Toezicht op tehuizen Suriname wellicht strenger

5

PARAMARIBO, 10 dec – Strakker toezicht van de overheid op de sociale opvang lijkt eindelijk werkelijkheid te worden. Volgens minister Hendrik Setrowidjojo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting is de Wet Opvang is zo goed als gereed. Aandachtspunten zijn wildgroei en seksueel misbruik.

Aan het willekeurig oprichten van tehuizen voor kinderen en ouderen zal een halt worden toegeroepen. “Er zal voortaan een vergunning moeten worden aangevraagd”, zegt Setrowidjojo tegenover de Ware Tijd. Ook zullen standaarden worden vastgesteld voor het managen. De klacht van lokale particulieren schijnt toch nog weerklank te hebben. Die vinden vooral het gemak waarmee kinderhuizen kunnen worden opgezet niet kunnen.

Zelfs buitenlanders ondervinden weinig weerstand. Gevallen van seksueel misbruik en andere vormen van mishandeling worden geweten aan het complete gebrek aan toezicht. Dit jaar is een Belgische manager van een kindertehuis aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van pupillen. De man liep alleen maar tegen de lamp, doordat de kinderen zich beklaagd hadden bij de tuinman.


5 REACTIES

 1. Goed dat er nu vergunningen aangevraagd dienen te worden,maar heikelpunt blijft controle en handhaving.Misschien is er hierover nagedacht(hoop ik)maar ben bang dat na verloop van tijd er nonchalance insluipt of corruptie met alle gevolgen van dien.Maar ach,ja,misschien ben ik te zwartgallig en zal het daadwerkelijk beter zijn geregeld,hoop ik.


  Maak melding

 2. Stront idioten , dat zag ik allang al aankomen.
  Surinamers waarmee zijn jullie toch bezig.
  En dan maar lullen over de toekomst van surinamers.
  En venetiaan, die idioot die verkoopt het hele land aan de blanken.
  A tang so


  Maak melding

 3. HOERA!!!!!

  eindelijk meer toezicht, kinderen worden niet alleen nog steeds flink afgetakelt
  in Suriname, ook de sociaal-emotionele mishandeling is heeeel groot en komt meervoudig voor! Hopelijk wordt hier ook aandacht aanbesteed, Wat Zal Harry Mungra blijk zijn met dit nieuws! grt.
  sika


  Maak melding

 4. Waarom worden de er tehuizen gesticht minister Setrowidjojo?Door de armoede die er in het land voorkomt.Ouders die niet voor hun kinderen kunnen zorgen en die maar uitbesteden aan mensen die met heel mooie verhalen bij ze komen,hoe goed hun kinderen het zullen krijgen.
  En nu stelt de minister dat er voortaan vergunningen aangevraag moeten worden en dat er aan het management eisen zullen worden gesteld.Ik vraag me in alle gemoede af welke instantie de taak op zich zal nemen om de contoles uit te voeren en welk niveau die contoleurs moeten hebben.L.B.O,M.B.O,H.B.O, en waarom gebeurt het niet nu al?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.