zaterdag, april 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameBiografie Surinaamse vakbondsleider in de maak

Biografie Surinaamse vakbondsleider in de maak

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 nov – In 2009 komt een biografie uit over wijlen vakbondsleider en politicus Frederik ‘Fred’ Derby. Schrijver Edwin Marshall wil zo de herinnering vereeuwigen aan een van Suriname’s meest markante leiders. “Zijn levenswerk is niet voltooid.”

Dat levenswerk was ook niet te realiseren in het relatief korte leven dat Derby beschoren was. Hij stierf op zestigjarige leeftijd midden in zijn streven de leefomstandigheden te verbeteren van arbeiders. “Hij wilde werkers een zo goed mogelijk leven bieden, hij heeft zich ingezet voor sociale vooruitgang”, zegt Marshall. De tragiek van de plotselinge verstilling van een hyperactief leven is dankbare stof.

In elk geval valt genoeg te verzamelen aan gegevens. In Suriname en in Nederland wordt informatie ingewonnen over de man die ook op politiek gebied aan de weg heeft getimmerd. “Fred Derby is een van factoren geweest bij het realiseren Suriname’s onafhankelijkheid. Bij het bepleiten in Suriname en Nederland heeft hij baanbrekend werk verricht.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Had de man dan geen biografie? Typerend voor veel mensen in Suriname. Geen CV, geen biografie, ministeries die niet eens een website hebben, om het niet te hebben over prijskaartjes bij producten.

    We have a long way to go


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES