zondag, februari 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameNederlandse militairen voor training in Suriname

Nederlandse militairen voor training in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 12 nov – Het Nationaal Leger heeft weer een groep Nederlandse militairen op bezoek voor de zogenaamde jungletraining. Dit meldt Dagblad Suriname. het is de tweede en laatste training voor dit jaar.

De eerste was in februari. “Behalve het aanbieden van ons bos, verzorgen wij ook de training en de ondersteunende taken en diensten”, zegt Justus Hew A Kee, hoofd Strategische Planning en Opleidingen van het ministerie van Defensie. Onder meer worden technieken bijgebracht voor het overleven in het bos. Ook kennis opgedaan van de natuur.

De jungletrainingen passen in het Nederlandse defensiebeleid. Het Nederlandse leger wil militairen die onder verscheidene omstandigheden kunnen functioneren. Suriname wordt een speciale plaats toebedeeld als oefenterrein, ook vanwege de taal. De trainingen vinden plaats via de State of Force Agreement, Sofa, tussen beide landen. Als compensatie krijgt Suriname vooral materiële hulp.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES