Surinaamse politicus 2 jaar in de ban bij voetbal

17

PARAMARIBO, 6 dec – Parlementariër Ronnie Brunswijk mag twee jaar lang geen voetbalwedstrijden bezoeken van zijn club Inter Moengotapoe. Dit heeft de Surinaamse Voetbalbond, SVB, beslist. Ook de club krijgt de terugslag te voelen van Brunswijk’s ongecontroleerd gedrag.

Inter Moengotapoe mag een jaar lang geen SVB-wedstrijden spelen in het Ronnie Brunswijk stadion in Moengo. Hoe de maatregel tegen Brunswijk gehandhaafd zal worden, moet nog blijken. Eerdere straffen bleken weinig indruk te maken op de voormalige leider van het Jungle Commando. Zo verkeerde hij vaker langs de kantlijn bij wedstrijden, hoewel dat verboden was.

De persoonlijke straf geldt ook voor thuiswedstrijden, wat het allemaal des te uitdagender maakt. Ronnie Brunswijk’s meest recente uithaal gold een scheidsrechtersassistent tijdens een thuiswedstrijd. Hij ging de man te lijf omdat die vlagde voor een bij Inter vastgestelde overtreding. Brunswijk heeft ook nog een strafklacht tegen zich lopen voor mishandeling van een functionaris van waterbedrijf SWM.


17 REACTIES

 1. grappig… als een burger iemand in elkaar zou slaan, krijgt hij gevangenissstraf en soms een hoge boete. doet een corrupte, misdadige, rijke parlementarier dat. mag hij alleen 2 jaar geen wedstrijd bezoeken(hoewel hij gewoon toch zal gaan naar die wedstrijden). overtreed hij de straf, dan wordt hem niets aangedaan.

  dit is zeker de rechtvaardigheid van front en santhokie.


  Maak melding

 2. Goed gedaan!
  SVB Bestuur treedt op na rapport Gerrit Niekoop. De juiste werkwijze maaaaarrr….:
  In werking stellen van de straf en controle op de straf is vaak moeilijker dan het uitspreken van de straf. Wie zal Ronnie verwijderen wanneer blijkt dat hij de straffen aan zijn laars lapt? Wie? Santhoki?
  Ik hoop het en sterker nog; hij moet het!
  Rapporteren,sanctie opstellen, sanctie uitvoeren. Zo hoort het! Anders heeft het rapport van Gerrit Niekoop weinig zin.

  Das


  Maak melding

 3. Breng die man naar Professionele hulp.
  Hij is een gevaar voor zich zelve en anderen.
  Of laat hem opnemen voor een intesieve behandeling.
  Dan denk ik dat het goed met hem komt.

  Jullie weten ondertussen wie en wie deze man gebruikt en misbruikt hebben(zelf front heeft dit gedaan)…nu loopt hij met de sporen van tegenwoordig en het verleden..en dat is een kwalijke zaak.
  Niemand denkt aan hulp…niemand…maar hem misbruiken dat wisten jullie wel te doen.

  Had hem maar als asiel zoeker gelaten..dan had hij nu geen last en de gemeenschap ook niet.


  Maak melding

 4. Lonnie is duidelijk de hindoestanen aan het uitdagen. Eerst de voorzitter van Boma Star met een pistool bedreigd,maar niet veroordeelt omdat alle getuigen zogenaamd geen pistool hadden gezien. Vervolgens kreeg de arme jongen van de SWM alle hoeken van de kamer te zien. Weer alle getuigen geintimideerd. Nu wordt de ass.scheidsrechter de kleren van het lijf gerukt. En toch houdt hij vol dat hij die man NIET heeft aangeraakt!!! Is iedereen inclusief journalisten die alles vastgelegd hebben op video een leugenaar???


  Maak melding

 5. ik ben niet benieuwd.
  zoals gewoonlijk zal niemand durven die man “iets” te doen als hij zich niet aan de regels houdt.
  als men in het hoogste college van de staat ongestraft strafbare feiten kan plegen, dan wat moet dit dan voorstellen?


  Maak melding

 6. Het is verboden een scheids- of grensrechter zelfs ff aan te raken tijdens een wedstrijd. In elk ander land zou zo iemand voor het voor het leven worden geschorst. Maar ja, misschien moet deze Brunswijk iemand eerst ernstig verwonden of misschien erger, voordat men doorheeft dat er zware sancties moeten komen. Als wij Brunswijk een beetje kennen zal hij deze strafmaatregelen aan zijn laars lappen en de vraag is als iemand de durf heeft om dan maatregelen te treffen.


  Maak melding

 7. Dat is nog van ons switie sranang overgebleven, Als men één man ( boef) als die Gorilla Brunswijk niet kan aanpakken, kunnen wij onze buurland Guyana ook niet aan. Suriname is maar bla bla bla bla !! meer niet.Iedereen kan in Sme tot parlementslid gebombadeert laten maken en binnen 4 jaren multi miljoenair worden, door strafeloos te gaan graaien.


  Maak melding

 8. Zo. En waar gaat IMT zijn wedstrijden dan spelen? In het André Kamperveenstadion, in het Essed-stadion, bij FCS Nacional enz.? Ik wens de besturen van de gastgevende verenigingen veel sterkte en wijsheid toe. Want wat gebeurt er als Lonnie gewoon een kaartje koopt en zich bijvoorbeeld op het veld van Leo Victor meldt? Wie ontzegt hem de toegang? Wie gooit hem eruit? Ik moet het nog zien gebeuren. Want in sommige gevallen zijn Surinaamse overheidsdienaren niet alleen dom, maar ook nog laf….!!!


  Maak melding

 9. Brunswijk en Bouterse zijn typische voorbeelden van mensen die zich boven de wet verheven voelen, en alle regels en wetten aan hun laars mogen lappen, tot moordens aan toe, zonder ervoor gestraft te worden. Het ergste is dat ze het zelf heel normaal vinden of gevonden hebben.

  Eerst was het Bouterse en nu is het Brunswijk die zich niks aantrek van wetten en regels in een democratie. Het zijn mensen die voor zichzelf de regels en wetten bepalen.

  En Venetiaan de president van (alle) Surinamers keurt het gewoon goed wanneer een djoeka ongestraft diverse, koelies, zelfs in het parlement al heeft afgetakeld.


  Maak melding

 10. Lonny maak keen krap met koelies wanti voodat je denk deng mang abie wan tapoe djie joe en no wang enkel boes sanie noso boei go jepie joe.


  Maak melding

 11. Santokhi heeft “niet eens” de contole over zijn eigen vrouw laatstaan iemand als “Brunswijk”. Want P.G Pnwaai en Santokhi schijten beiden in hun broek als het om Brunswijk en Bouterse gaat.


  Maak melding

 12. Wat is dit voor bullshit? Ik word helemaal onpasselijk van deze zogenaamde “rechtspraak”. Het restant van de wedstrijd IMT-Transvaal moet worden verdergespeeld ZONDER publiek. Wanneer dan ook. Ook daarover is nog geen beslissing genomen (schande!). En wat blijkt? Er zijn 50 toegangskaarten beschikbaar voor de Transvaal-aanhang. NEEEE! Een wedstrijd zonder publiek is een wedstrijd ZONDER publiek! Ik word absoluut niet goed van het geroer van het SVB-bestuur. Dan weer linksom, dan weer rechtsom. Mensen zonder visie en geen moer verstand van voetbal. En als je Brunswijk wilt straffen voor zijn wandaden, dan zijn er nog andere wegen genoeg. Wil je zijn club straffen: er zijn wegen genoeg. Ook de SVB moet zich aan de FIFA-regels houden, zo niet: sancties! Ook voetbal is een anarchie in Suriname, zoals alles. Met of zonder Brunswijk. Binnenkort in dit theater: FC Bigiston-Benzdorp United. Weg met Inter Moengo Tapoe. Deze club heeft, dank zij zijn eigenaar, voorzitter en sponsor, geen enkel bestaansrecht meer. Ga lekker kickboksen, ook zo’n verheven sport. Sorry, ik zoek even een bak om in te kotsen!!!!!


  Maak melding

 13. Dat schiet lekker op, zeg.
  Hij mag dus wel naar andere wedstrijden gaan en zich daar laten gelden als iets meneer niet aanstaat.
  Een algeheel stadionverbod had mij een meer gepaste straf geleken. Maar ja, van voetbal heb ik geen verstand.


  Maak melding

 14. Ai boi het land is ontzettend hard achteruit gegaan.Moreel verval decadentie noem maar op.
  Zou beter zijn om een thuisland netzoals in zuidafrika te creeren voor de bosnegers. En laat ze nooit de grenzen overschrijden want bos en negers horen niet in een geciviliseerde maatschappij.


  Maak melding

 15. Dat Lonnie heetgebakerd is, is ons allen bekend. Ik denk werkelijk dat hij een psychologisch- en psychiatrisch onderzoek moet ondergaan. De SVB kan haar deuren sluiten als deze machtswellustige parlementarier, tevens sportman, de aan hem opgelegde straf niet ondergaat. Hij wilde zijn eigen staat indertijd, laat hij ook zijn eigen voetbalcompetitie starten en zich zelf dan als president of MINIster benoemen. Ik hoop dat het wettelijk gezag ervoor zorgt, dat deze man werkelijk twee jaren uit de stadions blijft, wat een hele prestatie zal zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.