Pas ontdekte katvis heeft naam Surinaamse rivier

17

PARAMARIBO, 17 dec – Wetenschappers hebben een katvissoort ontdekt in de Corantijnrivier: de Pseudancistrus Corantijniensis. Dit meldt de Times of Suriname. Volgens de ontdekkers, Sophie Chambrier en Juan Montaya Burgos, is de vis uniek. Het dier komt alleen voor langs de kust van het Guyanaschild.

De ontdekking vond plaats tijdens een expeditie in het westen van Suriname. Intussen heeft de internationale inschrijving plaatsgevonden. Volgens de beschrijving gaat het om een vis met opvallend geordende witte strepen over het hele lijf. De strepen lopen vanaf de staart wijder uit naar de kop toe. De soort is nauw gerelateerd aan de Pseudancistrus Barbatus en gedraagt zich ook echt als een katvis.


17 REACTIES

 1. De meeste katvissen zijn lekkere kotelet vissen en zijn echt duur.Daarom zou ik voorzichtig zijn met al dat publiciteit om een nieuwe katvis.Daar Suriname open grenzen heeft komen vele van buiten en vissen op de Corantijn zonder enige vergunning van de regering.


  Maak melding

 2. Guyana vist de Corantijnrivier sinds jaar en dag leeg. Deze net ontdekte vis wordt binnen de kortste keer uitgeroeid door de Guyanezen. Sme zal weer zoals altijd achter het net vissen


  Maak melding

 3. Dewanand, kom niet weer aan met je zogenaamde biologische onzin en je websites. Ik heb ook een lange snor, maar ik ben geen katvis. Laat de studies over aan mensen die er werkelijk verstand van hebben, en daar schaar ik jou niet onder. Jij hebt het alleen maar over geld.


  Maak melding

 4. Beste Dewanand,

  Wij Surinamers zijn dom he!! Echt!!!! We eten ze al jaar en dag maar we weten niet wat het is..

  Je woont in nederland he, ik kan me voorstellen dat je dat denkt.

  Maar weet je wat ik denk:

  Jij moet vast een van die suri`s zijn dat in de jaren 70 of eerder naar nederland ging. Het is algemeen bekend dat bij deze groep mensen de ontwikkeling is gestop op het moment ze suriname hadden verlaten.

  Dus kan ik me best voorstellen dat je dit soort berichten plaatst!!!

  Maar met alle respect steek het maar in je gat!!

  Groetjes uit Suri.


  Maak melding

 5. @koen, deze vissen zijn slimmer dan Guyanezen want het heeft zich nu pas laten ontdekken. door Su. ze zijn allemaal naar de andere kant komen zwemmen. “all the white stripes fishes r moving now man”


  Maak melding

 6. Gedroogde katvis ( katvisie )kan je liever sambel van maken. Bakken met uiten en andere ingredienten . Serveren met warme rijst. Hm a switie. Is tog zo meneer Dewanand ?


  Maak melding

 7. Lieve dames en heren. Maak niet uit wat jullie over mij schrijven. Ik werk gratis voor mijn land Suriname hoor! En zal het altijd blijven doen! Ik zal niet rijk van worden! Maar mijn naam en mijn 300 nieuwe soorten zal duizenden jaren nog bestaan! Helaas leven jullie over 100 jaar niet meer!


  Maak melding

 8. Dames en heren heel hartelijk bedankt voor het lezen van de webside calodema!

  Ik wens jullie allemaal zalige kestdagen en gelukkige nieuw jaar!

  Dear Dew

  Whats the story with waterkant? 102 visitors came from that site to
  calodema in 2 days!

  Best Dr T


  Maak melding

 9. Ik verbaas mij regelmatig over domme ongeschoolde en ongemanierde krabboes die hun tekortkomingen graag breed uit etalleren op het web. Maar natuurlijk wel onder een pseudoniem. Je zou eens klappen jkunnen krijgen van iemand die je net verrot gescholden hebt.

  De helden!

  Domme, achterbakse looser zijn het.


  Maak melding

 10. Moet ik geloven dat 1 van de mensen journalist is geweest?

  Moet ik geloven dat een andere zo ontzettend begaafd is, dat hij/zij zich het recht toeeigent anderen te beledigen?

  Ik heb 2 paar schoenen in de aanbieding die deze mensen perfect zullen passen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.