dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname moet ontwikkelingen regio nauw volgen

Suriname moet ontwikkelingen regio nauw volgen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 nov – Suriname moet de ontwikkelingen in de regio goed in de gaten houden. Dit zegt Albert Ramdin, assistent Secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Er is alle baat bij een alerte houding om goed te kunnen inspelen op veranderingen en strategieën.

Die doen zich beide in hoog tempo voor. Het Westelijk Halfrond is niet meer wat het geweest is de laatste decennia. De geopolitieke verhoudingen en bewegingen laten weinig aan de verbeelding over. “We constateren een periode van spanning die niet meer gekend is sinds de jaren tachtig. We praten over conflicten tussen lidlanden van de OAS”, zegt Ramdin.

Onder meer de gespannen relatie tussen Venezuela en de Verenigde Staten van Amerika roept herinneringen op. Interne conflicten in Bolivia en Colombia doen een extra duit in de zak. De ‘kleinere’ staten hebben alle baat bij een alerte houding. “Dit is van belang in de context van internationale ontwikkelingen. Hopelijk komt er een betere verstandhouding vanwege de recente verkiezingsuitslag in de VS”, aldus Ramdin.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Heer Ramdien,ik ben bang dat dit gezegd is aan dovemansoren.De mentaliteit van Surinamer in het algemeen en hun overheid in het bijzonder is er één van “wij doen het op onze surinaamse manier”,dit ondanks ontwikkelingen die gevolgen hebben voor Suriname.Ik hoop echt voor u dat uw woorden in vruchtbare grond terecht komen,anders bent u maar één roepende in de woestijn!!!


    Maak melding
  2. Meneer Albert Ramdin Uw organisatie is een gereedschap geweest voor de verengde staten van amerika voor eigen interesse.De conflicten in bv Bolivia had de VS ook zijn vingertje in het spelletje,De VS ambassadeur werd toen op persono no grata gesteld.De staatsgreep tegen de president van Venezuela, daar zat ook de VS er achter u weet er meer over dan ik.De invasie van de Dominicaanse republieken in het jaar 1965 onder leiding van de OAS had tot gevolg onder een week je 25000 doden en gewonden had.Wat was het doel van deze invasie? Het ging om de VS interesse en niets meer.Laat deze kleine staten met rust.Het gaat alleen om de VS economische interesse in deze gebieden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES