dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinam Airways schrapt Griekse HIA als partner

Surinam Airways schrapt Griekse HIA als partner

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 nov – De SLM zal geen zaken meer doen met vliegmaatschappij HIA. Dit zegt SLM-directeur Henk Jessurun. De Griekse carrier wordt genoemd als kandidaat voor de zwarte lijst van de EU. Het inhuren van HIA-vliegtuigen is daarmee definitief verleden tijd.

Onlangs nog werd een vliegtuig bij HIA gehuurd voor vluchten op de Mid-Atlantische route. Dat moest vanwege het uitvallen van de eigen 747-300. “Nu HIA in opspraak is, is het al reden genoeg om niet meer met hen in zee te gaan”, zegt Jessurun tegenover de Ware Tijd. Bij het contact met HIA zijn alle voorgeschreven procedures gevolgd. Het bedrijf werd veilig genoeg bevonden.

Zowel de Surinaamse als Nederlandse autoriteiten hebben groenlicht gegeven. “Anders hadden wij geen toestemming om met hen in zee te gaan”, aldus Jessurun. Behalve van HIA zijn ook vliegtuigen gehuurd van KLM en het Franse Corsair. Veiligheid wordt hoog aangeslagen. Dat wordt nog eens onderschreven met de certificering door de internationale burgerluchtvaartorganisatie Icao.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. “Het bedrijf werd veilig genoeg bevonden”

    Inderdaad ja, en dat geeft heel veel vertrouwen in de procedures mr Jesserun, want waardoor blijven jullie dan geen zaken doen met de HIA?

    Grappenmaker.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES