zondag 16 november: Het multireligieuze drama

0

De godsvruchtige hakken zijn de afgelopen jaren meer en meer in het zand gezet. De grenzen van de religies worden voor het gemak scherper omlijnd. Cartoonisten mogen Mohammed niet tekenen, homo’s mogen niet besturen bij de Christen Unie, Hugo Claus mag geen euthanasie plegen, Hirsi Ali mag de Koran niet op een naakt lichaam projecteren enzo meer. Het multireligieus drama lijkt af te stevenen op een gewelddadige richtingenstrijd. Maar het is niet des Brakke Zondags om te treuren, daarom worden er vooral oplossingen aangedragen.

Onder het genot van live gekookt multireligieus eten, praat een panel van Surinaamse Nederlanders over hoe het anders kan in Nederland. In de Surinaamse maatschappij is multi-religie namelijk geen drama. Te gast zijn o.a: schrijfster Usha Marhé (www.ushamarhe.nl), moslimvoorman Hikmat Mahawat Khan en Suriname-deskundige Alex van Stipriaan. Verder is er theater van Theatergroep Slapelozen, muziek van celliste Monique Bartels en een live-geschreven gedicht van Nirav Christophe.

Tijdens de brakke zondag kunnen bezoekers genieten van een verfrissende combinatie van actuele journalistiek, muziek en theater. Interviews, korte theaterscènes, muziek, debat en improvisatietoneel wisselen elkaar in hoog tempo af. De middagen staan telkens in het teken van één onderwerp. Een van de hoogtepunten is de live-geschreven toneelscène, die tijdens de middag wordt gemaakt en uitgevoerd.

DATUM: Zondag 16 november 2008, 16.00 -18.00 uur
LOCATIE: de Brakke Grond, Nes 45, Amsterdam (bij de Dam)
KAARTJES: € 7,00
RESERVEREN: (020) 626 68 66 of www.indenes.nl
MEER INFO: www.brakkegrond.nl – www.brakkezondag.nl


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.