maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijWoningnood in Suriname wordt mondjesmaat gelenigd

Woningnood in Suriname wordt mondjesmaat gelenigd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 nov – De behoefte aan woningen is enorm. Volgens het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, staan er ruim dertigduizend personen of gezinnen geregistreerd. Dat is het topje van de ijsberg.

Minstens even zovele burgers vinden het de moeite niet waard op te geven dat ze geen dak boven hun hoofd hebben. Je komt toch nooit aan de beurt, wordt veelal gesteld. Volgens minister Hendrik Setrowidjojo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting is dit iets te pessimistisch. Het is waar dat de nood niet binnen de kortste keren te lenigen valt. Maar op iets langere termijn kan toch wel het een en ander worden bereikt.

Setrowidjojo denkt aan twintig jaar: “Het hoeft dan niet zo te zijn dat de overheid huizen bouwt. Het beleid is juist gericht op het scheppen van de condities.” China heeft alvast tweehonderd gezinswoningen geschonken. Op de oude plantage Richelieu zullen ruim honderd huizen worden opgezet voor middenstanders. Ook worden goedkope leningen gegeven om zelfbouw aan te moedigen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Goed gebaar naar de bevolking toe, want één volk zijn wij nog lang niet. Het probleem is wel dat het gross der woning zoekenden is niet bij machte om zelfs de maandelijkse huurpenningen op te hoesten. Het zal wel weer winti waai, lanti paai worden.


  Maak melding
 2. Jammer jammer toch….200 gezins woningen geschonken….Maar nu…wat willen zij voor terug ….U begrijpt de wereld van vandaag als geen ander….. voor wat hoort wat….Daarom 200..2000…20000 Chinezen…wat een leven wat een Katibo.


  Maak melding
 3. Inderdaad mondjesmaat. Met veel poeha wordt er gemeld dat er 200 woningen op Tout Lui Faut gebouwd gaan worden, gefinancierd met Chinees geld, gebouwd door Chinese arbeiders en raadt eens: straks bewoond door familie en vriendjes die politiek gelieerd zijn. En van die huidige 30.000 woningzoekenden zal over 20 jaar misschien nog de helft in leven zijn… Wat een schandelijke zand-in-de-ogen-strooierij is dit! Deze regering, in casu Setrowidjojo (de zwakste schakel in het hele kabinet) geeft zichzelf voor de zoveelste keer een bewijs van onvermogen. Maar ja, met zo’n baas kan je ook niet anders verwachten!


  Maak melding
 4. 200 woningen is ok. De vraag is nu aan wie zullen ze worden geschonken. Zullen het mensen zijn die reeds 10-20 jaar een aanvraag hebben ingediend of mensen die 1 jaar geleden hebben ingediend en op de minister lijken ???


  Maak melding
 5. Dit is de grootste flauwekul de huizen worden gebouwd voor bosnegers en dat is al jaren zo. Je kan wel jaren geregistreerd staan maar als je tot een andere groep behoort kan je het wel schudden.
  We leven nu in suriname in een bosnegroide tijdperk


  Maak melding
 6. bosnegers komen uit het binnenland en EISEN dat ze een stuk grond GRATIS krijgen. ok, het is hun goed recht (maybe?), maar ze vragen ook gelijk dat de overheid een woning voor ze bouwt.

  Ik hoop dat dit keer de Javanen en de Hindustanen die ook op zoek zijn naar een woning met alles erop en eraan (electriciteit & water), ook een kans mogen krijgen.

  How unfair.


  Maak melding
 7. Waarom konden de leiders van vroeger wel huizen bouwen. Vanaf 1980 zijn er weinig woningen gebouwd.Zie flora bams latour beekhuizen en er zijn nog veel meer woningbouwprojecten.die men vroeger gebouwd.
  woningen moeten gebouwd worden dan krijg je werkgelegenheid en dan krijg iedere gezin een woning net als vroeger.
  De leiders van vroeger waren toch slimmer en meedenkend met het volk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES