vrijdag, juni 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameStedenband Surinaams district, Leuven in de maak

Stedenband Surinaams district, Leuven in de maak

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 dec – Het district Para en Leuven werken aan een onderlinge stedenband. Een delegatie van de Belgische stad heeft reeds een oriëntatiebezoek gebracht en er zijn afspraken gemaakt. Para maakt groot kans.

De kandidatuur voor de stedenband wordt nu bekeken in België. Begin volgend jaar wordt een definitief besluit genomen. De delegatie heeft onder meer gesprekken gevoerd met Inheemse gemeenschappen, vrouwen, jongeren en boeren. Ook de mogelijkheden voor toerisme en veeteelt zijn bekeken. Para heeft nu meer armslag voor het aanleggen van externe relaties.

Door de decentralisatie kan zelfstandig gezocht worden naar ontwikkelingspartners. Bij de ontwikkeling is de bestuurlijke afhankelijkheid van Paramaribo lange tijd een belangrijk obstakel gebleken. Het district biedt veel mogelijkheden voor toerisme en agrarische activiteit, nu de mijnbouw er zijn langste tijd schijnt te hebben gehad. De relatie met Leuven kan de deur openen naar extra hulp.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES