Telesur zet voet aan wal in Nederland

22

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 24 nov – Op 25 november, Surinaamse Onafhankelijkheidsdag, zet Telesur formeel voet op Nederlandse bodem. Vanaf die dag gaat de Surinaamse tegenhanger van KPN de concurrentiestrijd op de mobiele markt in Nederland aan. Daarbij richt zij zich in de aanvangsfase hoofdzakelijk op de doelgroep van circa 330.000 Surinaamse Nederlanders en het groeiende aantal autochtone Nederlanders dat binding heeft met Suriname.

Voor zover bekend is het de eerste keer dat een bedrijf uit een land dat jarenlang een ontwikkelingsrelatie met Nederland heeft gehad, nu zakelijk gezien de concurrentie aangaat op de Telecom markt in Nederland.

In de eerste weken is het nieuwe Telecom product alleen online, schriftelijk en telefonisch te bestellen. Vanaf 30 december is het daarnaast exclusief verkrijgbaar bij alle vestigingen van de drogisterijketens Kruidvat en Trekpleister. Meer productinformatie valt vanaf 25 november te lezen op de speciaal daarvoor opgezette website.

Vorige maand kondigde minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking nog het einde aan van de traditionele ontwikkelingsrelatie tussen Nederland en Suriname: ‘Vanaf nu werken Suriname en Nederland samen aan een moderne relatie op basis van vriendschap en respect’. Een maand later wordt de onderbouwing daarvan al gegeven door de lancering van Telesur in Nederland.

Tot voor kort had Telesur in Suriname een monopoliepositie. Het vrijgeven van de mobiele Telecom markt in Suriname, vorig jaar, vormde de directe aanleiding om zich ook buiten Suriname op nieuwe markten te richten. Daarbij viel als eerste het oog op Nederland, gezien de omvangrijke Surinaamse gemeenschap hier.

22 REACTIES

 1. Komisch van de Telesur (Regering en direktie) na jaren uitbuiting van zowel de Surineds als de Surinamers in Suriniame met het monopolistisch gedrag van onze nationale Telecom provider.Zijn de Surineds nu eindelijk welkom en goed genoeg om Telesur de helpende hand te bieden nu er marktconforme concurrentie is Suri door de komst van Digicel.
  Ik roep hierbij alle Surineds op om nog geen contracten met Telesur af te sluiten alvorens zij het onderlinge SMS verkeer met de overige providers hebben gerealiseerd.Het is toch triest dat je als Surinamer door dit Monopolistisch gedrag van Telesur en onze Overheid de Suri’s gedwongen zijn 2 verschillende abonnementen of te sluiten omdat de beschermde Telesur weigert SMS verkeer te bewerkstelligen tussen alle in Suri opererende providers.
  Meneer Currie, probeer eerst in klein Suri je zaken op orde te hebben eer je de oversteek maak om voet te zetten op de Europese markt en echt niet over de ruggen van de Surineds.Vraag baas Vene om Telesur verder te subsidieren.Voorts vraag ik de Surnineds om nu eerst de bestaande voorwaarden van de goedkope providers die het ons mogelijk maakten om goedkoop naar Suri te bellen o.a. chippie, Lebara etc. te screenen en vergelijken met wat Telesur ons aan zal bieden.

  Trouwens waarom werden de woeker tarieven door Telesur toegepast?????? toen zij alleen
  heerser waren op de Surinaamse markt??
  Zijn de Surineds nu goed genoeg om Telesur de helpende hand te bieden? Wordt de overheidssubsidie starkas afgebouwd???
  Wat mij betreft moet Telesur eerst nationaal in Suri alles op order hebben eer zij proberen de sprong naar Europa te maken.


  Maak melding

 2. Zolang ze niet met een speciaal product komen aarbij ik mobiele teleG nummers in Suriname makkelijk en goedkoop kan bellen, stap ik niet over…

  Ze durven wel:-)


  Maak melding

 3. telesur heeft onwikkeling jaren opzettelijk achter gehouden in sur, nog nu toe kan bijna niemand over internet beschikken, duurste ter wereld, ze zijn net als slm.


  Maak melding

 4. Ik hoop dat we nu eindelijk ZONDER problemen gebruik kunnen maken van SMS-diensten van en naar andere providers binnen en buiten Suriname, want daar (be-)houdt Telesur wel nog steeds zijn monopolie-spelletje.

  Telesur is gewoon een gemene provider en gebruikt vele gemene tactieken om zijn monopilie te behouden.


  Maak melding

 5. Alhoewel ik vaak negatief was en ben over Telesur en haar attitude naar de Surinaamse consumenten in eigen land moet ik hun bij deze de voordeel van de twijfel gunnen.Het zou zomaar kunnen dat ze marktpositie in Nederland kunnen verwerven,kan alleen maar goed zijn voor Suriname indien het een succesvolle onderneming wordt en kan een spinn-off reactie teweeg brengen voor andere Surinaamse ondernemingen,You Never Know,.Ik ben in elk geval nieuwsgierig naar wat ze te bieden hebben ,misschien wordt ik afnemer van één of meer producten van hen.


  Maak melding

 6. Telesur…? is dat niet het bedrijf waarvan de medewerkers vroeger heel onbeschoft deden als je vooraf een gesprek moest aanvragen om naar suriname te bellen en zij de verbinding tot stand moesten brengen? Het ging zo; “meneer u moet zo ophangen, want u hebt nog 1 minuut”. En 10 seconden later verbraken zij de verbinding.


  Maak melding

 7. Tot voor kort was ik niet te sperekn over Telesur,maar ik wil hun toch het voordeel van de twijfel geven.Ze moeten er natuurlijk wel rekening mee houden dat de Nederlandse Telecom bedrijven zeer geavanceerd zijn en ze niet lijdzaam toe zullen zien dat hun potentiele “Surinaamse” klanten in Nederland in andere handen komen te vallen en zullen natuurlijk de concurrentiestrijd aangaan door met goedkopere producten te komen.Of het kan zelfs zijn dat de KPN een tegenaanval doet door hun product ook naar Suriname te exporteren.You never know!

  Maar Telesur heeft lef en daarom zal ik wanneer het zover is hun product afnemen.


  Maak melding

 8. ha ha ha ha

  ik dacht dat de surinamers een hekel aan de hollanders hadden.
  wat komen ze hier doen……
  gebruik maken van de nederlandse netwerk, en hoe het echt moet. ik hoop niet dat ze het zelfde leveren wat ze in suriname leveren…

  maar toch welkom en veel belminuten

  wijsheid


  Maak melding

 9. ik steun mijn mijn portemonnee dat is voor mij belangrijk en wie een goede product levert al dat andere nationalistische gedoe kan mij gestolen worden als je ziet hoe het met de verbinding in suriname aan toe gaat dan moet telesur een hele grote stap maken om met bedrijfen hier te concureren ik benne beneuwd


  Maak melding

 10. Indien telesur wil slagen dan moet zij qua tarief lager gaan zitten dan de rest. Service graad moet hoger zijn dan de rest.

  Telesur eet dan in ieder gavl van 2 walletjes
  1 van de klant vermindert met de afdracht aan de KPN
  2 Wat de KPN aan Telesur in Suriname betaald van het bellend verkeer vanuit Nederland naar Suriname.
  De vraag is of het management deze uitdaging aan kan. Wij zullen zien hoe Currie en consorten het zullen doen.


  Maak melding

 11. Wij surinamers moeten ons bedrijf steunen al wat ze met ons gedaan hebben. Natuurlijk is het niet leuk maar ja wat kunnen we anders. Ik zeg steun het Surinaams produkt want als wij het niet opbouwen wie dan…???
  Wij moeten ervoor zorg dragen dat we als land sterk naar voren komen en ons kunnen bewijzen met wat we in huis hebben. We zijn klein maar we groeien en daarvoor is er veel geld en inspiratie nodig laat Lebara en Lycamobile die zit in handen van Turken of anders maar in ieder geval niet Nederlands.
  Laten we een vuist maken want samen staan we sterk…!!


  Maak melding

 12. man man Surinamers waarom zo negatief, geef tele sur een kans, als het turken of marokkanen waren dan hadden wijons mond gehouden, nu het surinamers zijn dan kan het niet goed gaan, maar foei toch landgenoten, alles is om te proberen, TeleSur en Surinam airways go for it!! Ilove it!


  Maak melding

 13. Ik ben geweest naar de website telesurnederland.nl. (2 Landen, 1 Gevoel)

  Zij bieden 2 nummers (Nederlands 06 & Surinaams (075, nieuwe nummerreeks ivm de onafhankelijkheid) op 1 SIM-kaart.
  Hiermee kan je zowel in Suriname als in Nederland bellen binnen het Telesur netwerk voor Euro 10 ct per minuut.

  Bellen hiermee naar Tele.G. en vastelijnen in Suriname is dus euro 10 ct per minuut. Ook het verzenden van sms berichten naar Suriname is Euro 10 ct per bericht.
  En wanneer je in Suriname bent betaal je geen roaming kosten meer en ben je op je 06 te bereiken zonder hiervoor te betalen. Bellen naar iemand met Telesur Mobiel in Nederland kost dan Euro 0.10 ct per minuut.

  Bellen buiten het Telesur netwerk is Euro 0.20 ct per minuut en sms’en is Euro 0.20 ct per bericht.

  Dit is een hele goede deal

  2 landen, 1 gevoel


  Maak melding

 14. Bagger.
  Klantenservice is tip top. De mensen doen echt hun best. Product zelf is bagger!!!
  na 15 minuten is je beltegoed op, tele g nummers kunnen je niet bereiken, je kan jezelf niet eens bellen.
  Voordeel van de twijfel gegeven maar slecht management.
  Bagger dus, niet doen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.