dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname stemt antidrugsstrategie met regio af

Suriname stemt antidrugsstrategie met regio af

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 dec – Suriname zal zijn antidrugsstrategie zo grondig mogelijk afstemmen met de regio. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De contouren van een hechtere samenwerking tussen justitiële autoriteiten tekenen zich al af.

Obstakels van de afgelopen jaren, worden langzaam maar zeker gesloopt. “Het belangrijkste obstakel betreft het verschil in rechtssysteem tussen de Engelssprekende landen enerzijds en Suriname”, zegt Santokhi. Alleen buurland Frans Guyana heeft min of meer dezelfde wetgeving. Dat scheelt bij het opbouwen van samenwerkingsvormen. Uitlevering en rechtshulp komen toch goed op gang.

Er wordt hard aan gewerkt. Dat blijkt nu weer tijdens de conferentie in Paramaribo over samenwerking tegen witwasserij. Colombia, Venezuela, Trinidad & Tobago en Guyana hebben hun toewijding bevestigd. Frankrijk heeft vierhonderdduizend euro beschikbaar gesteld om d samenwerking nog eens in te smeren. “Suriname heeft zijn wetgeving al aangepast”, aldus Santokhi. De kunst nu is elkaar te vinden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Ik zou toch meer willen zien en horen over de aangepaste wetgeving als er inderdaad afstemming heeft plaats gevonden met wetgeving uit den vreemde.


  Maak melding
 2. Weer zo,n onzin van deze minister.
  ga eerst de zeer slechte verkeerssituatie van Suriname aanpakken, met elke dag een verkeersdode, en elke week een dode bromfietser..


  Maak melding
 3. Minister Chandrikapersad Santoki het samen werken vind ik heel goed als en ieder wat positief deed om de spreiding van deze grote handel tegen te werken want daar gaat het eigenlijk om, het wit wassen is een gevolg van de handel.Colombia is het grote export land en het schijnt moeilijk en on mogelijk haar export te stoppen, dat hebben die Amerikanen wel probeert zonder succes.In deze handel zitten heel veel top figuren die helemaal niemand in de weg willen hebben om hun tegen te werken.


  Maak melding
 4. Het begint allemaal thuis!
  Wanneer gaan wij al die drugsholen in vrijwel iedere straat van Groot Paramaribo waar die rotsooi zeven dagen per week en vierentwintig uren per dag frank en vrij beschikbaar is, oprollen?

  Zelfs politie- en militaire ambtenaren zijn er kind aan huis.

  Wij moeten ophouden om mooiweer te spelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES