Kleurrijke Surinamer Botty Sanches gecremeerd

7

PARAMARIBO, 19 nov – Kunstenaar en Touroperator Raymon ‘Botty’ Sanches is gisteren in Paramaribo gecremeerd. Sanches overleed vorige week dinsdag aan een hartaanval toen hij samen met zes toeristen in het binnenland op een tour was. Sanches is 45 jaar geworden.

Na jaren in Nederland te hebben gewoond, keerde Botty Sanches terug naar zijn geboorteland
Suriname. Hij wilde zijn land beter leren kennen en ontdekken. De kleurrijke Botty was kunstenaar en avonturier, maar vooral een natuurmens. Zijn kunstwerken creëerde hij in het binnenland waar hij werkte met hout uit gebieden die duurzaam worden beheerd.

Als avonturier kreeg hij niet genoeg van de gigantische Surinaamse jungle. Hij maakte deel uit van de delegatie die op 9 september 2007 als eerst een Surinaamse vlag op de Julianatop plaatste:
Botty on top

7 REACTIES

 1. Dat is schrikken. Botty was inderdaad een kleurrijk persoon. Ik ben in maart 2007 met mijn vrouw en 2 zoons nog met Botty naar het Kaysergebergte geweest. Vandaar hebben zijn we de zuidrivier en een stuk van de westrivier afgevaren. Een onvergetelijke tocht door de Surinaamse jungle.
  Ik zal hem missen. Ik wilde in 2009 weer naar Suriname komen om met Botty als gids nogmaals naar het binnenland te gaan.
  Ik hoop dat het bedrijf in De Waag blijft bestaan en op dezelfde wijze wordt voortgezet.


  Maak melding

 2. Botty was een bijzonder mens die erg veel van Suriname hield. Hij zat vol mooie idealen waarvan hij vele heeft gerealiseerd, zoals het scheppen van grote, prachtige kunstwerken van Surinaams hout, het laten bloeien van De Waag, en het bevorderen van het eco toerisme in Su. Hij hield ook erg veel van mijn muziek en heeft mij tijdens mijn bezoeken aan Paramribo diverse keren laten optreden in De Waag aan de Waterkant. Zijn heengaan is een groot verlies. Ik ben blij dat zijn prachtige kunstwerken hem onstervelijk hebben gemaakt!


  Maak melding

 3. Wat een schrik. Dat Botty er niet meer is moet voor heel veel mensen heel moeilijk zijn.
  Lieve Botty, ik kende je niet zo lang maar was vanaf day one al erg op je gesteld.
  Zoals beloofd zou ik terug komen naar Suriname maar helaas te laat om jou nog te zien.
  Ik zal aan je denken als ik volgende maand door de jungle loop dan ben je er toch een beetje bij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.