vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameMiddenblok wil antagonisme in Suriname temperen

Middenblok wil antagonisme in Suriname temperen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 nov – Het antagonisme dat de Surinaamse politiek meer dan ooit kenmerkt, krijgt een alternatief. Het Middenblok wil precies doen waar het naar vernoemd is, het midden houden. “Dat is broodnodig vandaag”, zegt één van de leiders.

Suriname komt niet meer uit de kennelijke onverzoenlijkheid tussen het Nieuw Front en de Nationale Democratische Partij van ex-legerleider Desi Bouterse. Beide spinnen nu een eigen bolwerk naar de verkiezingen toe. “Wij gaan voor een nationale opstelling in plaats van etnische en politieke verdeeldheid”, zegt Rajen Nanan Panday. Zijn Nieuw Suriname is één van de drie samenstellende politieke partijen.

Samen met de Unie van Progressieve Surinamers van Henri Orie en de Progressieve Surinaamse Volkspartij, PSV, zal getracht worden een alternatief te bieden. Het lokmotto is dan ook: Zonder Middenblok geen regering. “Suriname verdient beter, we hebben de menskracht en kunde om het land tot ontwikkeling te brengen en meer welzijn en welvaart te realiseren”, zegt Orie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

33 REACTIES
 1. Weer zo iets men wil kosten wat het ook moet kosten richting suiker pot.

  Of moet straks de bevolking uit staats financiën deze politieke partijen financieel gaan onderhouden.

  Ga niet in het midden staan om anderen te bedonderen of kapot te vreten, maar ga voor of achter anderen staan dan kom jij duidelijk over.
  Liegers en bedriegers hebben wij reeds genoeg in Su.


  Maak melding
 2. “Suriname verdient beter, we hebben de menskracht en kunde om het land tot ontwikkeling te brengen en meer welzijn en welvaart te realiseren”….dat zeggen velen denk erom dat zeg ik ook.
  Maar mi-boi bedriegers, huichelaars….kijk komen jullie met duidelijke plannen het liefst uitgewerkt….maar kom niet met kreten door deze de lucht in te schreeuwen.


  Maak melding
 3. Hebben ze ook het kader om bij een electorale winst dit waar te maken?!
  Hoogstwaarschijnlijk niet!!
  Dus het blijft maar aanmodderen in de surinaamse politiek!!


  Maak melding
 4. Zeer goed plan, maar dan moet men ook ophouden met dit soort rassenverkiezingen, Miss India Suriname 2008.

  Ga voor Suriname als geheel, en niet voor elk ras apart.
  Ga voor de Surinamer als MENS, zonder de ander uit te sluiten om raciale redenen, want dat gebeurt nu in Suriname, maar op een “onschuldige” manier van, Miss ditjes en datjes. Dit is zo passé, past niet in deze tijd, en is respectloos als mede-inwoner van Suriname.

  Suriname is altijd al een voorbeeld voor de wereld geweest, op de manier hoe alle culturen, godsdiensten en rassen in vrede met elkaar leven, laat dat zo blijven.
  Segregatie is passé, belachelijk, en slecht voor de Surinaamse economie en eenheid.


  Maak melding
 5. Jason, zullen wij ze alvast wat speerpunten aandragen/
  Ik begin met

  VOLKSGEZONDHEID
  Binnen een termijn van….. zullen wij enz enz

  ONDERWIJS

  HUISVESTING


  Maak melding
 6. Gezonheidszorg

  1.Kernvisie

  Primair gericht op gezondheid en leefwijze van de bevolking

  Primair gericht op de jeugdgezonheidszorg

  2.De kaders voor de opnbare gezondheidszorg

  enz enz


  Maak melding
 7. Ze beginnen al fout, antagonisme is geen term die je gebruikt als je het volk wil aanspreken. Tenzij men mikt op de stongfoeote front stemmer: “mi no sab’ sa m’neer e taki ma ai taki jere”!


  Maak melding
 8. zeer goed van de heer Ori en de zijnen. Ori die net als velen ook in Nederland gewoond en gewerkt heeft .Het is iemand die weet waar het om gaat. En Ik zou de Surinaamse bevolking oproepen om voor Ori te gaan . Omdat als je eerlijk moet zijn ik liever Ori zie dan Somo en zijn vriend Bruns.


  Maak melding
 9. De PSV is net zo oud als de weg naar Rome.
  Hoe zo denken zij de oude “glorie” terug te brengen.
  In Suriname is sedertdien niet veel veranderd.
  Als je in vroegere jaren uit school ging moest je er niet op rekenen dat jou portie eten al stond te wachten.
  Meestal was dat tegen de de late middag of zelfs vooravond.
  You cannot learn old dogs new trics!
  Laat die jongeren hun gang gaan.
  No pori a sani.
  Het hoeksteen verhaal van het gezin is ook sinds jaren her een ratje toe.
  Het land zit barstensvol halve broers/zusters.
  Om te overleven hield tante toen, maar ook nu allerlei ooms op na met onder andere dit alsgevolg.

  We urgently need new kids on the blocs!


  Maak melding
 10. @10, Miss verkiezingen zijn leuk, maar niet als je de naam Suriname, vastkoppelt achter Miss India, want Suriname is niet van India.

  Suriname heeft maar een Miss Suriname, maakt niet uit waar die Miss vandaan komt. Van mijn part mag het een mooie Indiaanse zijn uit de oerwouden van Suriname. Een rasechte Surinaamse dus.

  Wees trots om Surinamer te zijn. Niemand zit te wachten op Miss China-Suriname, Java-Suriname, Ghana-Suriname, Libanon-Suriname of Holland-Suriname.

  Het gaat er dus om dat de naam Suriname, niet gekoppeld mag worden aan “goedbedoelde” racistische verkiezingen.

  Segregatie schrikt investeerders af en brengt spanningen in het land. Zulke dingen beginnen vaak in het klein en lopen straks uit de hand.


  Maak melding
 11. Eric
  Je hebt het artikel in de DWT opbais van de IDOS peiling duidelijk niet gelezen. Mn Creolen stemmen sterk ethnisch. Opvallen is daarbij dat marrons uit Albina op Bruns stemmen en die van Brokopondo op de NDP.

  Ook blijkt uit de cijfers van het Idos duidelijk dat de NDP eveneens een sterk ethnische partij is.

  Dus laten we hier geen tories en leugens verspreiden.


  Maak melding
 12. Ik heb ook een politieke partij opgericht P.P.S.V. politieke partij suriname snel vooruit. Kreeg geweldig veel aanhang tot brunswijk met pistool ging zwaaien en al de bosnegers gingen overstag was ik genoodzaak om de partij naam te veranderen P.P.S.A.
  Politieke Partij Suriname Snel Achterruit.


  Maak melding
 13. De V H P, N P S en P S V zijn oude partijen met ouderwetse manieren. Deze partijen moeten vernieuwd worden als ze een verder existentie willen hebben.Suriname zou gezegd veel verder moeten zijn in ontwikkeling dan vele andere landen met ten eerste de mogelijkheden die het land heeft.Laat je kinderen terug komen om mee te werken bij de opbouw van het land.Het land kan dubbele staatsburgerschap invoeren zo als vele andere landen dat hebben.


  Maak melding
 14. @15: Jouw algemene kennis van zaken is zo goed als nihil. Je hoort de klok luiden maar je weet niet waar de klepel hangt, of je doet voorkomen alsof je weet waar de klepel hangt, puur om de hindustaan te torpederen, zo goed en zo kwaad als het maar kan. Je klinkt precies net als de vele andere negers (ook dogla’s) welke Suriname rijk is, die 1 of andere haat tegen de hindustaan hebben. Als je het mij vraagt zijn jullie gewoon jaloers en afgunstig geweest op de hindustaan. jaloers dat wij een eigen cultuur hebben die we vrij en blij beleven EN ONZE EIGEN DINGEN DOEN, jaloers dat we vooruitstrevend zijn, jaloers dat de gemiddelde Surinaamse hindustaan het verder heeft geschopt dan de gemiddelde neger. De Miss India verkiezing is een Internationale verkiezing, waarbij India een centrale rol speelt. De redenen die jij hebt aangehaald bv dat als je een naam van een land aan een ander land vastkoppelt, dat het van die land is, getuigt van iemand wiens verstandelijke vermogens en kennis van zaken beperkt is tot de erfhuisjes niveau die iemand eigen is. Als je het over de Miss Suriname verkiezingen praat, kan ik je meegeven dat er in de Surinaamse geschiedenis nooit een Hindustaan een Miss Suriname titel heeft behaald. Het zal mij niet verbazen als er “gedekte racisme” onder de juryleden aanwezig is. Trouwens, je hebt me nog steeds geen antwoord gegeven op mijn vraag of die Miss Alida verkiezingen wel of niet “racistisch” zijn? Ik zie het al voor me wanneer een volbloed Hindustaanse een Miss Alida verkiezing wint. Als dat zo gebeurt, dan mag ik, voordat het ochtend wordt, alvast mijn hobbelstoel richting het westen plaatsen om te zien hoe de zon van daar opkomt. Dus volgens jou mogen wij hindustanen onze verkiezingen niet houden, of de naam India eraan wordt gekoppeld of niet, maar omgekeerd mogen jullie wel jullie “egi sani” doen? Geef me een brik, wees een man met ballen en zeg gewoon wat van de Hindustaan jouw zo hindert, hoe schaamtevol het ook mag klinken.


  Maak melding
 15. Yepp Raj ben het helemaal eens met je.

  meneer Yvoxx hebben jullie uberhaupt mooie vrouwen???
  Hoe vaak heeft jullie soort miss universe gewonnen?

  Jullie houden ervan om te pronken met andersmans veren.


  Maak melding
 16. Je kunt alles zeggen over de ‘neger’ maar de ‘neger’ discrimineert eigen ras niet!
  Binnen de zwarte ras bestaat zoiets als kastensysteem of onaanraakbaren(zwarte indiers)niet!

  Hoe groter het huis des te ongelukkiger de mens. De mens wil steeds meer en meer, en raakt hierdoor steeds ongelukkiger. Met een klein huisje op een erf kun je je zielsgelukkig voelen!
  Geluk is niet te koop, geluk is iets wat je voelt, je hoeft daarvoor niet rijk te zijn of in een grote betonnendoos te wonen.

  Ik zou niet weten waarom raj denkt dat de neger “jaloes” op hem is, want de neger is de strekste mens hier op aarde.


  Maak melding
 17. misschien ligt het aan mij, maar is een miss verkiezing niet altijd een soort van discriminatie, manipulatie, bedrog en disrespect tegenover de vrouw?? zo ja, is het dan niet beter dat jullie het daarover gaan uitvechten?

  ten 2e: hoe krijg je het overgrootste deel van de surinaamse bevolking zover niet op het nieuw front noch de NDP te stemmen??


  Maak melding
 18. De Afrikanen mogen dan geen kastenstelsel kennen, maar de discrimineren elkaar wel degelijk.
  Wat gebeurt er nu in Congo?
  Hoevaak is het geen hommeles onder de Afrikanen?

  En nog zijn er van die oproerkraaiers die met wijd opengesperde ogen kijken naar India en voor Afrika diezelfde ogen stijf dichtdoen. Dan zijn ze stekeblind.


  Maak melding
 19. @ Yvox: :Je kunt alles zeggen over de ‘neger’ maar de ‘neger’ discrimineert eigen ras niet!”

  Weet jij waarom de Hutu’s en de Tutsi’s vroeger, nog niet zo lang terug, met elkaar op de vuist gingen en ze een heuse massamoord onderling hadden gepleegd?
  Weet jij niet dat in Suriname anno 2008, zelfs Stadsnegers bestaan, die de Bosnegers niet mogen?

  Ik vraag je dit alles nu, maar net schoot het mij weer binnen: “Ik heb met een persoon te maken wiens kennis van zaken beperkt is tot de erfhuisjes niveau die hij/zij eigen is”. M.a.w., you can’t help yourself. Dus doe jezelf een plezier en reageer niet meer.


  Maak melding
 20. raj, je kunt burgeroorlogen die overal voorkomen NIET vergelijken met het kastenSYSTEEM!

  Stadsnegers, die bosnegers niet mogen of andersom, is ook GEEN kastenSYTEEM met onaanraakbaren die geboren worden om slaaf te blijven, generatie na generatie zoals in India!

  Geef de zwarte ‘Indiase’ ook eens een kans om Miss India-‘Suriname’ te worden.

  Ik wens je veel plezier in jouw grote betonnendoos vol met chemicaliën en andere tierlantijntjes die je het aanzien moeten geven, waar jij zo naar snakt!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES