dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname van nu beter wat betreft mensenrechten

Suriname van nu beter wat betreft mensenrechten

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 15 dec – In het tegenwoordige Suriname is de beleving van mensenrechten veel beter te noemen. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De burger mag veel meer en is ook beter ingedekt. Voor een vergelijking hoeft niet al te ver terug te worden gegaan in de tijd. Neem nou de jaren tachtig.

De jaren van het militaire regime lieten weinig over aan de fantasie. “Als je teruggaat, zie je pas echt een verbetering nu. Mensen konden worden opgepakt, gingen levend de gevangenis in om er niet levend uit te komen”, zegt Santokhi. Dan is het nu toch beter toeven in Suriname. Rechten en vrijheden zijn vastgelegd in de grondwet en wie gevangen genomen wordt weet waar hij aan toe is.

Ondermeer is de arrestatieperiode aanmerkelijk verkort. “We zijn niet waar we moeten zijn, maar we zijn onderweg. Er zijn wat obstakels, maar die liggen meer op sociaal en economisch gebied”, aldus Santokhi. Nu wordt getracht kennis en beleving te stimuleren via niet gouvernementele organisaties. “Zodat ze zelf stappen kunnen ondernemen in geval van schendingen.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

11 REACTIES
 1. Ik heb in de jaren ’80 nooit gehoord dat een militair een burger uit een vruchtboom neergeschoten(DOOD GESCHOTEN) heeft als een BEEST.
  Mensenrechten noh vraag Segebai !!!!!!!!


  Maak melding
 2. Dan moet de regering toch weten waarmee jij bezig ben.
  En ook waarmee jij met je ex mee bezig waren.

  Arme Gils weet mensenrechten toch ! maar jij zit nog.

  Amafo weet mensenrechten toch…maar jij zit nog…Somo weet en zit ook nog…Jong Tjin Fa.heeft ook weet maar zit nog.
  Laat ons met rust jouw gehuichel is van een bedrieger.


  Maak melding
 3. Minderwaarigheidscomplexje?
  Deze minister klets over mensen rechten terwijl elke dag doden vallen in het verkeer….waar hij minister is…
  Hij deugt niet als minister..doet zaken met criminelen..
  De Leugen Regeert besteedt aandacht aan leugens …..


  Maak melding
 4. SANTOKHI HEEFT GEWOON GELIJK!

  Suriname was in de jaren tachtig, vooral na de decembermoorden, S u r b a b w e!(Bouterse verscheen toen ook parmantig met ‘comrade’Mugabe op de foto). Het land was een pariastaat in de beklaagdenbank van de mensenrechtencommissies van de OAS en VN. Zelfs ontwikkelshulp werd gestopt. Het Bouterse-regime van (politieke) discriminatie had door foltering en moord een cultuur van angst gezaaid. Inderdaad, Suriname is nu een gerespecteerd land, waar het weer beter toeven is, mensen remigreren weer! Wie niet in denial leeft kan deze feiten niet ontkennen. Dat de Bouterse-aanhangers, verscholen achter allerlei schuilnaampjes op deze site, hysterisch raken van het gelijk van minister Santohki van Justitie en Politie is voorspelbaar. Deze man, die zonder vrees staat voor de rechtshandhaving, is een doorn in het oog van de georganiseerde misdaad in Suriname, daarom hekelt de ex-dictator ‘sheriff’zo. Laten we niet vergeten: Bouterse kan niet eens het land uit, anders wordt hij door Interpol gearresteerd. Hij is tot bij de Hoge Raad in Nederland veroordeeld voor drugshandel. In veel landen gaan mensenrechtenschendingen en criminaliteit samen (zie ook de Maffia in Italie),want de crimineel heeft geen boodschap aan de fysieke en psychische integriteit van zijn medemens.

  Mr. A.J. Houttuin
  Eindhoven


  Maak melding
 5. Wat mr. Houttuin zegt is volledig waar maar sommige sjtomkoppen zullen het nooit leren!

  Zonder Santokhi was Suriname inmiddels volstrekt onleefbaar geworden. Denk aan de criminaliteit van een aantal jaren geleden, drugsbendes en criminelen runden het land.


  Maak melding
 6. kijk nummer 5 heeft het heel goed verwoord en zo is dat ook, maar dat kan jij niet aan het verstand van die ezels brengen die zijn zo blind van domheid . wat opvallend is aan de aanhang van bouterse of de revolutie ze halen alle drog redenen naar voren om goed te praten wat deze beest bouterse in suriname heeft geflikt het verschil met de mensen die nuchter en vertandig denken is dat zij ook de optreden van politie die iemand vanuit een manjaboom doodschiet afkeuren maar jullie die aanhang zijn van de zekte van bouterse heb ik nooit maar dan ook nooit de wandaden van deze man zien afkeuren of horen afkeuren , in de revolutie tijd werden mensen in het openaar afgeranseld net als slaven weet je dat nog in de revo tijd mocht je niet tegen de (baas)zijn want zijn wil was wet je mocht niet demonstreren als jou radio station hem niet aanstond stuurde hij een panster wagen om de boel kapot te schieten politie bureau ook kranten werden ook gesloten als je niet kan inzien dat de democratische gehalte van suriname nu velen malen hoger is dat toen dan ben jij in mijn ogen echt dom en niet eerlijk. ik moet eerlijk zeggen dat ik geen hoge pet op heb van de aanhang van de ndp en hun leiers want hun reaktie is een ballon vol lucht .


  Maak melding
 7. Du jij bent de luchtballon zonder LUCHT,want dit artikel heeft niets te maken met Bouterse or what so ever.Je grijpt elk artikel aan om je gal te spuwen over je pain in the … .Pas maar op stomme eikel dat je eerst daags niet een rolberoerte krijgt.
  Pa Tokkie denkt met zijn blablabla over mensenrechten het volk wederom een loer te draaien.Noem jij domme eikel DU,het enige vorm van mensenrechten als er heden ten dage in Suriname een gevangene door bewakers wordt doodgeknuppeld?Daar moet Pa Tokkie eerst naar kijken ipv te jomen vertellen dat het meevalt wat de mensenrechten betreft.Is het normaal dat je als gewone burger niet veilig naar Albina kan reizen zonder dat men overvallen wordt door het gespuis van Brunswijk zijn soort,Pa Tokkie kan of wil daar niets tegen doen er is nog nooit 1 persoon gearresteerd.
  Dus stomme eikel DU,houdt je bij de artikelen die niet over Bouterse gaan,je predikt steeds dat het je eigen mening is,wel mogen anderen geen eigen mening hebben als ze al dan niet tegen Bouterse zijn?Zijn de aanhangers van Wilders ook ezels?Ieder heeft het recht voor of tegen iemand te zijn daar doe jij geen sikkepit tegen.


  Maak melding
 8. @frank mie boi
  kijk als jij niet goed lees of dingens niet wil of kan begrijpen is het niet mijn probleem hoor dan zit jij met een probleem niet ik mie boi luister no ik mag eens zijn of oneens met de reaktie die hier geplaats worden en als ik vind dat nummer 5 het heel goed heeft verwoord dan zeg dat en als ik niet eens ben met jou reaktie frank dan mag ik toch ook een reaktie daarop geven of mag dat ook niet .luister frank de stelling is suriname van nu beter wat betref mensenrechten als jij het wil of niet de grooste mensen rechten schending in de republiek suriname hebben plaats gevonden onder het bewind van bouterse dus vind je het gek dat ik wel zijn naam noem dus frank maak jou niet zo druk jij wens mij ziekte toe maar ik jou niet jij mag voor mij gezond en wel blijven leven jonge want een mening mag iedereen hebben , maar ik zal jou de vergelijking van bouterse en wilders geven en ook die van bouterse en jou frank maccourt, de vergelijking van wilders en bouterse zijn dat ze bijde weten hoe ze de onderbuik gevoelens van de samenlinving moeten bespelen en dat zij problemen aankaarten maar nooit erbij vertellen hoe zij het gaan oplossen en de vergelijking van jou frank en bouterse is dat jullie bijde mensen om hun mening dood willen hebben of ziektes toewensen .dus jongen jij weet niet waar jij het over heb ik heb jou vaker op gewezen mie boi maar geeft niet discussie vind ik leuk maar moet wel over feiten gaan en niet blind achter wie dan ook lopen anders loop je tegen en blinde muur frank. het gaat jou goed mie boi frank


  Maak melding
 9. Die Du is en blijft DOM.Je kan geen eens goed lezen wat je zelf typt.
  Ik wens je geen ziektes toe waar lees je dat ergens ?Dat je DOM bent is een feit en geen ziekte,je bent er 1 die de klokken heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt.
  Dus jij wilt beweren dat alleen Bouterse de mensenrechten in Suriname heeft geschonden?Weet jij zowiezo wat het woord MENSENRECHTEN betekend?Als jij de gore lef hebt om alleen Bouterse verantwoordelijk te stellen voor de mensenrechten,dan heb je zeker nooit van ene Brunswijk gehoord,of noem jij het anders wat die allemaal geflikt en nog steeds flikt?
  Daar gaat het bij mij om jij hebt enkel en alleen maar ogen en oren wat Boouterse betreft,je ziet en hoort niet wat het andere gespuis doet,dus jou reactie`s raken kant nog wal en komen heel ongeloofwaardig over.
  Maar ik heb nieuws voor je believe it or not in 2010 zal je op zeker je zelf voor de trein gaan gooien,want BOUTRSE IS COMING UP.
  Jij bent 1 van goorste hypocrieten hier op dit forum.


  Maak melding
 10. hey frank wind jou niet zo op man luister no mccourt wat boouterse betref jij doet net als het jou vader is je wind jou zo op man voor iemand die een niets nut is ik zal jou een ding zeggen mocht het zijn dat het grooste deel van het surinaamse volk kies voor bouterse dan zal iedereen zich moeten neerleggen voor hun keuze maar is dat een verstandige keuze frank ik zeg nee want iemand die veroordeeld is voor drugs en geen respect heeft voor de democratie zal weinig stuun krijgen van de machtige landen in de wereld en zo word ons land weer geisoleerd , weet jij wat mensenrechten is vertel mij welke mensen rechten brunswijk heeft geschonden jij kent de feiten niet frank of je wil ze niet onder ogen zien en dat is het probleem met velen van jullie hier op deze forum luister no mie boi als jij het wil of niet er zijn internationale regels wat mensenrechten aangaat niet ik heb ze gemaakt ze zijn er , op 15 augustus 2005 is werd bekend dat het inter- amerikaanse hof voor de mensenrechten de regering van suriname heeft veroordeeld inzake massamoord. dit gaat over moiwana en nog wat ontschuldigen en burgers van het land martelen folteren en daarna afslachten en nog op de tv vertellen dat zij op de vlucht zijn gedood dit zijn mensenrecht schending dus vraag mijn niet of ik weet wat dat is want jij heb het over hypocriet jij ben een hypocriet want jij neemt het op voor iemand die duidelijk een van grooste mensenrechten schender is van de republiek suriname en als jij deze bewering van mijn wil tegen spreken doe het graag met onderbouwde en gefundeerde feiten ik wacht op jou reaktie of zal het weer die holle faten zijn .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES