Suriname maakt kennis met de ervaringsdeskundige

1

PARAMARIBO, 24 nov – Het heeft nogal wat jaartjes gekost, maar nu is het zover. De Surinaamse psychiatrie introduceert de ervaringsdeskundige. Zelfhulp heeft formeel zijn intrede gedaan in het lokale systeem van resocialisatie.

Na de opzet van een eigen dagcentrum ruim vijf jaar terug, is dit een van de belangrijkste stappen richting motivatie van cliënten. Personeel van het Psychiatrische Centrum Suriname, PCS, maar ook anderen worden ingewijd in de aanpak via de ervaringsdeskundige. De Nederlander Wouter van der Meulen helpt bij het opzetten van de eerste zelfhulpgroep in de geschiedenis van de Surinaamse psychiatrie.

De zelfhulp zal een belangrijk onderdeel worden van de cliëntgerichte strategie. Van der Meulen die zijn drugsverslaving wist te over komen via de outreach in Nederland, adviseert in de uitwerking van onder meer protocollen. Ervaringsdeskundigen worden reeds succesvol ingezet in de particuliere hulpverlening aan drugsverslaafden. De psychiatrie schijnt de eerste voorzichtige stappen te willen zetten.


1 REACTIE

  1. Misschien kan deze ervaring helpen bij de Surinaamse politiek.Het is in elk geval het proberen waard om deze ervaring los te laten op onze Dames en Heren politici,ben benieuwd wat dat dan de ervaring zal zijn.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.