dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinamePartij Surinaamse ex-legerleider pleegt plagiaat

Partij Surinaamse ex-legerleider pleegt plagiaat

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 dec – Het mobiliseren van Surinamers in Nederland voor een bijdrage in Suriname’s ontwikkeling is regelrechte plagiaat. Dit stelt voormalig NDP-er Chas Mijnals. De NDP van oud-legerleider Desi Bouterse heeft het idee gestolen van Mijnals’ politieke partij, Permanente Voorspoed Republiek Suriname.

Het partijprogramma is eerder dit jaar gepresenteerd en dus makkelijk toegankelijk. “Het idee om Surinamers waar ook ter wereld te betrekken bij de ontwikkeling van Suriname is van ons”, zegt Mijnals, in de jaren tachtig lid van Bouterse’s Militaire Raad. Volgens de NDP klopt er niks van. “De NDP opereert niet alleen in Suriname, maar ook in Nederland”, zegt bestuurslid Charles Pahlad tegenover Dagblad Suriname.

Het is dan ook normaal dat Bouterse Surinamers in Nederland oproept bij te dragen. “Het is niet iets nieuws”, aldus Pahlad. Het zou juist Mijnals zijn die ideeën overneemt, daar hij lang heeft meegelopen met Bouterse. Mijnals heeft geen bezwaar tegen het overnemen van ideeën op zich. “Het zou anders zijn als de bron was aangegeven.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

32 REACTIES
 1. Wie het doet is totaal niet relevant. Belangrijk is dat alle Srananmans, waar ook ter wereld hier hun krachten onder het zware werk komen zetten.

  Alleen kunnen wij het niet! Met vereende kracht zullen wij het wel redden.


  Maak melding
 2. dit is zo typisch Surinaams
  het gaat erom wie het eerste ne het beste met de eer kan strijken?
  Moeten we niet gewoon bundelen en het land opbouwen

  Wat maakt het uit wie wat eerst uitvind en uitvoert?


  Maak melding
 3. waar maken deze heren zich druk om bouterse is en blijf een grote leugenaar en bedrieger bouterse denkt dat hij de surinamers in nederland voor gek kan houden als die mensen die op de berm bij ocer dronken worden gevoerd en wat te eten krijgen ik raad mensen aan om op het internet te zoeken wat bouterse eerder zij van surinamers die in nederland wonen. bouterse als je gaat verdrinken doe het met jou aanhang en de ndp a.u.b want jij ben voor geen rooie koper cent te vertrouwen yu beest yu.


  Maak melding
 4. Wat levert het op?
  Het mobiliseren van SURNEDS is voor elke partij vrij en niet aan kosten verbonden. Waarom zou de ene partij plagiaat plegen?
  Wat de praktijk in het verleden ons verteld is vele malen belangrijker:
  Dat SURNEDS en/of SURAMS(Suri’s in Amerika) wel om hun medewerking worden gevraagd, zolang ze maar in het buitenland blijven.
  Want als deze gulle mededenkers zich na de verleende medewerking in SME willen gaan vestigen om kracht te zetten bij het meedenken, dan worden ze al heel gauw als “beterweters” aan de kant gezet. Stank voor dank! (Tangie fu boen na kodja!) En we maken ons druk om plagiaat? Wat een onzin!

  Das


  Maak melding
 5. Pure aandachtrekkerij. Zo komt Chas wel in de media ja, dat is de strategie. Bouterse heeft al gezegd: hoe kan je iets kopieren van niets? Sinds Bouterse op politieke podia spreekt heeft hij kenbaar gemaakt hoe de NDP denkt over het potentieel van Surinamers over de grens dus Chas, nice try, en proficiat met deze strategie om bekendheid te geven aan PV … en nog wat.


  Maak melding
 6. Ik ken de doelstellingen van de partij van Chas niet! Hoe het ook zij….de NDP van “Bevel” is al jaren bezig om leden te werven voor zijn partij in Nederland. en..lezers…u weet óók, dat vele Surneds of Nedsurs hier in Bakra Kondré tijdens en ná het mil. bewind aanhangers zijn van Desi Delando Bouterse. Yes…Bouta forever…wi sa wini ! Waar of niet waar…moorden van prominenten..Bouta nog steeds op het podium van Ocer…gillend en verwijtend..anno 2008. Ik hoor sommige Surneds zeggen…daar heb je weer…dat “viswijf” scheldend dit is niet goed en dat moet verbetering ! Ai baja…maar hij(Desi) is er nog steeds !! Ik wens Chas alle goeds met zijn goede bedoelingen m.b.t Sranan…wanneer gaat het gebeuren? A tan so en tan bun. Een goede kerst en voor 2009…we gaan zo voort in ons geliefd Suriname !


  Maak melding
 7. Ha ha. Er waren 75 van de 400.000 potentiele SME aanwezig op zijn video presentatie. De rest was zelfs niet met eten en sopie te paaien.
  De meeste SuriNeds zijn veel te slim om zich voor een karretje te laten spannen.


  Maak melding
 8. Du je hebt zeker een trauma van bouterse zo dra je die naam van bouta hoort beef je al en nota bene woon je in nl, shame men ga na ter wereld wat er gebeurt is in su is maar een bus ongeluk surinamers zelf in su denken anders over, dus du denk hoe je in nl moet overleven want, te jou ab boeng je ka in bakra maksing ding biegie sma in sranang bo takie,dus mr du eet je aardappel hoor en ding sma in sranang ding batjauw nanga bouta want desie e laf jou want hij heeft alles wat zijn hartje begeerd.dus droom maar lekker Du…………
  wordt vervolgt


  Maak melding
 9. Waarmee is Tjas mee bezig…is hij pieterbaas of vindt hij het leuk om een idioot.
  Kijk jongen deze uitspraken om alle Suri’s erbij te betrekken heeft iedere Suri. in zich.
  Alleen als je FRONT bent, dan weet niemand het meer…. dan rest er maar een ding….. het land uitvluchten.

  Tjas zijn uitspraken zijn uit de jaren ’60 ’70 en aan zulks dom gekletst heeft geen enkele Suri iets aan… geen bal.

  Lopen lullen als een dombo..doe mij een lol Tjas….ga helpen het land op te bouwen en tapu you HEBZUCHT EN DOMHEID.(met je wijsman boter op je tong jij) lullen als je hete aardappelen in je smoelwerk hebt)


  Maak melding
 10. Onbegrijpelijk Als we daar op vakantie gaan of om wat voor reden dan ook worden we behandeld als buitenlanders en en krijgen veel minder voor elkaar dan echte buitenlanders,Maar wanneer het moeilijk voor ze wordt zijn we dan plotseling surinamers en moeten we meehelpen aan de ontwikkeling van het land ,iets wat oviregens al jaren gebeurd


  Maak melding
 11. Introverte mensen kunnen extraverte mensen frustreren.
  Extraverte mensen kunnen introverte mensen op de zenuwen werken.

  SURINAME NDP NEDERLAND:
  Meer aandacht en overzicht aan verschillende standpunten in een bepaalde kwestie. In Suriname hebben we andere persoonlijke overtuigingen, waarden en normen.

  Een lastige medemens houdt zich niet aan de jouwe.

  Die hebben andere prioriteiten.
  Die hebben een andere achtergrond, ervaring, levensstijl of interesses.

  Misschien heeft de betrokkene een te groot ego in de loop der jaren opgebouwd.

  Dit kom je regel matig tegen, bij individuen met veel ervaring en een goede staat van dienst.

  Deze mensen hebben veel zelfvertrouwen, omdat ze wel degelijk iets gepresteerd hebben. Maar, soms slaat dit door hun arrogantie uiteindelijk naar eigenzinnig gedrag.

  Veel van onze onvrede met het gedrag van anderen is terug te voeren op de basisvraag:

  Waarom ben je niet zoals ik ?
  NDP KLEURRIJK ROTTERDAM
  Participatie voor Suriname.

  You are welcome to NDP the Netherlands
  Use in any way, shape, or form without asking permission. If you’d like to thank us, please tell your friends about this service.


  Maak melding
 12. Aandacht.
  Waarom ben je niet zoals ik ?
  NDP KLEURRIJK ROTTERDAM

  Pardon…!!!! Waterkant.Net. Je zwarte lijst …de Naam is 010

  Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door

  NDP. Nedeland: Je reactie moet nog gemodereerd worden.

  Introverte mensen kunnen extraverte mensen frustreren. Extraverte mensen kunnen introverte mensen op de zenuwen werken.

  SURINAME NDP NEDERLAND:
  Meer aandacht en overzicht aan verschillende standpunten in een bepaalde kwestie.

  In Suriname hebben we andere persoonlijke overtuigingen, waarden en normen.

  Een lastige medemens houdt zich niet aan de jouwe.

  Die hebben andere prioriteiten.
  Die hebben een andere achtergrond, ervaring, levensstijl of interesses.

  Misschien heeft de betrokkene een te groot ego in de loop der jaren opgebouwd.

  Dit kom je regel matig tegen, bij individuen met veel ervaring en een goede staat van dienst.

  Deze mensen hebben veel zelfvertrouwen, omdat ze wel degelijk iets gepresteerd hebben.

  Maar, soms slaat dit door hun arrogantie uiteindelijk naar eigenzinnig gedrag.

  Veel van onze onvrede met het gedrag van anderen is terug te voeren op de basisvraag:

  Waarom ben je niet zoals ik ?
  NDP KLEURRIJK ROTTERDAM
  Participatie voor Suriname.

  You are welcome to NDP the Netherlands
  Use in any way, shape, or form without asking permission. If you’d like to thank us, please tell your friends about this service.

  NDP.Nedeland Je reactie moet nog gemodereerd worden. De Naam is 010


  Maak melding
 13. Mensen “bezind eer ge begint” nu zijn we ineens wél goed ?? In wiens zak gaat het geld verdwijnen?? Wij Surineds blijven altijd “buitenlanders”. Je mag wel storten , maar daarna “je bek houden”, want… als je gaat vragen wat er met het geld gebeurd of hoe het word besteed ben je een “bemoeial”. Laat ze eerst de toescheidings overeenkomst naleven en ons als volwaardige SURINAMERS gaan behandelen, met dezelfde rechten als de “locals” , dan praten we verder. Maar zolang ik een visum nodig heb om naar mijn vaderland te reizen , krijgen alleen mijn dierbaren geld of goederen!!!!en niet degene die zichzelf verrijken ten koste van het volk. Laten de heren poltici maar eens beginnen om van hun riante “vergoedingen” vrijwillig wat in te leveren. “Baas” strijkt al genoeg op zonder zich ook maar in de Assemblee te vertonen hij roept van alles vanaf Océr, wat er fout is, maar vergeet de puinhoop die de NDP achterliet,nadat het “volk” de straat opging en over oplossingen heb ik hem nog nooit gehoord ! Als bepaalde geld verslindende “overheids” bedrijven gesaneerd zouden worden, waardoor ze zonder verlies zouden kunnen draaien, zou het misschien al een stap in goede richting zijn.
  Ik wens een ieder weinig ergernis, want je blijft er onwillekeurig toch mee bezig,het blijft het mooiste en fijnste land van de wereld!!!.
  Alle kondréman wan swiet krisneti ‘anga wan boeng njoe jari, ‘anga soso lobi!!!


  Maak melding
 14. Malta, een eiland in de Middenlandse zee, heeft 365 kerken. Voor elke dag eentje.
  Suriname, een land met nog geen half miljoen inwoners, heeft meer dan twaalf politieke partijen. Voor elke maand eentje.
  De Maltezen weten bij God niet meer op welke dag ze welke kerk moeten bezoeken. Ze zien door de bomen het bos niet meer.
  De Surinamers daarentegen, weten precies op welke partij ze in welke maand moeten stemmen. Zij zien door het bos de bomen niet meer.
  Wat ik wil duidelijk maken is: Chas Mijnals heeft uit onvrede zijn vroegere militaire kornuiten verlaten en richt een eigen politieke partij op. Geeft u mij nou een goede reden waarom Suriname zo veel politieke partijen kent? Juist! MMM! Macht, Money, Misbruik! Bij de politiek is dit alles te halen, denkt ook Mijnals.
  Dat hij met de ideeen van anderen loopt te zwaaien alsof het de uitvinding van de eeuw is, geeft al aan wat we van zijn partij kunnen verwachten, nl: MMMM! Macht, Money, Misbruik & Minachting van alle in het buitenland wonende Surinamers met andere gedachten dan Mijnals zelf.

  Suriname heeft veel meer aan een Twee-partijen politiek systeem. Duidelijkheid naar de kiezer toe via etnisch gemengde partijen. Daar ligt Surinames toekomst.
  Het land zit niet te wachten op een zestiende politieke partij die het woord plagiaat belangrijker vindt dan het landsbelang.

  Das


  Maak melding
 15. geen verblijf vergunning, en twee paspoorten mogelijk, zo als bijna alle landen dat doen , bv brasiel, argentien, maroko , turki, en bijna alle landen doen dat, en al die landen die dat doen hebben succes geboek , vooruit gang op groote schaal, heel veel kennis in huis, groote investering, en zo kom je vooruit.


  Maak melding
 16. Nr. 7 je hebt groot gelijk. De doelstellingen van de partij van Chas zijn niet bekend. Laat mij ook even duidelijk zijn, Chas is voorzitter en knapt het vuile werk van mevr. Boldewijn op die in Breda met haar gezin woont en deze partij heeft opgericht.

  Als zij een VOORBEELD wil zijn voor de Surinamers moet ze dan maar ook in Suriname gaan wonen.

  Hoe kan iemand dan stemmen voor zo,n partij???

  Janny


  Maak melding
 17. Laat me niet lachen.Mijnals moet de laatste zijn die recht van spreken heeft.Toen de militairen de macht in 1980 overnemen zijn er honderden Surinaamse academici en andere hoger opgeleiden op verzoek van de militairen naar Suriname vertrokken.Mijnals maakte ook deel uit van de militaire bstuurders.Het idee heeft hij dus niet eerder gelanceerd.


  Maak melding
 18. Du jongen nr.4…laatstelijk heb ik enkele van jouw lotgenoten gezien.
  Maar luister noh ik zie jouw niet graag in zulke toestanden…maar ja…jou lobi’ing.

  Daarom zie ik jouw niet graag volgend jaar..JIJ WEET…ouwe pieterbaas jij.
  Of durf jij het weer….Sinterklaas lover Du.


  Maak melding
 19. @#23
  Echt een reactie met niveau. 🙁

  @R.Respect
  En wat is daarvan terecht gekomen? Hoe hebben de militairen die mensen geholpen het land op te bouwen? Zijn de meeste niet binnen 2-4 jaar zwaar ontgocheld terug gekomen en met hen vele andere capabele mensen? Zijn dit nie weer dezelfde mooie tories als weleer?

  Ik ben bang van wel, maar iedereen heeft het recht om in sprookjes te geloven en zijn eigen fouten te maken. Hoewel een ezel…


  Maak melding
 20. Er zijn aantal mensen die mij beschuldigen van bouterse trauma en nog meer van die onzin tegen dien mensen wil ik zeggen dit is een forum waar iedereen zijn of haar mening kwijd kan over de onderwerpen die tersprake komen en als jullie een probleem hebben met mijn anti bouterse reaktie lees mijn reaktie dan niet zou ik zeggen. wie kan mij zeggen wat de partij progamma is van bouterse .hoe gaat de ndp en de mammoetblok hun plannen financieren gaan ze het land wil in schulden storten de mensen die het hier opnemen voor de ndp en bouterse hebben geen verstand als je ziet in wat voor ellende deze man het land in heeft gestort en toch voor hem opnemen dan begrijp jullie echt niet, iemand hier zeg dat bouterse mij uitlacht want hij heeft zijn schaapjes op het drogen toen ik dat las dacht ja mooi dan ben jij toch toch een grote ezel om het voor iemand op te nemen die zij dat hij coruptie zou bestrijden en hij maakte deel uit van en van de meest corupte regime die suriname heeft gekend jou landgenoten vermoord die met hun leven hebben betaald zodat jij en jou kinderen in democratische suriname kan wonen hey RICO luister wat ik probeer is jou en velen surinamers hun ogen te openen voor de monster bouterse want ik merk dat velen van jullie niet half weten hoe erg en brutaal deze man is hij is wolf in schaaps kleren eingelijk in iedere beschaafde land zou deze man nooit meer mee mogen doen aan de verkiezing, een surinaamse spreekwoord zeg sabie doe na ispresie . dat geld voor de gene die voor bouterse gaan stemmen want de ramp zal niet te over zien zijn .


  Maak melding
 21. De vraag is natuurlijk waarom al die moeite om zoveel te schrijven, je zou ook kunnen volstaan met;

  HIBS (Het is Bouterse Schuld bij elk onderwerp.

  Dus in het vervolg schrijf je bij elk onderwerp maakt niet uit waarover het gaat HIBS, scheelt de beheerder wat bytes met onzin.


  Maak melding
 22. no.17 voor wie stuur je geld eigenlijk?Toch niet voor de staat,maar voor je luie familie inderdaad verdwijnt dat geld in hun zakken er wordt geen belasting over betaald,dus de Staat heeft niets aan je euro`s.Altijd maar het opscheppen over euro`s naar Suriname sturen,neen niet naar Suriname maar naar je luie familie die maar feest en beest met je zuur verdiende eurie`s is dat helpen?Welneen je houdt ze op die manier LUI.Laat ze gaan werken er is genoeg werk in Suriname,maar wie moet weer het vuile werk opknappen jawel,de Chinezen,Brazilinen ,Haitianen ,Guaynezen enz.enz.de rest zit op hun luie donder te wachten op euro`s uit Holland.
  Dus kappen met het opschepperig gedoe dat jullie Suriname geld sturen,want de Staat ziet er geen dubbeltje van.
  Een goede zet zou zijn ,nooit en te nimmer 2 paspoorten toestaan,sommigen eten graag van 2walletjes.Turken en Marokkanen hebben 2paspoorten maar doen heel veel voor hun land van herkomst,kan je niet van de Suri`s zeggen.


  Maak melding
 23. Hee Du, taki pkien Hollands no. Jij schrijft niet alleen habrakadabra, maar ook nog een hoop banabahollands. Zo kunnen wij de jeugd niet opvoeden.
  Zij lezen ook mee weet je!


  Maak melding
 24. @pinto jij ben geen antwoord waard.het enige wat ik jou wil zeggen is om de geschiedenis in te duiken dan zal jij zien dat nooit voor is gekomen dat een militaire dictatuur een land vooruit heeft gebracht en socialisme ook niet jij mag mij beschuldigen van bakoven nederlands daar heb ik maling aan ik blijf mijn mening geven ik blijf een tegenstander van bouterse tot mijn laaste adem als jij dat maar weet.kijk wat er vandaag in zimbabwe gebeurd dat krijg je met totalitaire regime en het arme volk mag dan de zware tol betalen dat staat jou te wachten als de man die jij hier aanbid en alleen de mulo school heeft gehaald jou baasje bouterse aan de macht komt in suriname.


  Maak melding
 25. Heb jij een baasje zoals ik dat ben over 4 honden? Deze meneer heeft geen baas. En voor de rest hoop ik dat het het jou zal lukken om van jou Bouterse-tik/trauma af te komen. Zijn trein dendert namelijk onverdroten voort. Ondanks alle gal in je hart, we love ya”!

  Piet Heyn was ook geen lieverd, maar voorlopig kan het niet meer stuk in- en met Holland. So be cool.


  Maak melding
 26. jij spoort niet pinto jullie noemen bouterse toch baas ik niet ik heb geen baas hoor niemand is mijn baas waneer komt jou baas een bezoek brengen aan die die idioten die lid zijn van zijn partij in nederland. komt hij weer met zijn piet hein sorry hoor maar jullie zijn echt erg ik vergelijk bouterse met hitler.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES