Nabestaande Moiwana eist actie justitie Suriname

10

PARAMARIBO, 30 nov – Nabestaanden van de slachtoffers van Moiwana verlangen daadkracht van regering en justitie. Dit zegt André Ajintoena, voorzitter van de in Frans-Guyana gevestigde Association Moiwana. De massaslachting van 1986 mag niet ongestraft blijven.

Het vonnis van het Inter-Amerikaanse Hof voor de Mensenrechten heeft dit ondubbelzinnig bepaald. De regering heeft volledige uitvoering toegezegd. Weliswaar is een groot deel al waargemaakt. “Veel punten zijn al uitgevoerd, maar we wachten nog op het allerbelangrijkste. Wanneer volgen strafrechtelijk onderzoek en vervolging van de massamoordenaars van Moiwana”, zegt Ajintoena tegenover De West.

Tot nog toe is niemand verantwoordelijk gesteld voor de legeractie. Volgens de officiële lezing was een eenheid op zoek naar leden van het Jungle Commando. De ruim veertig dodelijke slachtoffers zouden zijn gevallen tijdens een gewapend treffen. De werkelijke toedracht is nog onduidelijk. Het strafproces kan meer inzicht verschaffen. “We willen het absoluut niet zover laten komen dat we ons recht weer bij een buitenlandse organisatie moeten gaan zoeken,” aldus Ajintoena.


10 REACTIES

 1. Maar hij/zij kan dus ook begrijpen dat jij als burger geen gewapende strijd met militairen kan(niet slim) of mag aangaan(als burger weet jij niks van kogels of niet):…Het spijt mij voor I.A.H.v.M.r voor mij niks en ook niks anders, dat hij met terreur(terroristen)bezig is geweest.

  Laat die man rustig blijven in Frans-Guyana.
  Hij heeft daar zijn rust en vrede en draai gevonden.
  Hij moet zijn nakomelingen(din roof djuka boi’s) nu gaan leren niet te gaan roven en te moorden, dan is hij met iets verstandig bezig.


  Maak melding

 2. Als iemand de wet heeft overtreden moeten daar sancties tegenover staan, zonder aanziens des persoon. In de kwestie binnenlandse oorlog is het wel zo dat niet alleen de militairen onschuldige burgers hebben gedood, maar het is bekend, dat ook leden van de Jungle commando (J.C.) burgers hebben gedood, gemarteld, beroofd en verkracht. Ik denk dat als je militairen wil vervolgen, het ernstige consequenties kan hebben, als je de ex-leden van de J.C. die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten niet vervolgd.


  Maak melding

 3. Gelijk hebben ze.
  Ongeacht wat er exact gebeurt is zij hebben recht op een goed onderzoek naar de feiten. Naar een goed verslag van de werkelijke gebeurtenissen.

  Ik neem aan dat die mensen die zich zo verontwaardigd toonden over het recente politie optreden minstens zo verontwaardig zullen zijn over het uitblijven van dit onderzoek.
  Op grond van het onderzoek kan dan overwogen worden of er iemand voor het gerecht gedaagd moet worden.


  Maak melding

 4. deze zelfde BEESTEN willen weer aan de macht komen in suriname god behoede suriname. al deze moordenaars van onze landgenoten hebben zich bij een partij aangesloten de ndp als het over moiwana gaat of de december moorden dan hoor je niemand van de ndp hun bek open doen en dat geld voor de aanhang hier op deze forum ook deze mensen zijn laf net als bouterse hij schiet ongewapende mensen dood kinderen vrouwen.


  Maak melding

 5. Du jij bent echt een domoor en zelf behoorlijk achterlijk.

  Gasten als jouw hebben R.B wapens gegeven om mensen te gaan doden…….wat moet een leger doen…. kijken als domme Front honden (zie gedrag R.B op dit moment)…kom op…man ….laat de door God gegeven kop van je even werken.


  Maak melding

 6. Ben het helemaal eens met DU.dat mensen dit allemaal goed praat begrijp ik helemaal niks zijn daadwerkelij allemaal MOORDENAARS en mensen stem dus nooit op deze partij.


  Maak melding

 7. We hebben het over het nationaal leger en niet over het Jungle Commando.
  Het nationaal leger heeft zich aan regels te houden. Rebellen zijn een geval apart.
  Voorzover was het het nationaal leger dat in het gebied van het Jungle Commando onschudlie vrouwen en kinderen hebben vermoord.

  Ze waren FOUT bezig. Dat is een feit. Daarom moest de regering ook 18000 dollar per persoon aan schade vergoeding betalen.
  En daarom vind ik het ook raar dat men Desi Bouterse alleen maar voor de decembermoorden berecht en niet voor Moiwana want voor Moiwana heeft hij ook de verantwoordelijkheid op zich genomen. Zo kun je zien dat dingen alleen maar politiek zijn. Maar dat is mijn mening.

  Om terug te komen op die persoon die als eerste heef tgereageerd.
  Toen vroeger tijdens de slavernij diezelfde Djuka’s de plantages kwamen plunderen wordt dat nu gezien als heldhaftigheid maar nu ze zeg maar hetzelfde doen omdat er eigenlijk niets is veranderd keurt iedereen het af.

  De regering moet gewoon voor deze mensen doen wat ze beloofd heeft en ze ook als volwaardige burgers behandelen. Dan komt alles goed.


  Maak melding

 8. @8: “Toen vroeger tijdens de slavernij diezelfde Djuka’s de plantages kwamen plunderen wordt dat nu gezien als heldhaftigheid maar nu ze zeg maar hetzelfde doen omdat er eigenlijk niets is veranderd keurt iedereen het af”

  Domme neger, je moet niet denken dat iedereen even dom is als jou om je domme kletskoek te slikken. Er is wel degelijk verdanderd, de tijden zijn veranderd, de “Bazen” van het land zijn veranderd.

  Shame on you.


  Maak melding

 9. @ raj voor deze laaste keer wil ik jou wat zeggen , wat ben jij een achterlijk dom mens ook he jij beschuldig nummer 8 dat hij dom is jij ben achterlijk eingelijk moet je mensen als jou dood zwijgen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.