Home Onderwerpen Economie Surinaamse pomphouder krijgt les in ondernemen

Surinaamse pomphouder krijgt les in ondernemen

5

PARAMARIBO, 27 nov – Pomphouders hebben nog het een en ander te leren als het aankomt op ondernemen. Minister Clifford Marica is bereid de rol op zich te nemen van guru. De huidige wijze van opereren getuigt van alles behalve verantwoord management. Over klantvriendelijkheid wordt nog te gezwegen.

Beide elementen zouden ontbreken bij bepaalde pompstations. Anders valt niet verklaren dat sommige pompen binnen de kortste keren door hun voorraad heen zijn. Dat is het geval sinds de regering besloot aparte brandstofprijzen te bepalen voor de twee importeurs. “De situatie heeft te maken met een stuk gewenning. De mensen moeten getraind worden om ermee om te gaan”, zegt Marica.

Zo moeten buffervoorraden worden aangemaakt. Het inkoopbeleid moet duidelijk worden aangepast. Tot voor was dat niet echt nodig. Er werd één gemiddelde prijs bepaald voor beide importerende bedrijven. “Nu is er concurrentie, dus is het wennen. Er zullen ondernemers zijn die verliezen zullen lijden, maar anderen weer maken winst. Concurrentie is zaken doen, je moet ervoor zorgen zoveel mogelijk af te kunnen zetten”, aldus Marica.

5 REACTIES

 1. adam
  Nou `geachte` heer Marica, wilt u zo vriendelijk zijn het hele werknemersbestand van het hele land op cursus KLANTVRIENDELIJKHEID sturen!!!! Daar is een structureel gebrek aan!!! Kunt u meteen aan een mentaliteitsverandering werken! Dat is wat we in Su nodig hebben. Weet dat het een BEHOORLIJKE UITDAGING IS, maar wie niet waagt, die niet wint!!!
 2. Trudi
  De ondernemer moet leren ondernemen. Dat wordt ontdekt door de min ister van Handel in Suriname. Net als die tori over een biografie voor Derby. Was die er niet dan. Had ie ook geen CV. Zie postig daarover bij bijbehorend artikel. We have a long way to go
 3. blaka bakra
  Tjonge. Leven we hier nog in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog? Het zou eens tijd worden. Marica, je hebt groot gelijk. Die gasten hebben alleen blauwe vingers van het centen tellen, niet van het werken! Deze boelers denken alleen aan zichzelf!
 4. Ai Sa Si
  Dat is realistisch,zoals in de echte wereld, Zakendoen is geen kwestie van Overheid "kom me steeds weer tegemoet no".Only rhe strong survive!!!!!