Enfant terrible Surinaamse politiek mept weer

33

PARAMARIBO, 1 dec – Parlementariër Ronny Brunswijk heeft zich weer eens van zijn dolle zijde laten kennen. De enfant terrible van de Surinaamse politiek ging een scheidsrechtersassistent te lijf tijdens een voetbalwedstrijd in het Ronny Brunswijk stadion te Moengo. Een functionaris van de Surinaamse Voetbalbond stond er met de neus bovenop.

“Ik heb alles gezien. Ik denk niet dat de heer Brunswijk wat anders kan vertellen”, zegt bestuurslid Gerrit Niekoop van de Surinaamse Voetbalbond tegenover ABC televisie. Niekoop heeft zelf getracht Brunswijk te kalmeren. Het incident deed zich voor in de tweede helft van de wedstrijd Inter Moegotapoe tegen Transvaal. Transvaal kreeg op gegeven moment een strafschop.

Brian Damba, doelman van Inter, keerde het schot kundig. Een van de scheidsrechtersassistenten hief de vlag als teken dat er iets verkeerd was gegaan. Op hetzelfde moment sprong Brunswijk, voorzitter van Inter, het veld op. “Brunswijk greep de grensrechter aan zijn hemd”, aldus Niekoop. Het gebeurde met zo’n kracht dat het kledingstuk scheurde op borsthoogte.

Niekoop rapporteert zo gauw mogelijk aan de voetbalbond. “Dit kan niet. Je bent onveilig als je in Moengo bent.” Het voorval doet zich voor in het kielzog van het strafproces tegen Brunswijk. Hij is aangeklaagd wegens mishandeling van een medewerker van waterbedrijf SWM. De voormalige leider van het Jungle Commando zweert onschuldig te zijn. De man zou met geen vinger zijn aangeraakt.

“Ik weet niet waarom hij liegt. Ik heb SWM alleen om rekenschap gevraagd voor het afsluiten van de watertoevoer naar het stadion”, zegt Brunswijk. De SWM-medewerker heeft tegenover de rechter volgehouden aan de keel te zijn vastgegrepen en te zijn geslagen en geduwd. Ronny Brunswijk was vorig jaar betrokken bij het spraakmakende incident in het parlement, waarbij Rashied Doekhie (NDP) enkele rake klappen werden verkocht.


33 REACTIES

 1. Ben erg benieuwd wat de coalitie hierop te zeggen heeft?
  Het incident bij de SWm zou een leugen moeten zijn volgens Brunswijk.
  Het is gewoon een schande dat deze vent zich vertegenwoordiger noemt.Er zijn echt wel genoeg intellectuele marrons. En hij is daar zeker niet 1 van.


  Maak melding

 2. Deze ex-militair, dissident en politicus is kennelijk geaffecteerd door het post trauma-tisch stress syndroom.
  Helaas verdwijnen actief dienende soldaten voor een schijntje van dit soort vergrijpen achter slot en grendel met als het even tegen zit oneervol ontslag uit de militaire dienst.
  Waarom meten wij in dit land met verschillende maten?


  Maak melding

 3. die man moet uit het parlement stappen en weer naar school gaan voor een heropvoeding en met zijn vieze klauwen van mensen afblijven met zulke leugenaars willen wij het land opbouwen ,mafia praktijken dat kan hij heel goed en altijd blijven ontkennen.
  laat hij eerst leren wat de normen en waarden zijn van het leven


  Maak melding

 4. Halloooooooooooooooo mensen het is weer zo ver,brunsie nak baka we hebben tot 31dec om klappen en slaan te zien van hoofd rol speeler ronny alias Rembo,er zijn nog 2 tegen stander en dat issssssssssss VENE,alias slapie doen slaap de hele dag 5w lamp geen velle licht ,en miss mangal alias papagaai praat alles na. oja de voorstelling beginnen vanaf nu tot 31dec 2008 en 2009 nieuwe kansen regiseur alias lonnie bruinsie rembo………comming soon be dhere anders heb je geen alibie om ook te kunnen praten………..

  wordt vervolgt
  rico


  Maak melding

 5. Ik weet niet hoe het komt dat deze man nog in de regering zit.Die zogenaamde president zit maar als een bobo voor zich uit te staren terwijl Somo daar de dienst uit maakt.


  Maak melding

 6. Wat een vertoning ban deze schurk en hij wordt op de koop toe nog verdedigd door de regering en coalitie genoten.
  Ik denk eerder te moeten constateren dat zowel de minister van justitie en politie alsook de manschappen van de politie bang en schijterig zijn als het om Brinswijk gaat.
  Alleen is de vraag wie durft deze crimineel een halt toe te roepen?


  Maak melding

 7. Dit onbeschofte, ongeschoolde, ongemanierde, onfatsoenlijke, onnaantrekkelijke afkomstig van een andere planeet zijnde holbewoner moet van het toneel verdwijnen. Dat zo iemand nog aanhangers heeft en in de politiek zit, is een schande voor de Surinammse gemeenschap.
  Hij heeft NOOIT wat gedaan, altijd zijn het anderen die hem beschuldigen.
  Back to nature back to the bush.
  Erg dat ik zo moet denken maar het is niet anders.


  Maak melding

 8. Wat gebeurd er met deze schimmel
  hij moet echt hulp zoeken lijd deze man
  aan een hoogmoed waanzin of oerambo spuugsel denkt hij dat
  hij onschendbaar is wie roep deze man tot orde hij verdiend een stevige spaansboko
  hulp gevraagd desnoods met harde hand
  hij is een wandelende atoombom


  Maak melding

 9. He he niets aan de hand, dit is een van de Front LIJDERS, na so deng gwentie. Rodgers zal wel vertellen dat hij geen reden heeft te twijfelen aan het verhaal van Brunsie en dat hij graag hoor en wederhoor wil toepassen bla bla bla. En zo rolt het Front CIRCUS van de ene act naar de andere.


  Maak melding

 10. Ik hoop dat de heer Gerrit Niekoop doet wat hij belooft. En dat de rest van de lafaards van de SVB nu eindelijk eens een keer een daad stelt. Overal ter wereld worden clubs, waarvan spelers en bestuursleden zich misdragen, uitgesloten voor een bepaalde tijd (inclusief een niet mis te verstane boete), en bij herhaling definitief uitgesloten van deelname aan welke wedstrijd dan ook. Dit is de zoveelste herhaling en IMT bestaat nog steeds. Brunswijk weet donders goed dat elk proces dat tegen hem gevoerd wordt uiteindelijk wordt betaald door de belastingbetaler. Ik denk dat de belastingbetaler nu maar eens moet gaan afrekenen met Brunswijk en zijn zielige cluppie. Het is zo wie zo klip en klaar dat deze man na 2010 verdwijnt van het politieke toneel. Buiten Marowijne hoeft hij op geen enkele steun meer te rekenen. Maar daarin schuilt misschien het gevaar.


  Maak melding

 11. De man is toch untouchable !!!!!!!
  zijn mede-coalitiegenoot,Rodgers,gelooft toch heilig in hem omdat Brunswijk tegen hem met onschuldige lammetjesogen heeft gezegd”ik heb het niet gedaan”.Wie zal de kat de bel aanbinden? Wie durft hem aan te pakken,zijn coalitiepartners zeker niet,bang als ze zijn dat dit surrogaathuwelijk uitéén valt.


  Maak melding

 12. ze moeten die schoft oppakene en all zijn bezittingen in beslag nemen. zulke mensen horen in de gavangenis, daar waar ze lekker elkaar bont en blauw kunnen slaan


  Maak melding

 13. zo dom en achterlijk als brunswijk hij is bezig zijn eigen ondergang in te luiden ik kan mij niet voorstellen dat dit sort figuren nog stemmen krijgen van surinaamse gemeenschap, schandalig vind de optreden van deze idioot.


  Maak melding

 14. Lang leven het Bananen Republiek dat Suriname heet. Hulde aan de Banannaking van Suriname, El Baviano. Hopelozer kan het niet. Heel machtig om te zien hoe deze Neger een land mede naar de onafhankelijkheid heeft geholpen en het vandaag de dag tot een ware Banannacountry heeft omgetoverd.


  Maak melding

 15. Brunswijk ? Is hij werkelijk een parlementarier, zoals bedoeld in een democraties stelsel, of is hij gewoon een arogante boef. Als Vene gewoonweg bang is, laat Bouta maar weer komen, dan is het gedaan met Die jungle georienteerde mentaliteit van Brunswijk.


  Maak melding

 16. Opa Ruro.V. & Rotzooi Bruins
  Komt ervan Pieterbaas lopen spelen…deze gasten hebben een ding niet door “”””””Sinterklaas gebruik ze gewoon hoor.
  Wij hebben geen keus Zij vinden het leuk.
  Hoe dom kan Front zijn.


  Maak melding

 17. deze man zaaid haat en verderf , zou goed zijn als ze deze rebel voor een jaar zouden op sluiten . zou ook goed zijn als de politie versterking krijgt bij de stadions als clubs tegen moengo tapoe spelen en volmacht krijgen om te schieten al;s deze gast zich misdraagt


  Maak melding

 18. Ik ben echt een BRUNSIE HATER, en dat meen ik echt! Ik weet niet wat dat INDUVIDU in zijn kop heeft. Ik heb veel boslandcreoolse vrienden, vriendinnen en kennissen maar geen van hen is zo DOM als RONNIE BRUNSWIJK. Onze boslandcreoolse landgenoten schamen zich DIEP DIEP voor LONNIE. Ik zou iedereen aanraden geen enkele boslandcreool met brunwijk te vergelijken. Hij zal wel zijn aanhang hebben, maar dat is alles. Brunsie a no wang DJOEKA OF WANG BOESNÉNGRE A MANG HOGRIE MORO WANG BOESMÉTIE. Brunsie geeft het boslandcreoolse gemeenschap schande. Dat nederland zo een regering accepteert met mensen die zich als dieren gedragen. Als je de politiek wilt bedrijven dat in su plaats vindt kan ik jullie naar INTERTOYS of een ander speelgoed winkel verwijzen.


  Maak melding

 19. check dit gewoon niet normaal en dan nog gaan zeggen we zyn anders dan jullie surinamers we komen uit moengo we zyn niet als surinamers discrimineren ook nog op de radio.
  deze hutu’s en tutu’s gaan straks een etnischhe oorlog starten geloof me maar. ze zyn zo dom en denken dat het land van hun is schaam me diep voor zulke figuren


  Maak melding

 20. Brunswijk werd in de coalitie genomen,zo dat Venetiaan een regering kon vormen om de N P D er buiten te houden.Wat zijn de werkelijke doel einden van deze coalitie geweest? en wat hebben ze in die haast negen jaren uit gevoerd.Brunswijk is een wilde ezel, sta je achter hem dan kan je een schop verwachten.


  Maak melding

 21. Beste mensen,
  Neem mij ten goede hoor wat Brunswijk nou doen is nog niet goed te praten, maar al die opmerking van dat en zo is wel mooi en waar, maar wat doe je der aan dan?????.
  Zelfs de grote BAAS als hij aan de macht komt durf hij ook niks doen tegen deze mallemoot. Hoe dan ook hij is op een democrative wijze door zijn achterbaan gekozen, en dat moeten wij leren leven en dat is een feit. Maar stelt nou eens voor als hij ook samen met de NDP in de regering zou zitten, en op de delfde weg bewandelt denk je dat het anders zou verlopen? Ik denk niet, dat is nou eenmaal in Suriname, de wet telt alleen voor de sterkte en niet meer en niet minder.
  Is alleen maar jammer maar heelas!!!!!!
  Nog een heel fijne dag,
  soko soko


  Maak melding

 22. Bia da fa oe dhe, mie na rembo oe tak wang sanie ……mik mie klap oenoe dja so, mie na metie mie na gwentie mie e loer vene nanga mangal eff ding opo ding boeka mie e klap ding, ie nhe sie rodjers dha mie zee kaba ding sabie mie na rembo,mie nhe vrede no wang sma,anders aaaa heer kabinet ou broko dat ding sabie, mie e doe sang mie wannie mie na lonnie alias rembo……….

  never dai …..


  Maak melding

 23. Brunsie Hater: Je betoog is duidelijk. Alleen de zinsnede: “Dat Nederland zo een regering accepteert met mensen die zich als dieren gedragen” begrijp ik niet goed. Wat heeft Nederland hier mee te maken? Dit is een zuiver Surinaamse aangelegenheid. En als de Surinamers te dom zijn om te begrijpen wat hier aan de hand is, tjsa, dan wordt het tijd dat het gezonde verstand een keer gaat zegevieren. IJdele hoop misschien maar ik blijf optimistisch.


  Maak melding

 24. De heer Gerrit Niekoop heeft op deze wijze als vertegenwoordiger van de Voetbalbond zijn verklaring tegen Brunswijk afgelegd. Zo hoort dat, prima gedaan! Nu rest nog de vraag “wat doet de SVB en nog belangrijker, wat doet het parlement”.
  Doet men hier niets aan, dan zal de heer Niekoop een volgende keer zijn mond houden.
  En zo kweek je dan verregaande baldadigheid binnen een democratie.
  Tegen dit vergrijp van een “parlementarier”
  moet er worden opgetreden. De volgende keer slaat hij de scheidsrechter tegen de grond.

  Das


  Maak melding

 25. Hoe is deze levende fossiel tot leven gebracht?

  Hij is de samenleving eerder een last dan een lust.

  Kan hij zijn levende lichaam aan de wetenschap ter beschikking stellen om nieuwe medicijnen uit te proberen voor iets anders is hij tog niet geschikt deze einstein van de bosnegers.


  Maak melding

 26. Als het een andere ras was geweest had deze allang berecht geworden.

  Maar ja een bepaald ras heeft is vrijgesteld van strafbare feiten.

  En dat komt door el baviano die zijn soortgenoten in de watten legt.
  Deze soort heeft nooit een slag gewerkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.