Nieuwe Suriname kalender is uit

0

De nieuwe Suriname Jaarkalender 2009, verzorgt door de Stichting Suriname Jaarkalender uit Utrecht, is uit. De kalender besteedt dit keer ook speciale aandacht aan het Middelburgs slavernij monument, meldt de Provinciale Zeeuwse Courant.

Dat is logisch, zegt Nel Ton uit Serooskerke die zestien jaar geleden alweer de eerste Suriname Jaarkalender uitgaf, tegen de krant. Want de kalender 2009 plaatst ‘Suriname in historisch perspectief’. ,,En dan kan je natuurlijk niet om de geschiedenis van de slavernij heen.”

De kalender heeft een oplage van 5.000 exemplaren, en kost tien euro. De opbrengst gaat volledig naar projecten in Suriname op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. De stichting organiseert daarvoor ook nog tal van andere activiteiten. Wie daar meer over wil weten, of de kalender wil kopen kan terecht op de website www.jaarkalender.nl.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.