Home Onderwerpen Maatschappij Suriname goede les voor Nederlandse scholieren

Suriname goede les voor Nederlandse scholieren

3

PARAMARIBO, 14 nov – Suriname blijkt een goede les in samenleven te zijn voor scholieren uit Arnhem, Nederland. Dit is de belangrijkste conclusie van de Nederlandse stichting Samenleven Doe Je Zo. De jaarlijkse Suriname-trip heeft zijn nut bewezen.

Reeds drie keer zijn leerlingen uit Arnhem op bezoek geweest. Hun ervaringscentrum is de Marie Le Fevre school in Paramaribo. Dit jaar hebben negenendertig meegedaan. Het is alleszins de moeite waard gebleken. “We gaan er in elk geval mee door. Onze leerlingen kijken nu anders tegen de multiculturele samenleving”, zegt Hans Witt van Samenleven Doe Je Zo.

De bedoeling is dat de ervaringen in Suriname worden gedeeld met de peers in Arnhem. Er valt veel te delen. Behalve de interacties met leeftijdgenootjes, zijn ook bezoeken afgelegd. Onder meer zijn hindoetempels en moskeeën bezocht. “Het valt op dat men overal zegt: we geloven in God, we respecteren iedereen die dat op zijn eigen manier doet. Dat heb je te weinig in Nederland”, aldus De Witt.

3 REACTIES

  1. Ai Sa Si
    Mooi dat Suriname in elk geval op dit vlak toch als GOEDE voorbeeld kan dienen hoe kleinschalig dat ook moge zijn.
  2. Johan
    De vraag is waarom moet men naar Suriname toe om te leren van de multiculturele gemeenschap daar ginds? Je hebt toch en grote multiculturele gemeenschap in Nederland met 300000 Surinamers? mensen die graag lezingen en informaties over hun land zouden geven? Er staan even Surinaamse Kerken,Hindoetempels, Moskees je hoeft maar aan te bellen.Kijk om je heen en leer de mensen van verschillende Culturen kennen ook heb je vele Surinaamse kinderen op Nederlandse scholen. Je kunt best mensen van andere culturen kennen als je mee omgaat en tolerant bent.