vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse ex-minister Elias Khodabaks overleden

Surinaamse ex-minister Elias Khodabaks overleden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 dec – Ex-minister Elias Khodabaks is overleden op vijf en vijftig jarige leeftijd. Khodabaks heeft op de post van Volksgezondheid gediend tijdens de regering Wijdenbosch. Zijn ministerschap was van korte duur.

Hij trad in 1997 af, een jaar na zijn aantreden. Zijn politieke partij, de Hernieuwde Progressieve Partij, HPP, had de steun aan het kabinet opgezegd. Khodabaks is ruim vijf en twintig jaar docent biochemie geweest aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Ga heen in rust. Moge de fam.leden rust vinden. En hem danken voor zijn inzet in de regering in zijn tijd. Met voldoende respect op afstand…,

    Vriendelijke Groeten,…………


    Maak melding
  2. Mijn oprechte condoleances aan de familie. Een kundige biochemicus is heen gegaan. Hij wist waar hij hte over had en was erg geliefd onder de studenten. Moge zijn ziel in vrede rusten.
    Hein


    Maak melding
  3. Mijn condoleance aan U allen die op de een of andere manier met Elias te maken hebben hebben gehad. Elias kwam naar Utrecht om chemie te studeren. Hij was altij vroeg in de ochtend op weg naar de collegezalen op de Uithof in Utrecht-Nederland. Een opvallende veschijning begin jaren 80. Met veel liefde studeerde hij chemie. Een redelijk moeilijk vak en er waren heel weining Surinamers die chemie studeerden.Hij deed ook onderzoek in de biochemie.Chemie was een deel van het leven van Elias.Op zijn studenten kamer zag je hoe actief Elias altijd was.Een sobere tafel,sigaretten een asbak en heel veel college-dictaten.Hij kende de chemie om het maar zo te zeggen. Hij kon net zo gemakkelijk over een film van Amitabh Bachan praten als over Raman-spectroscopie of Rontgendiffractie. Buiten was het een heel normaal ventje. Elias was altijd bereid een goede all-ethnisch Surinaamse feest te organiseren in Utrecht. Zijn afstuderen werd door ons uitbundig gevierd. Hij hield vol intellectueel het sigaret ietwat omhoog op het feestje. Hij zei, Varma ik ga terug naar Suriname.Ik heb al bereikt waarvoor ik hier gekomen was.Het verlies van Elias is een groot verlies.
    R. Oedayrajsingh Varma


    Maak melding
  4. he meneer Varma .prettig te lezen dat u hem zo goed kende.
    hij was inderdaad een echte nationalist en heeft mij als zn echtgenote ook daarin geschoold
    ik zou u weleens willen spreken om nog meer herinnerigen op te halen
    dag


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES