maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse ex-president Wijdenbosch terug bij NDP

Surinaamse ex-president Wijdenbosch terug bij NDP

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 24 nov – Ex-president Jules Wijdenbosch is goed terug bij zijn oude politieke huis, de Nationale Democratische Partij, NDP. Na in 2000 zijn eigen partij te hebben opgericht, vanwege ‘onverzoenlijke verschillen’ met Desi Bouterse, ziet Wijdenbosch zijn verdere politieke toekomst verbonden met de NDP.

Het een en ander geschiedt als onderdeel van de strategie een machtswisseling teweeg te brengen na de verkiezingen van 2010. ‘Bosje’ komt terug als niet minder dan ondervoorzitter van de NDP, de tweede belangrijkste post na die van Bouterse. De terugkeer moet de fusie bezegelen tussen de NDP en DNP 2000 van Wijdenbosch. Met andere partijen zal het Nationaal Democratisch Platform worden gevormd.

Het blok hoopt op een verkiezingsoverwinning. “Om een begin te kunnen maken met herstel en vooral echte ontwikkeling”, zegt Wijdenbosch. De verkiezingspropaganda begint volgend jaar al. Intussen is een zogenaamd Middenblok gevormd, dat een alternatief moet worden tussen het Nieuw Front van president Ronald Venetiaan en de groep rond Bouterse.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
 1. Met herstel en vooral het echte ontwikkeling……?ahahahah.Meneer Bosje dat had je al eerder moeten doen toen je President was.Ga maar lekker onder een palmboom zitten ,want het echte ontwikkeling is nog ver te zoeken ,met al die ouwe blokken .Het enige dat bij jou telt is maar zakken vullen en kreten en met beloften komen die je niet kan waarmaken .En daarom die zogenaamde fusie die je misschien nog een enige kans maakt om met de jackpot vandoor te gaan en al die buiten vrouwen te verwennen met cadeautje’s en lekker in de staatkas graaien.Terwijl op dit moment meer dan 60 procent van de bevolking onder de armoede grens leeft en dan te veronderstellen dat na de verkiezing het volk niet beter van wordt.


  Maak melding
 2. die twee grooste schurken van het land gaan zamen om suriname nog meer in de ellende te brengen wie houd nou wie hier nou voor de gek het zal de grooste ramp zijn voor suriname als deze mensen van de ndp het voor het zeggen hebben in suriname de ramp zal niet te overzien zijn . ik ben benieuwd hoe de voorstander hier op gaan reageren echtwaar . deze gasten hebben de tijd gehad om het land te ontwikkelen ze hebben hun bankrekening en van hun vrienden en de buiten vrouwen gespekt.


  Maak melding
 3. De Dance de Macabre is begonnen,
  Omwille van Macht is men bereid zijn Principes aan een kant te zetten.Zo dronken van de macht zijn deze Machtswellustelingen.
  God hebbe genade met het Surinaamse volk dat zo vaak onnozel stemt dat het zichzelf herhaaldelijk opzadelt met beunhazen,kwakzalvers,zakkenvullers en Machtswellustelingen.De verkiezingen zijn een noodzakelijk kwaad,omdat uit het aangebodene er niets of nauwelijks iets is waarvan je kan zeggen hierin geloof ik of deze gast of gasten heeft of hebben mijn zegen.In Suriname is het kiezen tussen kwaad en kwaad en nog kwaaier,welke kies je?


  Maak melding
 4. Je mag zeggen wat je wilt,Bosje heeft wel 2 bruggen in SME laten bouwen, alhoewel hij zelf niet heeft betaald, Dat geeft niet. Maar in zijn regeer periode had hij het gedaan. Wat heeft Somo en zijn kornuitjes gedaan dan? Bosje heeft daardoor ontwikkeling in commewijne en de andere distrikten gebracht waar nodig is via de bruggen Paramaribo – commewijne en ook richting nickerie.


  Maak melding
 5. hahaahahaa
  wat heeft bosje gedaan hij heeft twee bruggen gebouwd hoeveel steekpenning heeft hij van balast nedam ontvagen ? wat heeft bouterse voor suriname gedaan huizen gebouwd landgenoten vermoord het land naar de verdoemenis geholpen deze mensen van de ndp lopen een stap naar voren en 9 naar achteren zo goed zijn ze voor suriname die mensen die het land kapot hebben gemaakt daar leggen ze wel rode lopers voor in suriname maar de gene die willen helpen opbouwen die mogen oprotten wat een raar volk sommige surinamers.ik vraag mij af wat er in die tussen tijd is veranderd dat bosje nu anders denkt over de ndp en bouterse ???


  Maak melding
 6. Dat is duidelijk het volk voor de gek houden, Bosje schaam je toch waar is je ziel, jo no habbi jeje!!een moordenaar die jou als moordenaar betitelde, ga je met deze zelfde moordenaar in zee? bosje toch! jullie zijn allemaal demagogen, megablok bestaat uit een stelletje opportunisten, demagogen, dieven, moordenaars en natuurlijk oplichters, volgens mij is dit echt niet een verbetering maar wel een verandering in negatieve zin als hun mogen winnen, Moge onze lieve Heer ons besparen voor deze ramp, God zij met suriname!


  Maak melding
 7. Dan wil ik weten wat in Bally.B zijn hoofd zit…..lees deze vraag: Heb jij gezien wie anderen heeft lopen doden ?…dan zeg ik jouw gewoon jij Bally, jij hebt geen moer gezien.(jij bent een lieger tevens een zware bedrieger)

  Daarom laat voortaan je klauwen van het toestenbord zodat anderen jouw rotzooi niet hoeven te lezen.


  Maak melding
 8. god behoed suriname en de surinamers voor deze bandieten en harteloze gasten. Narcisme en zelfoverschatting viert hoogtij. Dit wordt verward met vaderlandsliefde. Laten we bidden. Hij liegt en bedriegt. En hun ex-directuer van de centrale bank die nu in het buitenland schuil kan weer terug keren en lekker geld persen. de srd gaat weer lekker kelderen, kunnen we weer pakken vol geld in ons hand hebben. sari tori.


  Maak melding
 9. Ai ik ben echt bang ai!! Ik wil ze het voordeel van de twijfel geven maar alleen al het idee maakt me onrustig van binnen… Ik zeg niet dat die boys die er nu zitten het geweldig doen ik vind het een angstig regerend met weinig visie loos stelletje maar de combinatie bouta/bosje en crew dat voelt niet goed. Maar is gevoel een goede graadmeter? Is er nog iets als ratio in dit geheel. Ai sranan wang swit srefi densi baya……


  Maak melding
 10. Een hond likt toch altijd zijn wonden.
  zo geneest het beter.

  maar als je een knoop aan een touw eenmaal heb gemaakt, blijft het een knoop.

  Echte Surinamers gedragen niet zo.

  Ik had graag gewild dat Bosje bij de NPS zou komen, Henk Herrenberg bij de VHP zodat ze een krachtig blok konden vormen om het land nationaal en eensgezind vooruit te helpen.

  blijf niet aan de zijlijn staan of opzettelijk de zijlijn zoeken.
  want van daar kan je niks doen.
  kom terug waar jullie thuishoren.
  om het land te helpen vooruitkomen.

  Er zijn nog jongere generaties die aan de macht willen en van jullie willen leren.
  Waarom blijven jullie in de modder steken.

  jullie moeten inzien dat jullie niet continudoor aan de macht kunnen komen.

  wordt een keer wijs.

  Papo.


  Maak melding
 11. Beste mensen,

  Ik weet niet als jullie de proclamatie van Wijdenbosch als ondervoorzitter hebben gevolgd in Nickerie; Niet alleen de hereniging van Jules met Desi kan een gevaar voor Suriname zijn. Ook de andere zg verlossers van het Surinaams volk zijn oude fossielen, die allemaal hun kans hebben gehad:
  -Dilip Sardjoe; oudpenningmeester van de VHP; voorzitter van de BVD; hij heeft beloofd,dat er 80.000 ha op Stondansi te verdelen is; dat er geen belasting op diesel ,etc. geheven zal worden na 2010.
  -Willie Soemita; in de jaren 70 veroordeeld als Minister wegens smeergelden; verrader van het oude NF;
  -marijke Djawalapersad alias djompo lina; nu weer terug bij de B(innenlandse)V(erenigde)D(ieven).
  -PALU; de vroegere zg revolutionaire intellectuelen;
  Allen hebben ze de kans gehad om wat van Suriname te maken;(alleen Wijdenbosch heeft naam gemaakt met die 2 bruggen).
  Deze lieden hebben al beloofd,dat ze ontwikkeling zullen brengen voor het Surinaamse volk; maar dat is de voorspelbare cretologie van iedere politicus voor de verkiezingen:mooie beloftes.
  Het feit dat deze lieden nog veel aanhang hebben, is dat de andere boevenbende NF PLUS haar beloftes richting het volk niet of nauwelijks hebben kunnen waarmaken. Integendeel!!!!
  Jules Wijdenbosch heeft zijn braaksel cq grootspraak moeten inslikken. Was hij niet een van degenen, die Bouterse uitmaakte voor moordenaar? Het ondervoorzitterschap is een devaluatie van Jules.Want in 1987 was hij zelfs voorzitter van de NDP.
  Maar toch pleit het van grote moed om zo’n stap te zetten; jouw eigen persoonlijke gevoelens aan de kant te zetten voor een groter belang:HET BELANG VAN HET SURINAAMS VOLK. Of is het toch het eigen belang dat aan deze stap ten grondslag ligt????
  Time will tell; wij benne en blijve benieuwd, kondrmangs!!!


  Maak melding
 12. Beste mensen,
  Dit is een devaluatie van Jules Wijdenbosch. In 1987 was hij zelfs voorzitter van de NDP en nu kruipt hij slaafs terug naar de man, die hij moordenaar heeft genoemd, en wordt hij afgescheept met het ondervoorzitterschap.
  Betekent dit dan het einde van zijn ambities om president te worden, zoals hij enkele maanden terug beweerde?????
  Time will tell; wij benne en blijve benieuwd, kondrmangs!!!


  Maak melding
 13. De goede Sint bestaat al heel lang niet, toch zijn er mensen die nog voor hem willen wensen. Als de goed heilig man nog bestond draaide hij rond en schreeuwde met een diepe zucht wat er hier gaande is heb ik nooit gelucht!!! Wie zijn die pieten? Koppen zo blank als rooie bieten, zich zwart verven en dom praten als zotte mythen. “dit heb ik nooit een kind toegewenst” en als het aan de goede Sint lag. Dan was die zogenaamde sinterklaasfeest niet alleen een grove lach, maar ging het gelijk en pertinent overstag!!!


  Maak melding
 14. Wijdenbosch, als afgestudeerd politicoloog en bestuurskundige in de schaduw van Bouterse, die vanwege zijn schoolopleiding (mulo) niet eens werd toegelaten tot de sportinstructeurs-opleiding in Nederland. Ja, je moet over een uitzonderlijk incasseringsvermogen beschikken om dit te begrijpen.
  Als vice-voorzitter van een politieke partij ben je te allen tijde verantwoordelijk schuldig aan de partijvoorzitter. Dat wil zeggen: Mocht Wijdenbosch als presidentskandidaat naar voren worden geschoven en mocht hij winnen, dan nog zal achter de schermen Bouterse aan de koordjes trekken.
  Wijdenbosch, die met zijn twee bruggen de staat Suriname in het faillissement stortte en Bouterse, die tussen 1980 en 1990 een nog grotere schade heeft aangebracht aan Suriname en het Surinaamse volk: Dit lijkt me een duivels pact.


  Maak melding
 15. “(alleen Wijdenbosch heeft naam gemaakt met die 2 bruggen)”.

  leuvie

  Wijdenbosch is niets meer dan een arrogante man, die 1 van die bruggen naar zichzelf heeft genoemd.

  Maar wat een eer heeft hij zich toebedeeld.
  Wijdenboschbrug, die in de volksmond de ‘dodenbrug’ wordt genoemd.

  Recentelijk nog is een 17-jarige van deze brug gesprongen met de dood als gevolg.

  Verder is men blijkbaar vergeten dat deze man zichzelf heeft verrijkt door bedragen uit ontwikkelingsgelden op een slinkse manier naar een buitenlandse rekening over te maken, zoals meerdere politici dat ook hebben gedaan.


  Maak melding
 16. hhmmmmmmmmmmm,,, 33 jaar onafhankelijk in 1975 heft de surinaamse bevolking een brug kado gekregen van tata,(1 NF )RARARA WAAR STAAT DEZE BRUG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 17. Moet jij nu zien:vandaag aan de dag..(Front) deze gasten hebben lopen liegen en bedriegen om aan de macht te komen.
  Wat hebben deze gasten kunnen voort brengen…jawel…BEDELEN voor de rest kunnen zij geen moerrrrr….land en volk criminaliseren kunnen zij als geen ander waarom denken jullie dat de politie zo graag schiet als een stel ezels…gekke wilde beesten.

  De communisten zijn verdwenen en er zijn geen terroristen…dus wat overblijft voor Front is een stel zwevers kwekken om het land onveilig te maken en een ieder die een zwever op welke wijze dan ook te hulp schiet tot een crimineel te maken…RECHTSTAAT wordt sterker en sterker…maar ondertussen blijven zij liegen en bedriegen om een ding:::::: aan de MACHT blijven.

  Daarom NED. geef geld om deze liegers en bedriegers aan de macht te houden help ze.(maar)
  China geef geld stuur meer en meer ingenieur’s om de meest simpele woningen te bouwen.
  Bij watersnood zullen deze zelfde volks woningen gewoon op de koppen van de bewoners neer knallen.
  List en bedrog bende…hebben wij nu aan de macht.

  Bosje heeft geld genomen maar voor wie…het waren diezelfde NPS’ers en VHP’ers die daar stonden te bedelen en te smeken….voor meer en meer CORRUPTIE…zo kwamen deze gasten van FRONT aan geld (USD)dat aan de bevolking toebehoorde.

  VERDERE UITLEG OVERBODIG>>>>maar>>>>>.


  Maak melding
 18. Mati Zwerver, dus dat! Persoonlijk heb ik een gruwelijke hekel aan racisme, leugen en bedrog. Zonder die ingredienten ben je hier blijkbaar niet in.


  Maak melding
 19. Suriname heeft een Obama of pim fortijn nodig. Iemand die de mensen hun ogen opend en hen hoop geeft. Het land berdient het niet om steeds weer terug te grijpen naar fossielen die hun kans hebben gehad en het land naar aan de rand van de afgrond hebben gebarcht. Ja er staan twee bruggen, maar dat was eerder roekeloosheid(na mij de zonvloed)dat beleid gericht op de toekomst. Want in dat geval lag er een masterplan klaar voor de ontwikkeling van commewijne en nickerie. Zoals er geen beter alternatief is, geef me maar de regering die er nu is. Die verdelen de schatkist in iedergeval niet onder hun vrienden en criminele raven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES