maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname start vaccinatiecampagne gele koorts

Suriname start vaccinatiecampagne gele koorts

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 nov – De vaccinatiecampagne tegen gele koorts begint binnenkort. Dit meldt het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. Nu het budget is goedgekeurd door de regering, kan gestart worden met de vaccinatie van onder meer toeristen.

Ook militairen, politieagenten en goudzoekers behoren tot de doelgroep. Het BOG is op voldoende voorbereid. “Er is voldoende vaccin ingekocht voor ruim vijfendertig duizend personen”, zegt assistent-coördinator Jan Mohamed tegenover de Ware Tijd. Wie het binnenland wil bezoeken, doet er goed aan zich te laten prikken. Weliswaar dreigt geen direct gevaar.

Sinds vorige jaar een toename werd gerapporteerd vanuit Brazilië, hebben zich geen noemenswaardige ontwikkelingen voorgedaan. Toch neemt Suriname het zeker voor het onzekere. Het drukke grensverkeer is nog altijd een risicofactor. Gele koorts wordt overgebracht door een muskiet en wekt virale allergieën op. Veelvuldig overgeven, spierpijnen en hoofdpijn behoren tot de symptomen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
 1. De meeste toeristen die van uit Europa komen en
  naar Suriname gaan kunnen hun vaccinatie voor
  hun vertrek krijgen tenzij ze er om vragen.
  Vaak wordt er gevraagd als het om gele koorts
  gaat wat voor type het is, kan het Hepatitis A of B zijn? Ik zou beter willen hebben dat ze van
  uit Suriname meer informaties gaven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES