Jimi Hendrix tribute krijgt Surinaams randje

0

De ode die er op zondag 21 december a.s in de Melkweg Amsterdam wordt gebracht aan de wijlen gitaarvirtuoos Jimi Hendrix krijgt een Surinaams randje. De hoofdact van deze Tribute 2 Jimi Hendrix wordt verzorgd door de formatie MIDNITE GYPSIES. Naast de Amerikaanse gitaar- virtuoos Niki Buzz (Ambassadeur van the Blues Hall Of Fame®) bestaat de groep uit nog twee topartiesten met roots in Suriname. Deze zijn Dino Walcott (bassist van o.a. Jan Akkerman) en Winston Scholsberg (o.a. recentelijk nog drummer van The Wailers)

In het voorprogramma maakt Marco Van B (Follow the leader) zijn debuut als poprockzanger Van B King, begeleid door JIMIX (Duitsland) met muzikanten die deels hun roots eveneens in Suriname hebben.

MIDNITE GYPSIES zal menigeen terugvoeren naar de beleving uit de glorieuze en indrukwekkende carrière van Jimi Hendrix en zijn Hendrix Experience. Intussen hebben kenners reeds op verschillende websites de verwachting van de Melkweg onderschreven dat dit een historische avond wordt die haar weerga niet kent. Een vooraanstaand rockblues magazine voorspelt dat de muzikale erfenis van Jimi Hendrix zal worden herbeleefd in de Melkweg in Amsterdam tijdens deze Tribute 2 Jimi Hendrix.
Drummer Scholsberg: ” Wij doen Jimi Hendrix niet na want, een ode aan deze legende moet niet een karikatuur van hem zijn. Dit kan je alleen vanuit je eigen passie en spirit doen, die uiteindelijk de basis vormt van het eerbetoon dat Midnite Gypsies aan Jimi Hendrix & The Hendrix Experience brengt. We enkele succesvolle optredens in Nederland en België hebben echt het gevoel te pakken. Soms lijkt het alsof Jimi en zijn jongens meeluisteren. Het zelf creëren, is ook de inspiratiebron die Hendrix voor de leden van Midnite Gypsies is. Hij heeft een ruwe, rauwe manier van zich te uiten. Heel aards, maar tegelijkertijd is hij heel spiritueel”.

Zie ook www.myspace.com/midnitegypsies, www.myspace/nikibuzz.com en voor nadere kennismaking met JIMIX feat. Van B King (http://www.jimix-music.com)

Melkweg, Oude Zaal, Zondag 21 dec. 2008, aanv: 20.00 u., deur open: 19.30 u.
Tickets à € 16,00 + lidm. via Ticketservice Nederland, Melkweg, AUB ticketshop, 150 grotere postkantoren, GWK stationskantoren, Concerto, Free Record Shops


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.