun vakantie tijd maar dat alles is verdwenen na 1980 ik beschuldig niemand maar ik wil aangeven dat er wel structurelen voorwaarden waren maar dat alles is vernietig en die discussie moeten wij eerlijk en oprecht met elkaar voeren om te kijken wie en welke personen of regeringen verantwoordelijk zijn dat al deze voorwaarden die er waren er niet meer zijn de rijper jeugd bijvoorbeeld in het volks mond rijpie genoemd sosis noem maar op.maar al met al vind ik het een goed plan want de jeugd is onze toekomst . mijn mening.


  Maak melding
 8. wat ik van vroeger ken is dat kinderen ook warm eten kregen op school. op de St.Petrusschool aan de mgr. Wulfingstraat bijvoorbeeld. tajerblad met rundvlees, vlees of vis met groenten. het leek zo lekker, maar jammer ik mocht niet meeëten. hoe ik het weet? mijn buurman naast mij in de klas vertelde het me en liet mij zijn spierballen nog zien ook.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES