woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaams voedsellab moet ook Caricom bedienen

Surinaams voedsellab moet ook Caricom bedienen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 dec – Het voedsellaboratorium dat binnenkort wordt geopend in Paramaribo, moet ook de regio gaan bedienen. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt en Visserij, LVV. Er ligt een ambitieus plan klaar voor dienstverlening op meerdere gebieden.

Dat moet zowel naar binnen als naar buiten uitwerken. Nationaal zal het lab niet alleen landbouwproducten testen. Ook aan de visserij en veeteelt zullen diensten worden verleend. “Dat is veel efficiënter dan afzonderlijke laboratoria te bouwen voor alle drie”, zegt Raghoebarsing. Het werkt kostenbesparend, vooral ook omdat dezelfde regelgeving en protocollen gehanteerd worden.

Mogelijk is hier en daar wat extra apparatuur per groep. Het met EU-geld opgezette lab moet meer dan ooit de kwaliteit garanderen van op de markt aangeboden voedsel. “Zodat wanneer men het certificaat van het lab in handen krijgt, ervan kan worden uitgegaan dat het voedsel veilig is”, aldus Raghoebarsing. Bovendien moeten criteria en condities zo hoog zijn dat binnen de Caricom gelobbyd kan worden voor aanwijzing van het lab als regionaal testcentrum.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Zeer goed plan!

  Ik hoop dat Suriname veel gaat exporteren naar de Antillen, vooral naar Curaçao, want daar kost een, dus 1 banaan, 1 gulden per stuk op dit moment!

  Indien Surinaamse de producten schoon zijn van chemicaliën liggen er zeker goede kansen voor Suriname. Dus, strenge controle op is van belang!
  Op Curaçao hebben ze gebrek aan alles op het gebied van verse groenten en fruit. Verse groeten en fruit zijn daar niet te betalen.

  Trouwens, de Surinaamse ananas is de lekkerste ter wereld!!!


  Maak melding
 2. Go for it!!!
  zeg ik maar,kan heus geen kwaad.Ik hoop alleen nog dat de bemensing van dit Lab door degelijke deskundigen op zich genomen zal worden waarbij INTEGRITEIT zeer hoog in hun Vaandel zal moeten prijken en in elk geval niet omkoopbaar zodat ze dan een oogje dichtknijpen en keurmerken á la dol gaan uitgeven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES