vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieKansen voor Nederlandse watersector in Suriname

Kansen voor Nederlandse watersector in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse ambassade in Paramaribo schat de kansen voor de Nederlandse watersector hoog in. Daarom wil de Ambassade zich gaan inzetten om de bekendheid van de Nederlandse watersector bij de Surinaamse overheid en bedrijfsleven te vergroten. Het Netherlands Water Partnership (NWP) is gevraagd om na te gaan hoe groot de belangstelling is vanuit Nederland om zaken te doen in Suriname.

Enkele voorbeelden uit de inventarisatie van de ambassade met projectplannen op het gebied van water zijn: de ontwatering van Groot Paramaribo, baggeren van rivieren, verhogen en verbeteren van de zuiveringscapaciteit, distributie en transport van drinkwater, oprichting en rehabilitatie van waterschappen in Surinaamse landbouwgebieden, integrated coastal zone management en opzetten en optimaliseren van afvalwaterzuivering.

Het NWP is een non-profit organisatie die optreedt als onafhankelijk coördinatie- en informatiepunt voor de Nederlandse inzet in de internationale watersector. De organisatie versterkt samenwerking en afstemming in Nederland om een grotere bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van de internationale waterproblematiek en de Nederlandse positie op de internationale watermarkt te vergroten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Klinkt allemaal leuk enzo, maar toch moet de Surinaamse overheid goed hierover nadenken.
  Wat is de achterliggende gedachte? WATER WORDT AL HET WITTE GOED GENOEMD!

  Men heeft al wateroorlogen voorspeld in de toekomst.

  Woestijnvorming en verdroging trekken overal op.
  Dus, non-profit of niet. Suriname moet niks op papier vastleggen zonder over het waterprobleem in de wereld na te denken!

  Vooral in het begin kan men door enthousiasme me te hard van stapel lopen en alles ondertekenen zonder erbij na te denken wat men weggeeft!

  Afvalwater recyclen is een zeer goed plan. Daarnaast moet de Surinaamse overheid het volk meer milieubewust maken. Dus, geen afval meer in de rivieren dumpen; scheelt veel baggergeld.
  Leer Surinamers zelf baggeren, want zo moeilijk is dit ook weer niet.

  Zware boetes opleggen op het dumpen van afvalwater en afval in de Surinaamse rivieren.

  NIEUWE TE BOUWEN WOONWIJKEN VERPLICHTEN OM HUN AFVALWATER TE RECYCLEN IN PLAATS HET IN DE SURINAAMSE RIVIER TE LOODSEN!

  DOEN ZE DAT NIET, DAN MOETEN DE HUIZENPRIJZEN OMLAAG!

  Een brongerichte aanpak scheelt heel veel geld en problemen later.


  Maak melding
 2. Hoop niet dat er weer criticasters zijn die dit initiatief onderuit zullen halen.Vooral omdat het weer Nederlanders zijn,we kunnen hun expertise altijd goed gebruiken dus laten wij A.U.B.van het positieve uitgaan en deze ontwikkeling de kans bieden zich te ontplooien,ondanks het laatste in dit bericht “DE NEDERLANDSE POSITIE OP INTERNATIONALE WATERMARKT TE VERGROTEN”.Wat ik mij daarvan moet voorstellen hou ik toch nog even voor mezelf,maar sta wel positief tegenover dit initiatief.


  Maak melding
 3. De vraag is of de surinaamse ” KLOTE POLITICI” dit zullen toelaten en accepteren omdat dan er een hiermee een “POLITIEKE ISSUE” komt te vervallen wat bij verkiezingen “sinds de jaren zestig” belangrijk is geweest om kiezers met belofte’s voorzich te winnen. Immers regeringen zijn al 30 jaren bezig met dit onderwerp envoor wat betreft de energie-
  voorziening in suriname.


  Maak melding
 4. @blakaboy, Nederland hoeft Suriname helemaal niet te leren hoe om te gaan met kwikvervuiling in het water in het binnenland. Dit is de taak van de Surinaamse overheid zelf!

  De enige manier om dit probleem aan te pakken, is hoge sancties opleggen. Blijf men doorgaan met het vergiftigen van de Surinaamse rivieren dan kan met deze criminelen zelfs gevangenisstraffen opleggen!
  Hiervoor heeft men Nederland niet nodig.

  Het is dus niet een kwestie “hoe om te gaan” met kwikvervuiling in Surinaamse rivieren, maar het lozen van kwik in de Surinaamse rivieren moet STRENG verboden worden, dus VOORKOMEN worden.


  Maak melding
 5. Het zijn zo als ik het zie zeer goede plannen om met de problemen van de stad en de rivier te beginnen.Verder zou ik ook willen hebben dat men de mensen bij brengt dat ze hun troep op hun erven en de goten voor hun huis op ruimen dat ze niet geloven dat de staat het moet doen. Als je na gaat zijn het 3 miljoen Afrikanen die geen schoon drink water hebben en Suriname is er geen gebrek aan drink water.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES