Suriname ambieert toppositie anti-drugsorganisatie

4

PARAMARIBO, 28 nov – Suriname heeft belangstelling voor een toppositie in de Inter-Amerikaanse Commissie tegen drugsmisbruik, Cicad. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Gemikt wordt op het vice-voorzitterschap.

De ambities zijn onlangs formeel kenbaar gemaakt. Het lobbywerk heeft reeds effect gesorteerd. Venezuela dat ook interesse had, heeft zich teruggetrokken. “Nu zijn we de enige overgebleven kandidaat”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname. De positie is zo goed als op zak, daar alle drieëndertig lidstaten van de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS, ondersteuning hebben toegezegd.

Suriname acht zijn ambities gerechtvaardigd. De afgelopen jaren zijn belangrijke successen geboekt op het gebied van drugsbestrijding. “En het wordt onderkend dat Suriname een hele goede ontwikkeling doormaakt op het gebied van drugsbeleid en drugsbestrijding”, aldus Santokhi. De Cicad is door de OAS ingesteld als centrum voor aanpak van de drugsproblematiek op het Westelijk halfrond.

4 REACTIES

  1. Mooi toch. Van land dat bekend stond om het narco bewind naar een land dat drugs bevecht. Het zou het aanzien van SME goed doen. Nu maar hopen dat er geen sukkels zijn die dit beeld in 2010 gaan schaden.


    Maak melding

  2. ze kunnen bouterse sturen hij weet toch heel veel over drugs. inplaats dat sommige surinamers ons land complimenteren komen ze met kritiek , kritiek is niet erg ik vind het zelf goed want iedereen man zijn mening hebben maar geen kritiek om het kritiek kom met steek houdende punt en niet dom lullen .


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.