Dansen met De Nazaten: Surinaams Multicul Concert

6

De Surinaamse brassband-traditie en die van de Hollandse fanfare komen samen in De Nazaten (voorheen De Nazaten van Prins Hendrik). De band weerspiegelt die mengelmoes in de bezetting. Wit en zwart staat schouder aan schouder muziek te maken. Ze noemen zichzelf “Hofleveranciers van bastaardmuziek”.

Ze maken inderdaad muziek die zich aan de kleingeestige hokjesgeest onttrekt. Je kunt de muziek van De Nazaten beluisteren als een extreem dansbare versie van hoempapa. Een kruising tussen Hollandse blaasmuziek en tal van vormen van wereldmuziek. We citeren Trouw: ‘razend strakke kaseko-en calypso ritmes op skratyi (Surinaamse basdrum) en snare-drum afgewisseld met opzwepende conga- en bongo-soli waarbij virtuoze jazzimprovisaties, Oost-Europese klezmer-melodieën met Turkse soefi en zelfs Indiase Bollywood-deuntjes combineren.’

Tal van prominente musici sprak dit aan, De Nazaten werkten samen met o.a. Misha Mengelberg, Hans Dulfer en James Carter, traden op in Zuid-Afrika, op het North Sea Jazz en het Dunya Festival. Zoals bij alle Multicul Laydown avonden zijn ook hier de hapjes en drankjes in stijl aangekleed en kan men lekker loungend op de banken genieten tot middernacht. Maar vanavond zou dat loungen wel eens anders kunnen uitpakken. Probeer maar eens stil te blijven zitten bij deze aanstekelijke feestmuziek.

Dansen met De Nazaten: Surinaams Multicul Concert
20:00 u zaal open, 21:30 u aanvang concert
€ 15,- entree
theater Het Beauforthuis:
Woudenbergseweg 70 – 3711 AB Austerlitz (bij Zeist)
tel 0343 – 49 18 58 (ma-vr 9.00 – 17.00)


6 REACTIES

 1. Alweer zo een nietszeggende reaktie @1
  gezien de lokatie en het bedrag wil ik hiervoor wel betalen maar niet 17euro50 voor de smeltkroes in de bijlmer
  Bij de cross over van lieve Hugo in het Concertgebouw waren er nederlandse en surinaamse artisten die het voor de aanwezigen tot een onvergetelijke avond hebben gemaakt.Velen in nederland hadden om een herhaling gevraagd
  misschien wordt dit surinaams multi cult concert weer zoiets.Surinamers moeten vaker in stady zalen dingen organiseren we kunnen niet achter blijven.Altijd weer achter in een zaaltje voor 15 17 en 20euro kom nou.Hoe zeer ik van de bijlmer en woonachtig ben.
  Van de zomer ben ik met een goede vriendin naar een moengodei geweest in het Hemhotel (ben zelf geen moengonees) de entree was 10euro en was niet minder leuk en ik heb genoten.Dus het kan.gewoon eens proberen.
  Glenny


  Maak melding

 2. Glenn ben jij een bestaard….dat ding is gewoon muziek..of geen muziek of zeg gewoon Fusion…domoor dat jij bent Glenn..domme bemoeial zonder verstand…of speel jij liever voor pieterbaas.


  Maak melding

 3. Ik begrijp niet waarom er zo vaak negatieve reacties hier geplaatst worden. Dit komt ons Surinamers niet ten goede, want andere mensen lezen ook mee.

  Maar goed, wanneer is dit dansfeest? Ik zie alleen de tijden en locatie vermeld staan.


  Maak melding

 4. @4 u heeft gelijk.Maar vaak wordt er iets anders achter dingens gezocht wat je niet bedoelt heb.Vandaar dat ik @3 wil vertellen dat ik heel graag de pirterbaas wil SPELEN maar dat ik niet de bullebak wil zijn (wat @3 wel is (over domoor gesproken) en verder ga ik geen woorden vies maken aan deze…………..bullebak
  Glenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.