zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentDag van de BRASA raakt ingeburgerd in Nederland

Dag van de BRASA raakt ingeburgerd in Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

Wat ooit eens begonnen is als de viering van de onafhankelijkheid van Suriname raakt steeds meer ingeburgerd als ‘De Dag van de BRASA’ in Nederland. Verschillende bevolkingsgroepen uit het hele land staan dit jaar stil bij het thema: ‘Liefde en zelfstandigheid begint bij jezelf’.

De ‘BRASA’ is officieel op 25 november, maar omdat het hier geen nationale dag is, wordt dat in het weekend ervoor of erna gevierd. Dit jaar vindt de officiële BRASA plaats op zaterdag 29 november in de Smeltkroes in Amsterdam Zuidoost. Op de ‘BRASA PARTY’ zijn er dit jaar verschillende optredens van multiculturele artiesten en tussentijdse voordrachten georganiseerd. De aanvangstijd is 19.00 en het feest gaat door tot 02.30.

Aan de BRASA PARTY 2008 werken mee: de FAYA B Boys uit Suriname, Pikin Crew (Indiaanse muziek) en de multiculturele allround muziekgroepen Harvey & Friends, Xession en The Socaboys feat. Marco Van B (The Socaboy bekend van o.a. ‘Follow the Leader’).

Vertegenwoordigers van bedrijven, instellingen, organisaties, maar ook auteurs zullen zich middels korte presentaties aan het publiek voorstellen. Quintis ‘Soko Soko’ Ristie behoort tot een van de vele gasten die zijn uitgenodigd en DJ Rosco ‘Spirulima’ Petkooi zal het geheel hosten.

Toegangsbewijzen zijn á €17,50 verkrijgbaar bij de Smeltkroes aan de Bijlmerdreef 1229 (CEC gebouw) t.o. Metrostation Ganzenhoef. Zie ook www.faya.fm

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
 1. Straks zal je weer horen dat het iets van stratie is net Sranan tongo straat taal is waarvan er zelfs woorden van in de nederlandse woordenboeken komen of al zijn.

  Die witte mannen gaan doen alsof iets van hun is omdat het iets positiefs is.

  Het is iets van ons alla Sranan brada’s nanga sissa’s dan moet altijd worden onthouden.


  Maak melding
 2. We doen er verstandig aan om de dag van de BRASA WERKELIJK VORM TE GEVEN IN SURINAME ZELF. Ook in Nederland trouwens.
  Daar bedoel ik mee te zeggen dat de BRASA van Lachmon en Arron nog niet geleid heeft tot een eensgezind volk, hoe jammer dat ook is.
  Feest vieren kunnen we! De ene band is beter dan de andere en dansen kunnen we natuurlijk allemaal. Maar kunnen we ook samen werken, zijn de tegenstellingen weggewerkt, kan ik mezelf een Surinamer noemen ipv Javaan, Creool, Chinees of Hindustaan? Neen!
  Natuurlijk moet iedereen vrij zijn in de uitoefening van zijn/haar culturele erfenis en gebruiken. Dat zal altijd zo blijven.
  Maar kunnen we, vooral op dit forum, ophouden met elkaar op etniciteit aan te vallen en te beschuldigen?
  Dan pas hebben we recht op het vieren van een BRASA DAY!

  Das


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES