Surinamers hebben verhoogde diabeteskans

6

Bent u van Surinaamse afkomst? Dan heeft u een 3 tot 6 keer grotere kans op diabetes, dan mensen van Nederlandse afkomst. Bij uw Mediq Apotheek kunt u gratis en simpel een diabetestest doen. In Nederland hebben 600.000 mensen diabetes, ofwel suikerziekte. En nog 200.000 mensen hebben diabetes zonder het te weten. Daarbij hebben Turken, Marokkanen en Surinamers een 3 tot 6 keer grotere kans op diabetes, dan mensen van Nederlandse afkomst. De Mediq Apotheken bieden daarom een gratis en simpele diabetestest aan.

Heeft u diabetes?
Heeft u vaak dorst? Bent u regelmatig moe zonder reden? En plast u 7 keer of meer per dag? Dan kán het zijn dat u diabetes heeft, ofwel suikerziekte. Dus voorkom onzekerheid, en doe de bloedsuikertest bij een Mediq Apotheek in uw buurt.

Gratis diabetestest
Uw apotheker neemt met een simpel prikje in de vinger een beetje bloed af, waarmee uw risico op diabetes onderzocht wordt. Van 14 november tot en met 7 december test uw Mediq Apotheek u gratis. Dus kijk hier wanneer u de test bij u in de buurt kunt doen.


6 REACTIES

 1. Wat een bangmakerij. Het lichaam is vaak zelf in staat om suiker te regelen. Pas wanneer men met insuline begint, raakt het lichaam ontregeld. Waarom moet men de mensen zo bang maken? Het lichaam van Surinamers en Marokkanen hoeft niet hetzelfde te functioneren als die van de Nederlanders die als maatstaf gehanteerd wordt.

  Maar ja, handel in “ziekten” is erg in…


  Maak melding

 2. Het is een fabeltje dat als men eenmaal diabetes (suikerziekte) heeft, dat het lichaam dat uit zichzelf zal regelen.

  Als je die ziekte hebt, dan zul je afhankelijk van de mate waarin je dat hebt of tabletten of insuline gebruiken.
  Verder zul je je aan een dieet moeten houden en het is raadzaam om te gaan bewegen.

  Overgewicht is funest en vooral de Hindostanen, die de pech hebben erfelijk te zijn belast op het krijgen van suikerziekte, moeten echt beter op hun eetpatroon gaan letten. Nog steeds eten Hindostanen eenzijdig, bijna elke dag rijst.
  Het is raadzaam dat mensen met overgewicht hun best doen af te vallen.

  Hindostanen zouden zich gaan verdiepen in deze ziekte, die nare gevolgen kan hebben voor organen als nieren en lever.
  Men kan bij een bepaalde type van suikerziekte blind worden. Ledematen zijn onderhevig aan amputatie.

  Degenen die aan deze ziekte lijden kunnen als zij hun medicijnen op de juiste manier gebruiken, letten op hun dieet en meer aan beweging gaan doen, een normaal leven leiden.


  Maak melding

 3. Zo staat het” als u van Surinaams afkomst bent
  dan heeft u de kans 3 tot 6 keer diabetes op
  te lopen”.Verder vertellen ze niet wat voor type of diabetes het is als het diabetes 1 of
  diabetes 2 is en hoe dat komt dat je als Surinamer de kans hebt diabetes op te lopen.

  Ik geloof niet dat de kans om diabetes op te lopen groter is onder de Surinamers dan onder de Hollanders. Wel wil ik aan nemen dat de
  kans onder de jonge mensen groter geworden is en dat licht waarschijnlijk aan de zoete voedingswaren en dranken en niet te vergeten
  al dat fast food spul met veel vet.


  Maak melding

 4. ooit gaan wij allemaal doooooooood; fijn dan krijgen andere kans op een nieuw leven..ja ik heb wel eens dorst; en ja een overgevoelige blaas wil niet zeggen dat ik suiker ziekte hebt..


  Maak melding

 5. Na een paar glazen bier in de kroeg moet men wel meer dan 10 keer plassen, zou dat iets met “suikerziekte” te maken hebben?
  Maar ja, er moeten nieuwe “bronnen” worden aangeboord om insuline en andere medicijnen te slijten. Handel in ziekten is zeer lucratief.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.