dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGratie Surinaamse veroordeelden niet automatisch

Gratie Surinaamse veroordeelden niet automatisch

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 nov – Veroordeelden moeten voortaan niet rekenen op gratie zonder meer. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het bij bosjes in aanmerking komen voor strafkorting zal aan banden worden gelegd. Anders wordt het doel voorbijgeschoten.

De bedoeling van straf is en blijft corrigeren. Het mag niet te gek worden. Mensen die bijvoorbeeld acht jaar gevangenisstraf hebben gekregen voor wapensmokkel, zijn binnen drie jaar op vrije voeten. “Dat kan niet de bedoeling zijn geweest van het vonnis”, zegt Santokhi. Er zal voortaan zuiniger omgesprongen moeten worden met de gratieverlening.

Weliswaar gaat het een presidentieel voorrecht. Het staatshoofd verleent gratie op hoogtijdagen. “Mijn beleidsinzicht is dat we gratie individueel moeten bekijken, maar collectief gratie bieden, bergt in zich het risico dat mensen die ernstige misdaden hebben gepleegd onverdiend vroeg vrij komen”, aldus Santokhi. Verlening zal per geval worden bekeken en overwogen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
  1. Eigenlijk zegt deze man dat Venetiaan luk raak recidivisten vrijlaat.

    Zeg het dan zo.

    “Vene e njan k fu lus den man zomaar, zonder individuele beoordeling”


    Maak melding
  2. over naief gesproken de daders krijgen in iedere geval wel een kans om hun leven te verbeteren een tweede kans maar je ben naief als jij de kant van een dictator kies die niemand een tweede heeft gegeven en eigen rechter heeft gespeeld en mensen heeft vermoord zonder enige proces dan ben jij in mij ogen super naief om het hier op deze forum voor zo iemand op te nemen . ja dit volk is naief als ze weer kiezen voor een dictator na alles wat hij heeft bewezen .


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES