Surinaamse justitie gaat politiegeweld te lijf

11

PARAMARIBO, 27 nov – Overmatig politiegeweld zal onder geen beding worden geduld. Dit zegt minister Santokhi van Justitie & Politie naar aanleiding van het uit een vruchtenboom schieten van een burger. De dood van de man is een “triest geval.”

Het hele voorval zou meer als uitzondering moeten worden gezien dan als regel. “Dergelijk optreden past niet in het beleid van het ministerie”, zegt Santokhi. Volgens de eerste berichten is de man per ongeluk beschoten. Hij had de pech te roven in andermans boom, toen bij de politie een melding binnenkwam over een roofoverval. Die vond in dezelfde omgeving plaats.

Ook de vruchtenroof werd gemeld. “De politieagenten hebben een combinatie gemaakt van beide gevallen. Maar ook al zou dat het geval zijn, dan nog mag je niet onzorgvuldig handelen”, aldus Santokhi. De twee politiemannen zijn buiten functie gesteld en aangehouden. “Het is een heel ongelukkig optreden, maar dat wil niet zeggen dat we niet hard zullen optrerden.”

11 REACTIES

 1. Santo ,Santo!!!
  What about !Die agenten zaten misschien in dezelfde positie qua denken al toen jij in de Charlesburg die jongen in die goot neerknalde en nu ben je minister!!!!!!


  Maak melding

 2. Ik heb met zorg kennis genomen van dit ongeval. Ik ben het met de minister eens maar moet er wel aan toevoegen dat politiegeweld en onnodig tof optreden, in Suriname veel te vaak voorkomt. Ik ben van oordeel dat dit het gevolg is van veel zaken welke ik maar samenvat als de jammerlijke devaluatie van innerlijke structuren van het land. Het gevolg van een parlement waar zoveel structureels fout aan is (wetgevende taak ) en een hof van justitie (rechtsprekende taak )die door jan en alleman als een stelletjes clownen wordt gezien, inclusief het OM, sijpelt natuurlijk ook door in de gemeenschap. De dood van deze arme man is niet een gëisoleerd geval zolas de minister ons wilt doen geloven, het is het gevolg van dagelijkse neergang van de smaneleving en het einde is nog niet in zicht. Het politiekorps, met name de minder getalenteerden in cde organisatie, kunnen het niet verhullen : het land is sedert 1980 naar zijn moer gegaan. En daar hebben de Surinaamse politici en zij die hen kiezen , alle schuld aan. Oh yes it time for a change……. DO YOU THINK WE CAN ???


  Maak melding

 3. dit is geen ongeluk hoor, ze doen dit toch vaker sinds santhokie aan het bewind is ..
  dit is een racistische moord ,hoe kan je iemand die ongewapend in een boom is neerschieten.en hoe weten ze dat die man aan het vruchten aan het stelen was ???? we leven toch in een rechtstaat ?dus dan bepaald de politie niet of iemand schuldig is aan een feit, maar dat doet een rechter in een normaal beschaafd land….


  Maak melding

 4. Chandrie’ka loopt een hoop onzin uittekraaien…..de Politie schiet graag mensen dood…dat weet hij….hij weet dit als geen ander.
  Daarnaast rechtsstaat wordt sterker en sterker om wat te doen…. burgers dood maken.

  Het is bekend dat de politie gewoon knetter gek is en op alles dat als verdacht in aanmerking komt gewoon fataal kapot schiet
  Daarom dit….. dat men strepen en sterren verdient door te doden.


  Maak melding

 5. Ja hoor moet ik geloven dat het een ongelukkig optreden van de politie is geweest hoeveel dingen moet er gebeuren voor ze gaan inzien dat de politie meer opgeleid moet worden om volksvriendelijk te zijn ,want het surinaams volk zijn geen stelletje koeien en varkens die je naar de slachtkamer voert tenslotte ze worden allemaal betaal met onze zweet geld.moge de Here ons beschermen in ons geliefde land Suriname


  Maak melding

 6. triest voor woorden dat de surinaamse politie nog steeds schiet graag is . er methodes om deze man uit zo een boom te krijgen waarom in gods naam altijd naar je wapen grijpen als er geen bedreigende situaties is meneer de politie uit suriname.misschien moet de tijd van wijlen paul Bhagwandas terug keren ontwapenen zo een poltie agent , wapen in leveren bij de batajolens commandant en de straat op zonder wapen . Zo dat elke byrger kan zien dat deze agent bestraft is .


  Maak melding

 7. Dit kan gewoon niet! Dan ben je niet geschikt voor de Politie.

  Er moet een balans zijn in het inschatten van een bedreigende situatie.

  Sterker nog er wordt onnodig teveel geweld gebruik door de Politie.

  Dit feit moet aangepakt worden. Ieder Surinamer heeft recht van spreken, als het maar niet beledigend is.

  Er zijn natuurlijk grenzen. Daar is de wet voor dat voortschrijft dat er een PROCES VERBAAL mag worden opgemaakt en GEEN GEWELD.

  Atang Sò!


  Maak melding

 8. ik wil eerst reageren op wat nummer 2 zeg ben jij de man die ook voor jou leven moest vluchten uit suriname ???
  klopt na 1980 is suriname in rap tempo achteruit gegaan het is niet de politice die daar de schuld aan hebben maar de mensen die bijna de kop hebben gekost de zogenaamde revolutie weet jij hoeveel bekwaamde politie amtenaren naar nederland zijn gevlucht omdat de militairen de baas waren toen in suriname je ben zeker ook niet vergeten wat er met die politie bureau is gebeurt in puin geschoten door bouterse dit alles moet weer opgebouwd worden en ik vins als een persoon een goede job doet is het de minister van politie dat mag wel een keer gezeg worden ik ben het met iedereen eens dat de politie in suriname te snel naar de wapens grijp daar moet wat aan gedaan worden in de opleiding en suriname van toen is anders dan nu teveel mensen lopen met vuurwapen rond zelf een bewaker mag zijn wapen menemen naar huis.


  Maak melding

 9. In Nederland zou die agent naar een andere stad worden overgeplaats om niet vermoord te worden! Gewoon in opstand komen tegen zulke agenten vuile mietjes met een wapen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.