zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit NederlandSP komt met themakrant Surinaamse Nederlanders

SP komt met themakrant Surinaamse Nederlanders

-

Does Travel - naar Suriname

Op 23 november om 17.30 uur zal Tweede Kamerlid Harry van Bommel de themakrant ‘samen verder’ presenteren. Deze krant is speciaal gericht op Surinaamse Nederlanders en bespreekt een aantal zaken die deze groep direct aangaan. Van Bommel presenteert de krant op een feestelijke kennismakingsbijeenkomst in de Julianakerk aan de Schalkburgerstraat 219 in Den Haag.

Volgens Van Bommel komt de themakrant op een logisch moment. “Nederland verandert op dit moment de ontwikkelingsrelatie met Suriname in een vriendschapsrelatie. We nemen geen afscheid maar gaan als vrienden samen verder. De contacten tussen de SP en de Surinaams Nederlandse gemeenschap zijn ook hecht. In mijn Kamerwerk laat ik mij geregeld adviseren door organisaties van Surinaamse Nederlanders” aldus Van Bommel.

In de themakrant komen kwesties aan de orde als de luchtvaarttarieven, de 100% controle op Schiphol, het AOW-gat en het ouderenbeleid. Ook staan er interviews in met Surinaamse Nederlanders die actief zijn bij de SP. De krant wordt gedrukt in een oplage van 30.000 exemplaren en zal via SP-afdelingen in de grote steden en op kennismakinsbijeenkomsten worden verspreid. Het eerste nummer is een experiment. Mogelijk zal de SP jaarlijks een themakrant uitgeven. De bijeenkomst in Den Haag wordt gevolgd met een bijeenkomst op 7 december in Rotterdam. Begin volgend jaar worden er bijeenkomsten gehouden in Amsterdam, Almere en Tilburg.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
 1. Menner van Bommel, was het niet zo dat u die hoge ticket prijzen aan de orde zou stellen in de Kamer??? En vragen zou stellen over die 100% Controle??? Nu al krabbelt u terug en komt U met een thema krant?????
  Wat een onzin, en heeft de minister Bert K. misschien ook meegedacht over dit lumineuze idee???
  Volgens mij verveelt de minister zich,en durft hij zich niet te bemoeien met belangrijker zaken in het land??? Dus dan maar iets onozels doen.Weet Agnes het al??? En keurt zij deze neven-activiteiten goed?
  gtr.
  loca


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES