maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse jacht op olievoorraden westwaarts

Surinaamse jacht op olievoorraden westwaarts

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 14 nov – Er wordt zwaar gerekend op de vondst van winbare hoeveelheden aardolie in het westelijk deel van Suriname. Staatsolie gaat vijfentwintig miljoen dollar investeren in exploratiewerk in Nickerie en Coronie. De verwachtingen zijn hoog.

“We weten niet zeker of er voldoende aardolie in de bodem zit, maar het feit dat we zoveel investeren geeft al aan dat we goede vermoedens hebben”, zegt Ben Nuboer, directielid van Staatsolie. De verzameling van seismische data moet de nodige zekerheid bieden. Het werk wordt uitgevoerd door het Amerikaanse GeoKinetics. De lokale bevolking pikt ook een graantje mee.

Zeker vierhonderd personen hebben voorlopig emplooi aan het veldwerk. Nuboer is optimistisch. Als het goed uitpakt, zal het westen als wingebied een goede aanvulling zijn op de voorraden in Saramacca. De lokale afzet en export worden vanuit dit district voorzien. Staatsolie wil tegen 2012 de gehele Surinaamse markt voorzien van fossiele brandstof en aardgas.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Kan er niets anders van zeggen dan:Goede jacht en mogen de Goden Suriname goed gezind zijn.Ik geniet van zulke berichten over een voortvarend Bedrijf die zich blijft ontplooien en ver vooruit durft te kijken en naar aanleiding daarvan beslissingen durft te nemen.Het draait allemaal om DURF en nogmaals DURF,met vanzelfsprekend gedegen vooronderzoek en risico’s incalculeren.Anyhow cha peau Staatsolie!!!!


  Maak melding
 2. Seismisch onderzoek toont niks aan behalve gunstige strukturen in de ondergrond die heel misschien koolwaterstoffen kunnen bevatten.

  aantonen gaat men toch met boringen moeten doen. Het blijft lastig voor journalisten om stukken te schrijven waar ze weinig kaas van hebben gegeten.


  Maak melding
 3. Vinden ze uiteindelijk winbare hoeveelheden olie na hard zwoegen dan is dan nog de vraag of ze de zware moeilijk verpompbare olie kunnen pompen van West Nickerie fields naar TL Faut.
  Er zijn nog vele vraagtekens op de weg voor ze zover zijn.In elk geval hoop doet leven.

  beautifulmind


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES