Suriname wil absoluut een vinger in bauxietpap

7

PARAMARIBO, 18 nov – Suriname wil absoluut in de melk te brokkelen hebben als het gaat over toekomstige exploitatie van bauxiet. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Elk onderdeel van het mijnbouwbeleid is op dit inzicht geënt t. Zoals vroeger wordt het nooit meer.

De tijd van lijdelijk toezien hoe de winst elders heen trok, is voorbij. Dat heeft BHP Billiton onlangs nog ervaren. “Wij willen erbij betrokken zijn. Het kan meer voordelen opleveren voor de staat. Als wij de intentie hebben, moeten we ook daadwerkelijk een vinger in de pap hebben”, zei Rusland in het ATV journaal. Er is dan ook ruime belangstelling voor de aandelen van Billiton in de lokale mijnindustrie.

Dit is ook te kennen gegeven aan een delegatie van Alcoa. De Amerikaanse mijngigant heeft de eerste optie als het aankomt op overname van de aandelen. Eventuele overname door Suriname heeft vooral ten doel de mijnindustrie te behouden. “We hebben onze ideeën en ik denk we daarover tot overeenstemming moeten komen. Het is de verantwoordelijkheid van Billiton, Suralco en de regering”, aldus Rusland.

7 REACTIES

 1. Wil Suriname ook een vinger in de GOUDPAP en de Houtpap etc.?
  Of heeft Suriname nog steeds geen vinger in de ALLE pappen? En, wiens schuld is het?

  Ik adviseer Suriname om eerst met een strenge milieuwetgeving te komen!

  Het is absurd dat de Suri-neds jarenlang honderden miljoenen hebben overgemaakt naar Suriname terwijl Surinaamse bestuurders jarenlang bijna alle bodemschatten aan multinationals weggaven. Wat Suriname overgehouden heeft, is verontreinigde water en bodem waar leven voor mens en dier niet meer mogelijk is; milieuramp!


  Maak melding

 2. Een goede samenwerkingspartner in de bauxiet voor Suriname is de Rus, Oleg Deripaska. Deze man heeft is ook actief in de bauxietindustrie van Guyana en Jamaica.


  Maak melding

 3. heb ik jaren geleden gezegd
  waarom maken de sme niet bedrijfjes die alu produkten maken.
  zijn er sme die alu studeren?
  nee
  ze wachten op een ander die het moet doen/?
  en nu ?
  ja willen ze aandeel waar geen verstand van is?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.