dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieUitroeien witwaspraktijken in Suriname proces

Uitroeien witwaspraktijken in Suriname proces

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 dec – Het uitroeien van witwaspraktijken is geen sinecure. Dit zegt advocaat-generaal Roy Baidjnath Panday. Het is een proces dat veel tijd en inspanning vergt. Een factor van formaat is de vindingrijkheid van de criminelen.

Steeds weer worden nieuwe methoden bedacht om het crimineel verdiende geld om te zetten. “Onroerend goed neemt een heel hoge plaats in bij het opzetten van witwasconstructies, waarbij grond met nauwelijks een economische waarde wordt verkocht voor gigantische bedragen”, zegt Baidjnath Panday. Het verschil tussen de fictieve en werkelijke waarde wordt dan netjes wit.

De wetgeving is er niet op gericht zulke overdrachten te voorkomen. Ook andere branches zijn dankbare doelwitten. “De justitie beschikt over informatie dat in het Caribisch gebied gokhuizen verrijzen, waarvan niet altijd gezegd kan worden dat er lokaal veel toeristen aanwezig zijn, die er gebruik van maken. Projecteren we deze trend op Suriname, dan zijn het geen onbekende fenomenen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Het uitroeien van witwaspraktijken is geen sinecure. Dit zegt advocaat-generaal Roy Baidjnath Panday

  Wat mij verbaasd is dat het bekend is en ook nog boven tafel gebeurt onder de ogen en (misschien) met goedkeuring van gezagdragers.
  Suriname haar economie drijft grotendeels op coke money en de witwas praktijken. Hierdoor wordt onnoemelijk veel in omloop gebracht hetgeen natuurlijk bijzonder goed is voor de economie.
  Alleen betreur ik dat de overheid niet met een beter deviezen en investeringsbeleid op de proppen komt zodat dit vele geld (zwart en coke geld) ten goede komt aan het totale volk en niet alleen aan die grote graaiers en hun kornuiten


  Maak melding
 2. Advocaat-generaal Roy Baidjnath Panday bent u nieuw in dienst want u spreekt van vindingrijkheid van deze criminelen.Als u het niet weet dan zal ik het u vertellen over al ter wereld zijn de criminelen altijd een stapje voor de politie geweest.Ik geloof dat u en uw mede mensen slapen.Om hun wakker te houden zal ik u wel aan raden dat ze meer krimi romanen lezen om een beetje spanning in hun te brengen om niet een grote stap achter te zijn bij deze mensen, verder zou ik uw mannen voor studie naar het buitenland sturen om meer van de waarheid te zien want men droomt echt in Suriname.


  Maak melding
 3. Je hebt geen geheime dienst nodig om te zien dat de meeste geldwisselkantoren gewoon witwaskantoren zijn. Voor een kleine land als Suriname is het toch opmerkelijk dat het gaat om astronomische bedragen.


  Maak melding
 4. de grootste boeven zij de ministers zelf, zij zijn de gene die het meest verdienen aan witwaspraktijken. ik heb het zelf meegemaakt dat een hele bekende minister bij een fam.lid op bezoek was.
  deze persoon zou alles regelen en wilde wel enkele procenten van het totale bedrag. en deze advocaat-generaal Roy Baidjnath Panday, geloof me die kan er ook wel wat van.

  b.p


  Maak melding
 5. Ons kent ons , en niemand krijgt daar 1 poot tussen…………..,

  Tenzij jij je poot wil opofferen…. .

  Dan heb je dus 1 poot minder om te lopen,…laat die mensen maar hun ding doen, zij krijgen hun verdiende loon op latere leeftijd…. Ai sa si…

  Vriendelijke groeten,………


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES